Elif Mat Erkmen'in "Din, Siyaset ve Dante" kitabı

Kültür-Sanat (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.10.2024 - 16:51, Güncelleme: 04.10.2024 - 16:51 1045 kez okundu.
 

Elif Mat Erkmen'in "Din, Siyaset ve Dante" kitabı

Elif Mat Erkmen'in "Din, Siyaset ve Dante" kitabı
Sevgili ULUS okuyucuları Bugün size Değerli Yazarımız emekli Bursa milletvekili Ertuğrul Mat’ın kızı ve aynı zamanda kendisi de önemli araştırmalarda ve tespitlerde bulunarak kıymetli eserler yaratan Elif Mat Erkmen’in bir kitabını tanıtmak istiyoruz. Kitabın tanıtımı için yazılan bir tanıtım yazısını aşağıda kaydetmeden önce şunu önemle belirtmek isteriz. Eser Dante’nin İlahi Komedyasını ilmik ilmik inceleyerek okuyucularına tanıtmakta ve İlahi Komedyanın “kanto” olarak adlandırılan her bölümün sonundaki, yazarın kıymetli ve isabetli yorumları ile günümüz siyaseti ve inançları üzerine değerlendirmeler yapabileceğiniz tespitlerde bulunmaktadır. Şimdi 25m2 yayınlarının, kitabın tanıtımı ile ilgili yazdıklarını okuyalım: “Elif Mat Erkmen’in İlahi Komedya tercümesi ve eser üzerine yaptığı incelemede, Dante’nin doğduğu şehir olan Floransa’yı yakından tanıma ve Avrupa tarihin din-siyaset ikilemi açısından bakma fırsatı bulacaksınız. Bu kitapta, günahlar, zaaflar, iç hesaplaşmalar, cesaret, öfke, intikam, aşk, sevgi, ümit, iman, gurur, tevazu, teslimiyet, tövbe etmek gibi insanlık hallerini göreceğiniz her bölüm için hazırlanmış sorularla kendinize yöneleceğiniz, insan psikolojisi üzerine düşüneceğiniz bir yolculuğa davet ediyoruz sizi. Bazen bir aşk hikayesine derin bir ah çekecek, bazen dertlenecek, ama en karanlık anlarınızda “Başka bir yol mümkün” diyeceksiniz. Cehennemde insanlara acı çektirenlerin sonuna şahit olacak, Araf’ta kalanları görecek ve seçilmişlerle beraber Cennet’in en üst basamaklarına yükseleceksiniz. Yıldızlara, alemlere karışıp dönüşeceğiniz bu okuma serüvenine hazır mısınız?” Okuyucularımıza biz de okumalarını tavsiye ederiz.    
Elif Mat Erkmen'in "Din, Siyaset ve Dante" kitabı

Sevgili ULUS okuyucuları

Bugün size Değerli Yazarımız emekli Bursa milletvekili Ertuğrul Mat’ın kızı ve aynı zamanda kendisi de önemli araştırmalarda ve tespitlerde bulunarak kıymetli eserler yaratan Elif Mat Erkmen’in bir kitabını tanıtmak istiyoruz.

Kitabın tanıtımı için yazılan bir tanıtım yazısını aşağıda kaydetmeden önce şunu önemle belirtmek isteriz.

Eser Dante’nin İlahi Komedyasını ilmik ilmik inceleyerek okuyucularına tanıtmakta ve İlahi Komedyanın “kanto” olarak adlandırılan her bölümün sonundaki, yazarın kıymetli ve isabetli yorumları ile günümüz siyaseti ve inançları üzerine değerlendirmeler yapabileceğiniz tespitlerde bulunmaktadır.

Şimdi 25m2 yayınlarının, kitabın tanıtımı ile ilgili yazdıklarını okuyalım:

“Elif Mat Erkmen’in İlahi Komedya tercümesi ve eser üzerine yaptığı incelemede, Dante’nin doğduğu şehir olan Floransa’yı yakından tanıma ve Avrupa tarihin din-siyaset ikilemi açısından bakma fırsatı bulacaksınız.

Bu kitapta, günahlar, zaaflar, iç hesaplaşmalar, cesaret, öfke, intikam, aşk, sevgi, ümit, iman, gurur, tevazu, teslimiyet, tövbe etmek gibi insanlık hallerini göreceğiniz her bölüm için hazırlanmış sorularla kendinize yöneleceğiniz, insan psikolojisi üzerine düşüneceğiniz bir yolculuğa davet ediyoruz sizi.

Bazen bir aşk hikayesine derin bir ah çekecek, bazen dertlenecek, ama en karanlık anlarınızda “Başka bir yol mümkün” diyeceksiniz.

Cehennemde insanlara acı çektirenlerin sonuna şahit olacak, Araf’ta kalanları görecek ve seçilmişlerle beraber Cennet’in en üst basamaklarına yükseleceksiniz.

Yıldızlara, alemlere karışıp dönüşeceğiniz bu okuma serüvenine hazır mısınız?”

Okuyucularımıza biz de okumalarını tavsiye ederiz.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.