“Bizi zor bir kış bekliyor”

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 26.09.2024 - 11:25, Güncelleme: 26.09.2024 - 11:25 95 kez okundu.
 

“Bizi zor bir kış bekliyor”

“Bizi zor bir kış bekliyor”
Havalar soğuyor, soğuk algınlığı riski de artıyor. Ağustos ayındaki kovid vaka sayısının yükseldiğine dikkat çeken İnfeksiyon Hastalıkları uamanları, dünyada kullanılan ilaçların Türkiye’de henüz olmadığından bahsetti ve “Bizi zor bir kış bekliyor” dedi. Uzmanlar ayrıca, “Kovid-19 artık hep yaşamımızda. Ne yazık ki insanlık 2019'dan bu yana bu hastalıkla tanıştı ve virüs önemli bir mutasyon ile insanları hastalandırma özelliğini kaybetmesini sürece hep olacak. Geçen ay olgu sayılarında ciddi bir artış vardı. Bu durum hem ülkemizde hem de dünyada böyleydi. Bizde artık kayıtlar açıklanmadığından hatta kamu hastanelerinin çoğunda test de yapılmadığından hasta sayılarını bilmiyoruz. Laboratuvarlardan örnek vermek gerekirse klinik olarak Kovid düşündüğümüz ve laboratuvara örnek gönderdiğimiz 10 hastadan 4’ü pozitif olarak saptandı.” İfadelerini kullandı.  
“Bizi zor bir kış bekliyor”

Havalar soğuyor, soğuk algınlığı riski de artıyor. Ağustos ayındaki kovid vaka sayısının yükseldiğine dikkat çeken İnfeksiyon Hastalıkları uamanları, dünyada kullanılan ilaçların Türkiye’de henüz olmadığından bahsetti ve “Bizi zor bir kış bekliyor” dedi.

Uzmanlar ayrıca, “Kovid-19 artık hep yaşamımızda. Ne yazık ki insanlık 2019'dan bu yana bu hastalıkla tanıştı ve virüs önemli bir mutasyon ile insanları hastalandırma özelliğini kaybetmesini sürece hep olacak. Geçen ay olgu sayılarında ciddi bir artış vardı. Bu durum hem ülkemizde hem de dünyada böyleydi. Bizde artık kayıtlar açıklanmadığından hatta kamu hastanelerinin çoğunda test de yapılmadığından hasta sayılarını bilmiyoruz. Laboratuvarlardan örnek vermek gerekirse klinik olarak Kovid düşündüğümüz ve laboratuvara örnek gönderdiğimiz 10 hastadan 4’ü pozitif olarak saptandı.” İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.