Peskov: Türkiye'nin fikrini destekliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Ukrayna sorununun çözümü için bir barış platformu oluşturulması gerektiği yönündeki ifadelerini değerlendirdi.

“BÖYLE BİR PLATFORM İYİ OLURDU”

Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna meselesinin diplomatik girişimlerle çözülmesini desteklediğini belirterek, "Elbette müzakerelerden hiçbir zaman vazgeçmedik. Aksine, tüm ilgili tarafların katılımıyla müzakerelerin yapılmasını her zaman destekledik. Şu an için böyle bir platform mevcut değil ve bu konuda Fidan'a katılıyoruz. Eğer böyle bir platform olsaydı, elbette iyi olurdu." şeklinde konuştu.

Hakan Fidan, Azerbaycan'ın Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Türkiye olarak savaşın sonlandırılması için kalıcı barışa yönelik çabaların daha geniş bir zemine yayılması gerektiğini düşünüyoruz. Kutuplaşmanın derinleşmesini önleyecek, katılım ve temsil niteliği yüksek, diplomasiyi ön planda tutan bir barış platformu oluşturulması gerekmektedir. Savaşın çeşitli boyutlarından etkilenen ülkeler olarak hep birlikte, tamamlayıcı bir anlayışla bu yönde çalışmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Fidan, konuşmasında, savaşın sona erdirilmesi için kalıcı barışa yönelik çabaların genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak, kutuplaşmanın artmasını engelleyecek, katılım ve temsil açısından güçlü, diplomasiye öncelik veren bir barış platformunun kurulması gerektiğini belirtmişti. Ayrıca, savaşın çeşitli boyutlarından etkilenen ülkelerin tamamlayıcı bir yaklaşımla bu hedef doğrultusunda ortak çaba göstermesi gerektiğini ifade etmişti.

 

Haber Kaynağı : 12punto