Kamala Harris kimdir?

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 23.07.2024 - 12:23, Güncelleme: 23.07.2024 - 12:23 110 kez okundu.
 

Kamala Harris kimdir?

Kamala Harris kimdir?
California- Oakland'da dünyaya gelen Kamala Harris'in annesi Hindistan, babası da Jamaica doğumlu. Çift Harris 5 yaşındayken boşandıktan sonra Kamala'yı çoğunlukla bir kanser araştırmacısı ve sivil toplum savunucusu olan annesi Shyamala Gopalan Harris büyüttü. Annesinin onu ve kardeşi Maya'yı Oakland'deki siyah topluluklar arasına katmak için çabaladığını söyleyen Harris, otobiyografik kitabı "The Truths We Hold"da "Annem iki siyah kız çocuk büyüttüğünün farkındaydı. Bizi kendine güvenli ve gururlu siyah kadınlar olarak büyütme konusunda kararlıydı" diye yazmıştı. Ülke tarihinde siyahların baskın olduğu okulların başında gelen Howard Üniversitesi'ne gittikten sonra, Güney Afrika'daki ırkçılık ve ABD'de ırk ilişkileri gibi siyasi konulara merak sardı. California Üniversitesi'nde hukuk eğitimini tamamlayarak avukat oldu. Çeşitli bölge savcılıklarında çalıştıktan sonra, 2010'da California Başsavcısı oldu. 2016'daki seçimleri kazanarak California Senatörü oldu. 2020'de başkanlık seçimlerine aday olmak için kampanya yürütse de yarış başladıktan kısa süre sonra adaylıktan çekildi. ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris aynı zamanda Amerikan Senatosu Başkanı da olması nedeniyle, bir tasarı için yapılan oylamada oyların eşit olması halinde karar oyu verme yetkisine sahip. Harris, ABD tarihinde bu yetkiyi en çok kullanan başkan yardımcısı oldu ve tam 32 kez karar oyu verdi.  
Kamala Harris kimdir?

California- Oakland'da dünyaya gelen Kamala Harris'in annesi Hindistan, babası da Jamaica doğumlu.

Çift Harris 5 yaşındayken boşandıktan sonra Kamala'yı çoğunlukla bir kanser araştırmacısı ve sivil toplum savunucusu olan annesi Shyamala Gopalan Harris büyüttü.

Annesinin onu ve kardeşi Maya'yı Oakland'deki siyah topluluklar arasına katmak için çabaladığını söyleyen Harris, otobiyografik kitabı "The Truths We Hold"da "Annem iki siyah kız çocuk büyüttüğünün farkındaydı. Bizi kendine güvenli ve gururlu siyah kadınlar olarak büyütme konusunda kararlıydı" diye yazmıştı.

Ülke tarihinde siyahların baskın olduğu okulların başında gelen Howard Üniversitesi'ne gittikten sonra, Güney Afrika'daki ırkçılık ve ABD'de ırk ilişkileri gibi siyasi konulara merak sardı.

California Üniversitesi'nde hukuk eğitimini tamamlayarak avukat oldu. Çeşitli bölge savcılıklarında çalıştıktan sonra, 2010'da California Başsavcısı oldu.

2016'daki seçimleri kazanarak California Senatörü oldu.

2020'de başkanlık seçimlerine aday olmak için kampanya yürütse de yarış başladıktan kısa süre sonra adaylıktan çekildi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris aynı zamanda Amerikan Senatosu Başkanı da olması nedeniyle, bir tasarı için yapılan oylamada oyların eşit olması halinde karar oyu verme yetkisine sahip.

Harris, ABD tarihinde bu yetkiyi en çok kullanan başkan yardımcısı oldu ve tam 32 kez karar oyu verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.