Gökyüzünden süzülen ışık kümesi Göktaşı değildi

Bilim-Teknoloji (Web Sitesi) - Web Sitesi | 06.07.2024 - 13:27, Güncelleme: 06.07.2024 - 13:27 1344+ kez okundu.
 

Gökyüzünden süzülen ışık kümesi Göktaşı değildi

Gökyüzünden süzülen ışık kümesi Göktaşı değildi
Türkiye'de çok sayıda ilden görüntülenen ışık kümeleriyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geldi. Uzmanların ortak görüşü söz konusu görüntülerin bir göktaşına ait olmadığı yönünde. Uzmanlar, gökyüzünden süzülen parlak ışık kümesinin göktaşı değil, uzay çöpü olabileceği değerlendirmesinde bulundu. Bir uzman "Sürekli gözüktüğü için metal cinsi olabilir. Önde olan daha büyük ve kalkan görevi gördüğü için parlak gözüküyor. Sürekli gözüktüğü için kaybolan cinsten değil, yani doğal bir göktaşı değil. Bu uzay çöpü olabilir. Uzay çarpışmalarından serbest kalmış parçalar, roket yakıtları, vida bile olabilir." dedi. Başka bir yoruma göre de, bir göktaşının atmosfere girdiğinde sürtünme, atmosfer gazlarıyla kimyasal etkileşime girmesi ve basınç gibi nedenlerden dolayı yanarak hızla yoluna devam etmesi beklenir. Isınmasına ve çevresine enerji yaymasına neden olur. İşte bu şekilde bir göktaşı atmosfere girdiyse ani bir parlama olayı beklenir. Uzayda binlerce uydu bulunduğuna dikkati çeken bir başka araştırmacı, "Gökyüzünde görünen, bu uydulardan, uzay istasyonundan ya da roketlerden kopan bir parça olabilir" dedi.  
Gökyüzünden süzülen ışık kümesi Göktaşı değildi

Türkiye'de çok sayıda ilden görüntülenen ışık kümeleriyle ilgili uzmanlardan açıklamalar geldi. Uzmanların ortak görüşü söz konusu görüntülerin bir göktaşına ait olmadığı yönünde.

Uzmanlar, gökyüzünden süzülen parlak ışık kümesinin göktaşı değil, uzay çöpü olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Bir uzman "Sürekli gözüktüğü için metal cinsi olabilir. Önde olan daha büyük ve kalkan görevi gördüğü için parlak gözüküyor. Sürekli gözüktüğü için kaybolan cinsten değil, yani doğal bir göktaşı değil. Bu uzay çöpü olabilir. Uzay çarpışmalarından serbest kalmış parçalar, roket yakıtları, vida bile olabilir." dedi.

Başka bir yoruma göre de, bir göktaşının atmosfere girdiğinde sürtünme, atmosfer gazlarıyla kimyasal etkileşime girmesi ve basınç gibi nedenlerden dolayı yanarak hızla yoluna devam etmesi beklenir. Isınmasına ve çevresine enerji yaymasına neden olur. İşte bu şekilde bir göktaşı atmosfere girdiyse ani bir parlama olayı beklenir.

Uzayda binlerce uydu bulunduğuna dikkati çeken bir başka araştırmacı, "Gökyüzünde görünen, bu uydulardan, uzay istasyonundan ya da roketlerden kopan bir parça olabilir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.