Uluslararası Bodrum Bale Festivali

Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 21'inci kez 3 Ağustosta sanatseverlerle buluştu.. 22 Ağustosa kadar devam edecek Festivalde 6 eserin 11 temsili sanatseverlere sunulacak.

Festivale bu yıl ilk kez Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard ile Brezilyalı "Basileu França Topluluğu" konuk olacak.

Festivalin açılışı, İzmir Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek Kuğu Gölü balesiyle 3 Ağustos'ta yapıldı.

Samsun Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek Carmen balesi 7 ve 8 Ağustos'ta sunulacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi, dönem ruhunu en güzel örnekleriyle bugüne taşıyan müzikleri, dansları, dekor ve kostümleri ile Muhteşem Gatsby'yi Bodrum Kalesi'nde 11-12 Ağustos'ta sanatseverlerle buluşturacak.

- Güldestan, tasavvuf ve çağdaş temaların örgüsünü modern dansla anlatacak

İstanbul Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek, müzikleri Mercan Dede’ye, reji ve koreografisi Beyhan Murphy'e ait olan ve 25 yıldır Türkiye'de ve dünya sahnelerinde birçok kez sanatseverlerle buluşan bir müzik ve dans prodüksiyonu olan Güldestan, tasavvuf ve çağdaş temaların örgüsünü modern dans diliyle anlatacak.

Bu yıl festivale ilk kez katılan Brezilya'dan gelen Basileu França Topluluğu sahnede olacak. Sanat Yönetmenliğini Simone Malta'nın yaptığı ve Capricho, Ginga, A Fuego Lento isimli üç eserin sahnelenecek. 

Festivalin kapanışı Ankara Devlet Opera ve Balesince sahnelenecek Zorba balesi ile 21-22 Ağustos'ta yapılacak.