İLBANK'ın desteğiyle Kahramanmaraş'ta kurulan tesiste yılda 567 bin metreküp atık su arıtılabilecek

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 09.01.2025 - 13:31, Güncelleme: 09.01.2025 - 13:13 188 kez okundu.
 

İLBANK'ın desteğiyle Kahramanmaraş'ta kurulan tesiste yılda 567 bin metreküp atık su arıtılabilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK) tarafından desteklenen Kahramanmaraş Nurhak Atık Su Arıtma Tesisi ile yılda 567 bin metreküp atık suyun arıtılması hedefleniyor.
ANKARA (AA) - İLBANK, şehirlerin temiz su ihtiyacının karşılanması ve halk sağlığının koruması amacıyla uygulanacak projelere katkı sağlamaya devam ediyor.Bu kapsamda, Kahramanmaraş Nurhak Atık Su Arıtma Tesisi'nde, evsel atık suları doğaya zarar vermeden arıtmak için uzun havalandırmalı aktif çamur prosesi kullanılıyor.Proje kapsamında tesise ulaşan atık sular, kaba ve ince ızgaralarla kum ve yağ tutuculardan geçerek fiziksel arıtma işlemlerinden geçiriliyor. Ardından anaerobik havuz, havalandırma havuzu ve çökeltme havuzlarından geçerek biyolojik arıtma süreçleri tamamlanıyor.Son aşamada, atık su ve içme suyu arıtma tesisi çıkışlarında, su kalitesini yükseltmek ve ultraviyole dezenfeksiyonun verimini artırmak için kullanılan "mikrodisk" filtreyle arıtılan su, dezenfekte edilerek klorlama işlemiyle Karapınar Deresi'ne deşarj ediliyor.Günlük 1555 metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip tesis, yaklaşık 7 bin kişiye hizmet sunuyor.Tesis, atık suları arıtarak doğal su kaynaklarına kirli suyun karışmasını önlüyor.Yer altı ve yüzey su kaynaklarının korunmasına da katkıda bulunan tesis sayesinde, yılda 567 bin metreküp atık suyun arıtılması amaçlanıyor.Muhabir: Fatma Sevinç Çetin
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası (İLBANK) tarafından desteklenen Kahramanmaraş Nurhak Atık Su Arıtma Tesisi ile yılda 567 bin metreküp atık suyun arıtılması hedefleniyor.

ANKARA (AA) - İLBANK, şehirlerin temiz su ihtiyacının karşılanması ve halk sağlığının koruması amacıyla uygulanacak projelere katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Kahramanmaraş Nurhak Atık Su Arıtma Tesisi'nde, evsel atık suları doğaya zarar vermeden arıtmak için uzun havalandırmalı aktif çamur prosesi kullanılıyor.

Proje kapsamında tesise ulaşan atık sular, kaba ve ince ızgaralarla kum ve yağ tutuculardan geçerek fiziksel arıtma işlemlerinden geçiriliyor. Ardından anaerobik havuz, havalandırma havuzu ve çökeltme havuzlarından geçerek biyolojik arıtma süreçleri tamamlanıyor.

Son aşamada, atık su ve içme suyu arıtma tesisi çıkışlarında, su kalitesini yükseltmek ve ultraviyole dezenfeksiyonun verimini artırmak için kullanılan "mikrodisk" filtreyle arıtılan su, dezenfekte edilerek klorlama işlemiyle Karapınar Deresi'ne deşarj ediliyor.

Günlük 1555 metreküp atık su arıtma kapasitesine sahip tesis, yaklaşık 7 bin kişiye hizmet sunuyor.

Tesis, atık suları arıtarak doğal su kaynaklarına kirli suyun karışmasını önlüyor.

Yer altı ve yüzey su kaynaklarının korunmasına da katkıda bulunan tesis sayesinde, yılda 567 bin metreküp atık suyun arıtılması amaçlanıyor.


Muhabir: Fatma Sevinç Çetin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.