Avustralya’da sosyal medya yaş sınırı

Avustralya'nın bu hamlesi, ebeveynlerin çocuklarının internette korunmasını giderek daha fazla talep ettiği bir dönemde geldi.

Avustralya hükümeti bu yıl çocukların sosyal medyaya erişimi için asgari bir yaş sınırı getirmeyi planlıyor, ancak yaşların nasıl doğrulanacağını henüz açıklamadı.

Başbakan yaptığı açıklamada, hükümetin yakında çocukların sosyal medya hesabı açmasını yasaklamak amacıyla yaş doğrulama teknolojisini deneyeceğini söyledi. Açıklanan yaş aralığı ise 14 ile 16 arasında olacak.

Birçok ülke ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) eyaletleri, siber zorbalık da dahil olmak üzere çocukların sosyal medyadan zarar görmesini engellemek için yasal düzenlemeler getirmeye çalışıyor.

Avustralya'nın bu hamlesi, ebeveynlerin çocuklarının internette korunmasını giderek daha fazla talep ettiği bir dönemde geldi. Muhalefet partisi, Mayıs 2025'te yapılacak seçimleri kazanması halinde 16 yaşından küçük çocuklar için sosyal medya yasağı getirme sözü verdi.

Avrupa'da veri düzenlemeleri şu anda bir gencin kişisel verilerinin işlenebilmesi için ebeveyni ya da vasisi onay vermediği sürece 16 yaşında olmasını gerektiriyor ancak bu yaş AB ülkeleri tarafından 13'e indirilebiliyor.