Edebiyat ödülü Güney Koreli Han Kang

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.10.2024 - 11:37, Güncelleme: 12.10.2024 - 11:37 236 kez okundu.
 

Edebiyat ödülü Güney Koreli Han Kang

Edebiyat ödülü Güney Koreli Han Kang
Bu yıl nobel edebiyat ödülüne Güney Koreli kadın yazar Han Kang layık görüldü. Nobel komitesi ödülün Hang Kang'a "tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan hayatının kırılganlığını gözler önüne seren yoğun şiirsel düzyazısı" nedeniyle verildiğini açıkladı.  Açıklamada ayrıca Han Kang'ın, "eserlerinde tarihsel travmalar ve görünmez kurallarla yüzleştiği" ve "her yapıtında insan yaşamının kırılganlığını ortaya çıkardığı" belirtiliyor.  Han Kang'ın  Türkçede 4 (Vejetaryen, Veda Etmiyorum, Beyaz Kitap, Çocuk Geliyor), Rusçada 2 kitabı mevcut. Yazarın kitapları Türkiye'de April Yayıncılık’ta.  
Edebiyat ödülü Güney Koreli Han Kang

Bu yıl nobel edebiyat ödülüne Güney Koreli kadın yazar Han Kang layık görüldü. Nobel komitesi ödülün Hang Kang'a "tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan hayatının kırılganlığını gözler önüne seren yoğun şiirsel düzyazısı" nedeniyle verildiğini açıkladı. 

Açıklamada ayrıca Han Kang'ın, "eserlerinde tarihsel travmalar ve görünmez kurallarla yüzleştiği" ve "her yapıtında insan yaşamının kırılganlığını ortaya çıkardığı" belirtiliyor. 

Han Kang'ın  Türkçede 4 (Vejetaryen, Veda Etmiyorum, Beyaz Kitap, Çocuk Geliyor), Rusçada 2 kitabı mevcut. Yazarın kitapları Türkiye'de April Yayıncılık’ta.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.