Rojin Neden Öldü? Tabutu Kadınların Ellerinde!

Van'da 27 Eylül'de kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cesedi, 18 gün sonra Van Gölü sahilinde bulundu. Rojin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisiydi. O gün yurtta akşam yemeği yedikten sonra çakıl taşı toplamak üzere dışarı çıkmış ve geri dönmemişti. Arkadaşları, Rojin'e ulaşamayınca 28 Eylül'de polise haber verdi. Rojin'in Van Gölü Sahili'ne gittiğini belirten arkadaşları, onunla gitmeyi reddetmişti.

Aynı gün sahilde, Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Polis, Jandarma Sahil Güvenlik ve AFAD ile arama çalışmalarına başladı. Ayrıca gönüllü arama ekipleri ve çeşitli teknik cihazlar kullanılarak Rojin'in bulunması için yoğun çabalar sarf edildi.

Arama çalışmaları sırasında 10 Ekim'de Rojin'e ait bir başörtüsü bulundu. 15 Ekim'de Rojin'in cansız bedeni Molla Kasım Köyü sahilinde bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, cesedin bulunma sürecini duyurdu. Sabah gazetesinden Nazif Karaman'ın haberine göre ilk muayenede Rojin'in cesedinin uzun süre suda kaldığı ve bedeninin şiştiğini, ayrıca kıyafetlerinin üzerinde bulunduğunu belirlendi. İlk muayenede herhangi bir darbe izine rastlanmadığı anlaşıldı. Rojin'in cesedi, Adli Tıp Kurumu'nda daha ayrıntılı muayene için incelenecek.

Van Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemlerinin ardından baba Nizamettin Kabaiş ve akrabaları tarafından alınan Rojin Kabaiş'in cenazesi, kara yoluyla Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığına getirildi. Burada Yeniköy Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından tabutu kadınlar omuzladı.

Kabaiş'in cenazesi Yeniköy Mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi. Cenazeye, Kabaiş'in yakınlarının yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük ve vatandaşlar katıldı.