Basılı kitap devri bitiyor mu?

Yaşam (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.10.2024 - 15:19, Güncelleme: 21.10.2024 - 15:19 374 kez okundu.
 

Basılı kitap devri bitiyor mu?

Basılı kitap devri bitiyor mu?
Yüzlerce yıldır hayatımızda olan basma kitapların devri kapanma tehlikesinde olabilir. E-kitaba talebin arttığını söyleyen Hakan Topuzoğlu, "E-kitap piyasasının dünya çapında hacmi 388 milyar dolara ulaştı” dedi. Dünyada kolay, hızlı erişim ve uygun fiyatı sayesinde e-kitaplar sürekli yayılıyor. Yapılan fuarlar sayesinde bası kitaplar okuyucularına ulaşıyor. Ancak dijital mecranın gelişmesiyle birlikte e-kitap dediğimiz elektronik kitaplar, dijital kitaplar da ortaya çıkmış durumda. Şu anda dünyada 388 milyar dolarlık bir hacme sahip. Her geçen gün de bu hacim daha da büyümekte. Aslında e-kitap yazım süreci çok daha avantajlı durumda. E-kitabın yaygınlaşmanın en büyük sebebinin fiyat. Oysa e-kitaplar hem yazarlar için büyük bir avantaj oluşturmakta hem de okuyucular için de bilgiye daha ekonomik bir şekilde ulaşmak gibi bir imkan sağlamaktadır.  
Basılı kitap devri bitiyor mu?

Yüzlerce yıldır hayatımızda olan basma kitapların devri kapanma tehlikesinde olabilir. E-kitaba talebin arttığını söyleyen Hakan Topuzoğlu, "E-kitap piyasasının dünya çapında hacmi 388 milyar dolara ulaştı” dedi.

Dünyada kolay, hızlı erişim ve uygun fiyatı sayesinde e-kitaplar sürekli yayılıyor. Yapılan fuarlar sayesinde bası kitaplar okuyucularına ulaşıyor. Ancak dijital mecranın gelişmesiyle birlikte e-kitap dediğimiz elektronik kitaplar, dijital kitaplar da ortaya çıkmış durumda. Şu anda dünyada 388 milyar dolarlık bir hacme sahip. Her geçen gün de bu hacim daha da büyümekte. Aslında e-kitap yazım süreci çok daha avantajlı durumda.

E-kitabın yaygınlaşmanın en büyük sebebinin fiyat. Oysa e-kitaplar hem yazarlar için büyük bir avantaj oluşturmakta hem de okuyucular için de bilgiye daha ekonomik bir şekilde ulaşmak gibi bir imkan sağlamaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.