Münazarada “çuvalladığını” kabul eden Biden: “Beni 90 dakika ile değil, başkanlıktaki 3 buçuk senemle değerlendirin

Wisconsin’de yayın yapan “The Earl Ingram Show” adlı radyo programına konuk olan ABD Başkanı Joe Biden kötü bir akşam geçirdiğini söyledi ve “Hata yaptım, batırdım” dedi. Kendisinin “90 dakika ile değil, 3,5 senede yaptıklarıyla değerlendirilmesini” isteyen Biden, münazaradaki performansı istediği gibi olmasa da yarışa devam edeceğini aktardı. Biden, “Babamdan yere düşünce tekrar ayağa kalkmayı öğrendim, seçimi kazanacağız” dedi.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü vesilesiyle askeri personel ve ailelerini Beyaz Saray’da ağırlayan Biden, buradaki konuşmasında da adaylıktan çekileceği yönündeki yorumlara “Hiçbir yere gitmiyorum” diyerek tepki gösterdi.

Bağışçılardan Biden karşıtı tepkiler

Demokrat Parti’nin bağışçısı ve Disney Company’nin varisi Abigail Disney, Biden’ın yarıştan çekilmemesi halinde partiye bağışlarını keseceğini açıkladı. CNBC’ye konuşan bulunan Abigail Disney, “Şundan eminim: Biden çekilmezse Demokratlar kaybedecek” dedi.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in aday olması halinde Trump’ı yenebileceğini belirten Disney, “Demokratlar Biden’ın eksikliklerine tahammül ettiklerinin 10’da biri kadar Harris’in noksanlıklarına tahammül ederse bu seçimi farkla kazanabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BBC