İbadete açılan Kariye Camii'nin halısı Demirci'de dokundu

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 07.05.2024 - 16:31, Güncelleme: 07.05.2024 - 16:23 191 kez okundu.
 

İbadete açılan Kariye Camii'nin halısı Demirci'de dokundu

İbadete açılan İstanbul'daki Kariye Camii'nin halısı, halı dokumacılığında önemli yere sahip olan Manisa'nın Demirci ilçesinde dokundu.
MANISA (AA) - Caminin halıları dokunurken, Vakıflar Genel Müdürlüğü mimarları tarafından belirlenen desen ve renkler ile geleneksel Türk motifleri kullanıldı.Kariye Camii ibadete açıldıDemirci'deki Serko Halı firması tarafından 200 metrekare olarak dokunan halı, yaklaşık 1 ayda tamamlandı.Serko Halı Genel Müdürü Ziya Arslan yaptığı açıklamada, halının yüzde 100 yün olarak dokunduğunu kaydederek, "Alev almaz ve antibakteriyel özelliğe sahip. Vakıflar Genel Müdürlüğünce caminin iç mimarisine uygun şekilde yapılan halının döşemesi firmamız tarafından sorunsuz bir şekilde yapılarak teslim edildi." ifadelerini kullandı.Muhabir: Nurullah Kalay
İbadete açılan İstanbul'daki Kariye Camii'nin halısı, halı dokumacılığında önemli yere sahip olan Manisa'nın Demirci ilçesinde dokundu.

MANISA (AA) - Caminin halıları dokunurken, Vakıflar Genel Müdürlüğü mimarları tarafından belirlenen desen ve renkler ile geleneksel Türk motifleri kullanıldı.

  • Kariye Camii ibadete açıldı

Demirci'deki Serko Halı firması tarafından 200 metrekare olarak dokunan halı, yaklaşık 1 ayda tamamlandı.

Serko Halı Genel Müdürü Ziya Arslan yaptığı açıklamada, halının yüzde 100 yün olarak dokunduğunu kaydederek, "Alev almaz ve antibakteriyel özelliğe sahip. Vakıflar Genel Müdürlüğünce caminin iç mimarisine uygun şekilde yapılan halının döşemesi firmamız tarafından sorunsuz bir şekilde yapılarak teslim edildi." ifadelerini kullandı.


Muhabir: Nurullah Kalay

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.