Denizde kaybolan nakliye konteynerleri

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.10.2024 - 11:35, Güncelleme: 04.10.2024 - 11:35 345 kez okundu.
 

Denizde kaybolan nakliye konteynerleri

Denizde kaybolan nakliye konteynerleri
Son 10 yılda 20.000'den fazla nakliye konteyneri denize düştü. İçindekilerin kıyı şeridine vurduğu bu konteynerler, balıkçılığı ve hayvan habitatlarını zehirledi ve okyanuslardaki çöp girdaplarının üzerine eklendi. Denize düşen konteynerlerin çoğu en nihayetinde deniz tabanına batıyor ve asla oradan çıkarılamıyor. Kargo gemileri dalgalı denizlerde tek bir konteynerden yüzlercesine kadar konteyner kaybedebiliyor. Uzmanlar her yıl kaç konteynerin kaybolduğu konusunda hemfikir değil. Bir endüstri grubu olan Dünya Denizcilik Konseyi, takip ettikleri 16 yıl boyunca yılda ortalama 1.500 konteynerin kaybolduğunu ancak son yıllarda bu sayının azaldığını bildiriyor. Diğerleri ise gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu; zira Denizcilik Konseyi verilerinin tüm sektörü kapsamadığını ve kayıpların kamuya bildirilmemesi halinde herhangi bir ceza uygulanmadığını belirtiyor.  
Denizde kaybolan nakliye konteynerleri

Son 10 yılda 20.000'den fazla nakliye konteyneri denize düştü. İçindekilerin kıyı şeridine vurduğu bu konteynerler, balıkçılığı ve hayvan habitatlarını zehirledi ve okyanuslardaki çöp girdaplarının üzerine eklendi.

Denize düşen konteynerlerin çoğu en nihayetinde deniz tabanına batıyor ve asla oradan çıkarılamıyor.

Kargo gemileri dalgalı denizlerde tek bir konteynerden yüzlercesine kadar konteyner kaybedebiliyor.

Uzmanlar her yıl kaç konteynerin kaybolduğu konusunda hemfikir değil. Bir endüstri grubu olan Dünya Denizcilik Konseyi, takip ettikleri 16 yıl boyunca yılda ortalama 1.500 konteynerin kaybolduğunu ancak son yıllarda bu sayının azaldığını bildiriyor.

Diğerleri ise gerçek sayının çok daha yüksek olduğunu; zira Denizcilik Konseyi verilerinin tüm sektörü kapsamadığını ve kayıpların kamuya bildirilmemesi halinde herhangi bir ceza uygulanmadığını belirtiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.