İYİ Parti’de Koray Aydın depremi

İYİ Parti’de seçim yenilgisiyle başlayan, sonrasında Akşener’in Cumhurbaşkanı ile görüşmesiyle ortaya çıkan krizin önümüzdeki günlerde daha da derinleşmesi bekleniyor.

Haberlere göre; 27 Nisan’da yapılan 5. Olağanüstü Kurultay’da genel başkanlık yarışını kaybeden Koray Aydın, bayramdan önce yaptığı açıklamada, Akşener’in İYİ Partililerinin yüzünü yere eğdirdiğini ifade etmişti. Aydın, parti yönetiminin Akşener’i açıklama yapmaya davet etmesinin şart olduğunu belirterek, üstü kapalı olarak Genel Başkanı eleştirmişti.

Akşener’den şu ana kadar görüşmenin içeriğine dair bir açıklama yapılmazken, Aydın’ın önümüzdeki günlerde, yeni bir yol haritası çizmek için yakın çalışma arkadaşlarıyla bir araya geleceği, İYİ Parti’den istifa etme seçeneğinin de aralarında bulunduğu önemli kararlar alabileceği belirtiliyor. Aydın ve ekibinin istifa etmesi durumunda İYİ Parti’nin dağılma sürecine girebileceği de iddia ediliyor.

Bayramdan önce İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz’in, istifa etmesiyle, İYİ Parti’nin 14 Mayıs 2023 seçimlerinde 44 olan TBMM’deki sandalye sayısı 35’e düşmüştü. Bunun yanı sıra il örgütlerinden Akşener’in fotoğraflarının indirilmesini istediği için kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilen Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un da ihraç sürecini beklemeden önümüzdeki günlerde istifa edeceği belirtiliyor.