İsrail Savunma Bakanı İran'a misillemenin 'ölümcül' olacağı uyarısında bulundu

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 10.10.2024 - 11:14, Güncelleme: 10.10.2024 - 11:14 251 kez okundu.
 

İsrail Savunma Bakanı İran'a misillemenin 'ölümcül' olacağı uyarısında bulundu

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'ın geçen hafta topraklarına düzenlediği füze saldırısına İsrail'in vereceği cevabın "ölümcül" olacağı uyarısında bulundu.
Savunma Bakanı Gallant, İsrail askerlerine yaptığı bir konuşmada, saldırının İran'ı hazırlıksız yakalayacağını söyledi, ancak planlandığı iddia edilen saldırının boyutu hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Gallant, "Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlayamayacaklar," dedi. İsrail'in geçen hafta Lübnan'da hava saldırılarını yoğunlaştırması ve İran destekli Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah da dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey komutanını öldürmesinin ardından, İran İsrail'e yaklaşık 200 füze fırlattı. Bu yorumlar İsrail'in Hizbullah'a karşı yürüttüğü ve İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurduğu ve güney Lübnan'a "sınırlı" bir kara harekâtı başlattığı askeri operasyonlarını yavaşlatmayı planlamadığını gösteriyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İran'ın saldırısına misilleme yapma sözü verdi. Ancak bunun ne zaman ve nasıl yapılacağını belirtmedi. Bu da Orta Doğu'da giderek tırmanan çatışmanın daha da şiddetlenmesi anlamına gelecektir. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Netanyahu'ya İran'ın nükleer programı ya da petrol sektörüyle ilgili tesisleri vuracak bir saldırıdan kaçınması çağrısında bulunarak, bunun küresel petrol piyasası üzerinde yaratacağı zincirleme etkinin fiyatları yükselteceğinden ve Demokratların yaklaşan seçim kampanyasını etkileyebileceğinden korktuğunu belirtti.   euronews.com    
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'ın geçen hafta topraklarına düzenlediği füze saldırısına İsrail'in vereceği cevabın "ölümcül" olacağı uyarısında bulundu.

Savunma Bakanı Gallant, İsrail askerlerine yaptığı bir konuşmada, saldırının İran'ı hazırlıksız yakalayacağını söyledi, ancak planlandığı iddia edilen saldırının boyutu hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Gallant, "Ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlayamayacaklar," dedi.

İsrail'in geçen hafta Lübnan'da hava saldırılarını yoğunlaştırması ve İran destekli Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah da dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey komutanını öldürmesinin ardından, İran İsrail'e yaklaşık 200 füze fırlattı.

Bu yorumlar İsrail'in Hizbullah'a karşı yürüttüğü ve İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Lübnan'ın başkenti Beyrut'u vurduğu ve güney Lübnan'a "sınırlı" bir kara harekâtı başlattığı askeri operasyonlarını yavaşlatmayı planlamadığını gösteriyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu İran'ın saldırısına misilleme yapma sözü verdi. Ancak bunun ne zaman ve nasıl yapılacağını belirtmedi. Bu da Orta Doğu'da giderek tırmanan çatışmanın daha da şiddetlenmesi anlamına gelecektir.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Netanyahu'ya İran'ın nükleer programı ya da petrol sektörüyle ilgili tesisleri vuracak bir saldırıdan kaçınması çağrısında bulunarak, bunun küresel petrol piyasası üzerinde yaratacağı zincirleme etkinin fiyatları yükselteceğinden ve Demokratların yaklaşan seçim kampanyasını etkileyebileceğinden korktuğunu belirtti.

 

euronews.com

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.