ABD'de bir parka atılan cips paketi ekosistemi tahrip etti

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 14.09.2024 - 11:29, Güncelleme: 14.09.2024 - 11:29 70 kez okundu.
 

ABD'de bir parka atılan cips paketi ekosistemi tahrip etti

ABD'de bir parka atılan cips paketi ekosistemi tahrip etti
Ulusal parka bırakılan cips paketinin yol açtığı tahribat, çöp atmadan önce neden iki kez düşünmeniz gerektiğini gösteriyor. Korucular, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) bir ulusal parkta yere düşen bir pket cipsin orada yaşayan canlılar için "dünyayı değiştiren" bir olay olduğunu belirtiyor. Cips paketi orada bir ya da iki gün, belki de sadece birkaç saat kalmış olabilir ancak yoğun nemle yumuşayan bu tuzlu işlenmiş mısır lokmaları mağara zemininde ve yakındaki mağara oluşumlarında küf oluşumunu tetikledi. Bu durum, New Mexico'nun güneyindeki Carlsbad Mağaraları Ulusal Parkı'nda yer alan bu özel yeraltı ortamında yaşayan küçük mikropları ve böcekleri etkiledi. Parkın Facebook hesabında olaya ilişkin yapılan paylaşımda, "Mağaranın ekosistemi üzerinde büyük bir etkisi oldu," denildi. Mağaranın cırcır böcekleri, örümcekler ve sineklerin kısa süre içinde yabancı "besini" yani cips paketini yemek ve dağıtmak için organize oldukları ve esasen kirliliği daha da yaydıkları belirtildi.  
ABD'de bir parka atılan cips paketi ekosistemi tahrip etti

Ulusal parka bırakılan cips paketinin yol açtığı tahribat, çöp atmadan önce neden iki kez düşünmeniz gerektiğini gösteriyor.

Korucular, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki (ABD) bir ulusal parkta yere düşen bir pket cipsin orada yaşayan canlılar için "dünyayı değiştiren" bir olay olduğunu belirtiyor.

Cips paketi orada bir ya da iki gün, belki de sadece birkaç saat kalmış olabilir ancak yoğun nemle yumuşayan bu tuzlu işlenmiş mısır lokmaları mağara zemininde ve yakındaki mağara oluşumlarında küf oluşumunu tetikledi. Bu durum, New Mexico'nun güneyindeki Carlsbad Mağaraları Ulusal Parkı'nda yer alan bu özel yeraltı ortamında yaşayan küçük mikropları ve böcekleri etkiledi.

Parkın Facebook hesabında olaya ilişkin yapılan paylaşımda, "Mağaranın ekosistemi üzerinde büyük bir etkisi oldu," denildi.

Mağaranın cırcır böcekleri, örümcekler ve sineklerin kısa süre içinde yabancı "besini" yani cips paketini yemek ve dağıtmak için organize oldukları ve esasen kirliliği daha da yaydıkları belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.