"Moskova diyalog istiyor"

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.07.2024 - 12:42, Güncelleme: 15.07.2024 - 12:42 191 kez okundu.
 

"Moskova diyalog istiyor"

"Moskova diyalog istiyor"
Rusya devlet medyasında, Türkiye ve Suriye'nin yeniden normalleşme ihtimaline dair bir analiz yayımladı.  Makalede, "Moskova'nın Türkiye'yle Suriye arasında gelişmekte olan diyalogda önemli bir rol oynaması muhtemel" dendi. Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ortak çabasıyla Suriye'nin geçen yıl mayısta tekrar Arap Ligi'ne geri döndüğüne dikkat çekilerek, Moskova'nın Ankara-Şam hattındaki normalleşme sürecinde önemli rol oynayabileceği değerlendirmesi yapıldı. Rusya, Türkiye'yle Suriye arasındaki ilk doğrudan görüşmeleri 2022 sonlarında ayarlamıştı. Geçen yıl 25 Nisan'da Moskova'da düzenlenen toplantıya Türkiye, Suriye, İran ve Rusya'nın dışişleri bakanları katılmıştı.  Geçen ay Esad ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi bir toplantı düzenlemişti. Suriye'deki rejimin ajansı SANA'nın haberinde, Esad'ın görüşmede "Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açık olduklarını söylediği" aktarılmıştı.  Bunun ardından Erdoğan da "Suriye'yle yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok" demiş, normalleşme ihtimaline dönük karşılıklı mesajlar verilmişti.  Makalede, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) verileri de paylaşıldı. Buna göre iç savaş sonucu Türkiye'de kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı yaklaşık 3,6 milyona ulaştı.  Sığınmacı tartışmaları nedeniyle "Suriye'nin Türkiye için hem dış hem de iç politika meselesi haline geldiği" yorumu paylaşıldı.   
"Moskova diyalog istiyor"

Rusya devlet medyasında, Türkiye ve Suriye'nin yeniden normalleşme ihtimaline dair bir analiz yayımladı. 

Makalede, "Moskova'nın Türkiye'yle Suriye arasında gelişmekte olan diyalogda önemli bir rol oynaması muhtemel" dendi.

Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin ortak çabasıyla Suriye'nin geçen yıl mayısta tekrar Arap Ligi'ne geri döndüğüne dikkat çekilerek, Moskova'nın Ankara-Şam hattındaki normalleşme sürecinde önemli rol oynayabileceği değerlendirmesi yapıldı.

Rusya, Türkiye'yle Suriye arasındaki ilk doğrudan görüşmeleri 2022 sonlarında ayarlamıştı. Geçen yıl 25 Nisan'da Moskova'da düzenlenen toplantıya Türkiye, Suriye, İran ve Rusya'nın dışişleri bakanları katılmıştı. 

Geçen ay Esad ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi bir toplantı düzenlemişti. Suriye'deki rejimin ajansı SANA'nın haberinde, Esad'ın görüşmede "Suriye-Türkiye ilişkilerine yönelik tüm girişimlere açık olduklarını söylediği" aktarılmıştı. 

Bunun ardından Erdoğan da "Suriye'yle yeniden diplomatik ilişkileri kurmamak için bir sebep yok" demiş, normalleşme ihtimaline dönük karşılıklı mesajlar verilmişti. 

Makalede, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) verileri de paylaşıldı. Buna göre iç savaş sonucu Türkiye'de kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısı yaklaşık 3,6 milyona ulaştı. 

Sığınmacı tartışmaları nedeniyle "Suriye'nin Türkiye için hem dış hem de iç politika meselesi haline geldiği" yorumu paylaşıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.