Tamer Karadağlı'nın 'Lale devri bitti' sözlerine Erdal Beşikçioğlu'ndan yanıt

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne atanan Tamer Karadağlı geçtiğimiz günlerde kurum sanatçılarını hedef alan bir açıklama yapmıştı.

"Lale devri bitti" diyen Karadağlı, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama 'Ben oyuncuyum', 'Ben tiyatrocuyum' demesi doğru gelmiyor. 'Çalışmayacaksanız istifa edin’ diyorum… Birçok arkadaşımıza 'Gidin dizi-filmlerde oynayın, para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın’ diyorum. Bunu destekliyorum, herkese de izin veriyorum. Ama sözleşmelerinde 'asli görevinizi aksatmamak' kaydıyla.

Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa ettiler. Lale Devre bitti. Sayıları çok fazla değildi. Çalışmak isteyen çok fazla oyuncu var. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum."

Karadağlı'nın bu sözlerini eleştiren Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Gaye Filiz Alacacı DT Genel Müdürlüğü'ne çağrılarak sorguya çekildiğini açıkladı.

Alacacı, Tamer Karadağlı, danışmanı Görkem Ali Kaya ve özel kalem müdürü Ali Ceyhan'dan şikayetçi oldu.

Bakanlık bu iddialar sonrası DT’nin talebiyle müfettiş görevlendirdi.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NDAN YANIT

Tamer Karadağlı hakkındaki iddiaları gündemdeki yerini korurken, geçmişte Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü yapan CHP'li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu konuyla ilgili imalı bir açıklama yaptı.

Beşikçioğlu konuyla ilgili şunları söyledi:

"Tamer Karadağlı'nın Lale Devri'ni nasıl yorumladığına bağlı, ancak Devlet Tiyatroları 20 yıldır Lale Devri değil, gerileme dönemi yaşıyor. Bu gerçeğin bir an önce fark edilmesi gerektiğini düşünüyorum."