AK Parti’de ‘Oransal değil, niteliksel değişim’

Son zamanlarda değişimin konuşulduğu AK Parti’de kongre takvimi sonbaharda netleşecek. AK Parti’de değişimin sayısal orandan çok nitelikte yapılması gerektiği görüşü hakim.

Yerel seçimlerde ikinci parti durumuna düşen AK Parti’de seçim yenilgisine ilişkin muhasebe süreci tamamlandı. AK Parti son olarak yerel seçimleri belediye başkanları kampında ele alacak sonrasında ise gerekli değişim süreçleri gündeme gelecek.

AK Parti’de değişim başlayacağı süreç olarak kongre dönemine işaret edilmişti. AK Parti kongre takvimi sonbaharda gerçekleşecek olan toplantılar sonrasında belirlenecek. Kongre takvimi için 2025 yılı öne çıkıyor. Gerçekleşecek toplantılarda büyük kongrenin 2025 yılının ilk baharında mı sonbaharında mı gerçekleşeceği de kesinleşecek.

Kongre sürecinin kesinleşmesi ile birlikte ilk olarak belde ve mahalle kongreleri ardından sırasıyla ilçe, il ve büyükşehir kongrelerinin yapılması öngörülüyor. Genel Başkan Erdoğan’ın da kongrelere katılması öngörülüyor.

AK Parti kaynakları, parti içerisindeki değişim sürecinde orandan çok nitelik vurgusu yapıyor. Kaynaklar “Daha önceki kongre sürecinde değişim oranı yüzde ellinin üzerinde gerçekleşti ama ana kadrolar değişmedi. MKYK büyük oranda değişim yaşandı ama MYK’da büyük bir değişim yaşanmadı. Karar süreçlerine etki eden isimler değişimdi. Bu kongrede sayısal orandan çok nitelik açısından değişim yapılması gündemde olacak. MYK gibi karar aşamasında etkili isimlerde değişim olacak” değerlendirmesini yaptılar.