Bangladeş'te protestcular Nobel ödüllü Muhammed Yunus’u istiyor

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.08.2024 - 11:48, Güncelleme: 06.08.2024 - 11:48 645+ kez okundu.
 

Bangladeş'te protestcular Nobel ödüllü Muhammed Yunus’u istiyor

Bangladeş'te protestcular Nobel ödüllü Muhammed Yunus’u istiyor
Genelkurmay Başkanı General Waker-uz-Zaman, huzursuzluğun ortasında ülkenin kontrolünü geçici olarak ele aldığını açıkladı. Öğrenci protestolarının şiddet olaylarına dönüşmesiyle 15 yıllık iktidarına son veren Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın istifasının ardından, kurulacak geçici hükümete başkanlık edecek isimler arasında Nobel ödüllü Muhammed Yunus'un da adı geçiyor. Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin ve Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman pazartesi günü geçici hükümetin yakında kurulacağını açıkladı. Öğrenci protestolarını organize eden Nahid İslam, sosyal medyada paylaştığı bir videoda öğrenci liderlerinin Muhammed Yunus ile görüştüklerini ve Yunus'un ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak görevi devralmayı kabul ettiğini söyledi. Hasina'nın istifasını ülkenin "ikinci kurtuluş günü" olarak nitelendiren Yunus, Şeyh Hasina döneminde birçok yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya kalmış ve yargılanmıştı. Kaynak: Euronews
Bangladeş'te protestcular Nobel ödüllü Muhammed Yunus’u istiyor

Genelkurmay Başkanı General Waker-uz-Zaman, huzursuzluğun ortasında ülkenin kontrolünü geçici olarak ele aldığını açıkladı.

Öğrenci protestolarının şiddet olaylarına dönüşmesiyle 15 yıllık iktidarına son veren Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina'nın istifasının ardından, kurulacak geçici hükümete başkanlık edecek isimler arasında Nobel ödüllü Muhammed Yunus'un da adı geçiyor.

Cumhurbaşkanı Muhammed Şahabuddin ve Genelkurmay Başkanı Waker-uz-Zaman pazartesi günü geçici hükümetin yakında kurulacağını açıkladı.

Öğrenci protestolarını organize eden Nahid İslam, sosyal medyada paylaştığı bir videoda öğrenci liderlerinin Muhammed Yunus ile görüştüklerini ve Yunus'un ülkenin içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak görevi devralmayı kabul ettiğini söyledi.

Hasina'nın istifasını ülkenin "ikinci kurtuluş günü" olarak nitelendiren Yunus, Şeyh Hasina döneminde birçok yolsuzluk suçlamasıyla karşı karşıya kalmış ve yargılanmıştı.

Kaynak: Euronews

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.