Doğu Karadeniz'de besicilerin yaylalara göçü sürüyor

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 12.05.2024 - 16:00, Güncelleme: 12.05.2024 - 15:45 171 kez okundu.
 

Doğu Karadeniz'de besicilerin yaylalara göçü sürüyor

Doğu Karadeniz'de besicilerin havaların ısınmaya başlamasıyla yaylalara göçü devam ediyor.
TRABZON (AA) - Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Karatepe Mahallesi'nde yaşayan Ali Sağlam, Erkan ve Soner Tanrıkulu, küçükbaş hayvanlarıyla yüksek kesimli yaylalara yürüyerek gidiyor.Ali Sağlam, AA muhabirine, Vakfıkebir'den yola çıkarak Tonya'nın Erikbeli Yaylası ile Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Özkürtün beldesi, Güvende, Kazıkbeli ve Gavurdağı yaylalarına doğru yolculuklarının başladığını söyledi.Yolculuğun 4 gün süreceğini belirten Sağlam, "2 gündür yoldayız, 2 gün daha devam edeceğiz. Koyunumuz binin üzerinde, Allah çok versin. 600-700 kuzumuz var. Allah nasip ederse sonbaharda geri döneceğiz. Her sene bu yolu yaya gidip yaya dönüyoruz." diye konuştu.Muhabir: Ali Fatih Akçay
Doğu Karadeniz'de besicilerin havaların ısınmaya başlamasıyla yaylalara göçü devam ediyor.

TRABZON (AA) - Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine bağlı Karatepe Mahallesi'nde yaşayan Ali Sağlam, Erkan ve Soner Tanrıkulu, küçükbaş hayvanlarıyla yüksek kesimli yaylalara yürüyerek gidiyor.

Ali Sağlam, AA muhabirine, Vakfıkebir'den yola çıkarak Tonya'nın Erikbeli Yaylası ile Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Özkürtün beldesi, Güvende, Kazıkbeli ve Gavurdağı yaylalarına doğru yolculuklarının başladığını söyledi.

Yolculuğun 4 gün süreceğini belirten Sağlam, "2 gündür yoldayız, 2 gün daha devam edeceğiz. Koyunumuz binin üzerinde, Allah çok versin. 600-700 kuzumuz var. Allah nasip ederse sonbaharda geri döneceğiz. Her sene bu yolu yaya gidip yaya dönüyoruz." diye konuştu.


Muhabir: Ali Fatih Akçay

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.