“Bu kitapları Fetullah Gülen'in yetiştirdiği elemanlar hazırlıyorsa, niye bunun kitaplarını Türkiye'de satıyorsunuz?”

Said-i Nursi’nin talebesi Hüsnü Bayramoğlu’nun yeğeni Süleyman Yasin Akdeniz, Nurcuların Risale-i Nurları ve Kur’an-ı Kerim’i tahrif ettiğini söyledi. Aydınlık gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel'in haberine göre Nurcuların güncel faaliyetleriyle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Akdeniz, bazı Nurcuların FETÖ’yle bağlantılı olduğu, mali kaynaklarının belli olmadığı, dernek faaliyeti üzerinden gençleri etkilediklerini belirtmişti.

Yücel'in Akdeniz ile söyleşisinin son bölümünde FETÖ’yle doğrudan irtibatı ve iltisakı olduğu belirtilen Colin Turner’in Nurcular üzerindeki etkisi ve Akdeniz’in anlatımları yer alıyor:

- Siz Kur'an'ı da tahrif ettiler demiştiniz. Hangi bölümleri?

Nurcuların kendi kaynağından Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan kaynaktan gösterelim. Diyor ki, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın basmış olduğu İşaretul İcaz’ın 116. sayfasına bakınız: “Ve hâlâga kulli şey-in ve hedâ âyet-i cellesi hükmünce” diyor. Şimdi bu yayını dinleyen, Kur'an-ı Kerim'i okuyanlar, bilenler, hafızlar da Kur'an-ı Kerim'de böyle bir ayetin olmadığını bilirler. Peki, Kur'an-ı Kerim'e bir harf değil, bir nokta eklesen, insan dinden çıkar mı? Fıkha göre çıkar. Burada sen bir satır eklemişsin, bir cümle eklemişsin, Kur'anda olmayan, ayet olmayan bir Arapça sözü, ayeti celile diye okutuyorsun.

‘AYETLERİ DEĞİŞTİRDİLER’
Ben de soruyorum, yurt dışında bir Kur'an yakma eylemi yaptığında karşı çıkan Müslümanlar, Risale-i Nur adı altında Kur'an'ın ayetleri değiştirilirken niye Kur'an-ı Kerim'in ayetini değiştirme ihtiyacı hissediyorsunuz? Kur'an-ı Kerim kıyamet kadar korunacaktır. Siz bunu Diyanet eliyle yaparsanız biz bunu nasıl düzelteceğiz? Hani cemaatler, dernekler yapmış, itiraz ettin, düzelttin. Peki devlet eliyle yapılırsa nasıl düzeltecek? Orijinalinde bu öyle mi diyor? Hayır. Bunun da belgesi nedir?

Bizzat Nur cemaatinin liderlerinden, Nurcuların avukatlarından, Bediüzzaman'ın vekillerinden, varislerinden olmasa da naşirlerinden dediğimiz ve FETÖ'yle mücadelesi kapsamında, FETÖ'nün avukatıyla mahkemelik olduğu dönemde şehit olmuş dediğim, vefat etmiş Abdülkadir Badıllı Ağabey'in kendi açıklaması var burada. Ne diyor? Orijinalinde ayet denilmemiştir diyor. Şurada geçiyor. (Gösteriyor) Değiştirmişsiniz. Bediüzzaman ayet dememiş diye uyarıyor.

- Kimin imzası var kitapta?

Said Yüce çıkıyor yine çıkıyor karşımıza. Diğer bir mesele, Hristiyanlık hak bir din değildir. Bizim İslam inancına göre Hristiyanların tamamı mürteddir. Yani tekfir edilir. Allah katında tek din, İslamiyet dinidir. Başka din yoktur. “İnned dine indallahil İslam.” Diyanet'in bastığı Risale-i Nur da, Hristiyanların sadece bir kısmı batıldır diyor. Geri kalan hak üzerinedir.

- Okuyun lütfen o bölümü öyle mi diyor?

Vehim ve hevai nefsin akıl ve vicdanlarının galebesiyle, batıl bir itikada tabi olarak nifaka düşen bir kısım Nasara’dır diyor. Batıl bir itikad sahibi kimmiş? Nasara, Hristiyanlar. Ama onların bir kısmıdır diyor. Orijinalinde ise “Kesafsatan Nasara”. Bütün Hristiyanlar kafirdir. Değiştirmişler. Yani Hristiyanların bir kısmı batıl diyorlar. Bediüzzaman Hazretleri de “Hristiyanların sadece bir kısmı batıldır, geri kalanlar hak üzerinde” demiş olsaydı ben Bediüzzaman'ı inkar edecektim.

‘ALİ ERBAŞ’A ‘ONLARI DURDURUN’ DEDİM’
- Diyanet’e aktardınız mı bu bilgileri?

Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Ali Erbaş'a bizzat bilgi verdim. Söyledim. Hatta ‘Asayi Musa'yı bastık’ dedi bana. Dedim, onları durdur. Onda da değişiklikler var. Yani şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bastığı Risale-i Nurların acilen durdurulması lazım. Tahrip edildiğini belgeleriyle açıklıyorum. Orijinallerini Hayrat Vakfı'ndan, Avukat Ali Kurt'tan alabilirler. Onlardaki orijinaller. Bediüzzaman’ın iki tane kardeşi var, Abdülmecid Nursi ve Abdurrahman Nursi. Onların da bu konuyla ilgili kendi el yazıları elimde.

- Diyanet İşleri Başkanlığı'na Nurculuk adı altında FETÖ’vari bir örgütlenme olduğunu anlattınız mı?

40’tan fazla resmi müracaatım var. Maalesef zafiyet var. İzleniyor. Müdahale edilmiyor.

- Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen neden şimdi konuştu?

Ebuseleme amcasının temiz olduğunu, kurmayların kötü işleri yaptığını anlatıyor özetle. Ben de Nurculara seslendim o videoyu izledikten sonar. Ebuseleme Gülen'e bakacağınıza, Fatmagül Gülen'e bakın, videosu var, görürsünüz. Fatmagül Gülen hakkında niye yayın yapılmamış? Fatmadül Gülen de Fetullah Gülen'in diğer yeğeni, diğer amcasının kızı. Ne yapmış bu? 2019 senesinde eniştem (Hüsnü Bayramoğlu), Fetullah Gülen’in aleyhine konuştuğu için Fatmagül Gülen Beylikdüzü’ndeki evin üst katını boşaltmış, oraya taşınmış. Taşındıktan sonra günlerce enişteme büyü seansları yapıyor. Fatmagül Gülen'in büyü yaparken görüntüleri var.

‘DEDEMİN MEZARINA BARKOT KOYDULAR’
- Bu barkot nedir? Neden yayına getirdiniz?

Burada dedemin adı yazıyor. Nur Cemaati içinde saffı evvel talebesi Bediüzzaman’ın talebelerinden Ali Savran'ın torunuyum. Risale-i Nur'da ismi geçer, şualarda pek çok Emirdağ Lahikası gibi kitaplarda isimleri geçer. 10 sene önce vefat etmiş bir insan. Kabri de Isparta Eğirdir'de. Ben geçen ay kabrine geldim, dua okuyacaktım. Kabre gelince bir baktım, dedemin kabrinin yanında üç tane delik var. Mermeri, kabirtaşını delmişler. Oraya böyle bir plaka barkod sistemi montajlamışlar.

Barkodu bir okuttum, dedeme ait olmayan bir resim. Bir de bir baktım, benim hukuken de mahkemelik olduğum, işte Fetullah Gülen’i, Papa Jean Paul'la görüştüren Thomas Michel'in arkadaşı, Said Yüce'nin ve Orhan Gülgün avukatının bizzat vakıfta ilgilendikleri İstanbul İlim Kültür Vakfı'nın linkleri var, reklam atılmış! Bu konuda şikayetçi oldum. Bunu da gösterdim ki, görün yani bırakın biz de bu konuda ilgilenmeyi Nur Cemaat için Merhum dedelerimize, mezarlıklara bile hürmetleri yok. Colin Turner şu anda Türkiye'de, Nur Cemaat için de kim parlatıyorsa, Fetullah Gülen'e direkt bağlantısı vardır. Hemen araştırsınlar.

‘ABDULLAH AYMAZ’IN YAKININDAKİ İSİM
- Colin Turner kim?

Colin Turner isimli Nurcuların üzerinde ittifak ettiği sürekli, Türk milletine kitaplarını pazarladıkları bir şahıs var. Bu şahıs İngiltere Durham Üniversitesi Rektörü olarak tanınan meşhur bir isim. Darbe girişiminden sonra Samanyolu sitesinde bir haber yayınlandı.

Haberde Turner’ın FETÖ’nün tepe yöneticilerinden firari Abdullah Aymaz’a şunu söylediği aktarılıyor:

Fetullah Gülen bana kendi özel yetiştirdiği Muhammed Çetin isimli bir öğrencisini ve birkaç kişiyi gönderdi. Ben Türkçe bilmediğim için, Nurculara yönelik hazırladığım kitapları, bu ekiple birlikte İngilizceden Türkçeye tercüme ettik. Şimdi Fetullah Gülen’den isteğim Muhammed Çetin gibi yeni isimleri bana göndersin. Ve Abdullah Aymaz Colin Turner’in bu isteğinin karşılık bulduğunu, 2017 ve 2018 yıllarında, Samanyolu üzerinden haber veriyor.

Madem bu kitapları Fetullah Gülen'in yetiştirdiği elemanlar hazırlıyorsa, niye bunun kitaplarını Türkiye'de, İstanbul İlim Kültür Vakfında, Suffa Vakfı’nda Feyyaz Bilişim, Yeni Asya dahil olmak üzere bu vakıflarda satıyorsunuz?