NATO Zirvesi'nin ardından Rusya ve Çin ortak tatbikatı

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 15.07.2024 - 12:26, Güncelleme: 15.07.2024 - 12:26 216 kez okundu.
 

NATO Zirvesi'nin ardından Rusya ve Çin ortak tatbikatı

NATO Zirvesi'nin ardından Rusya ve Çin ortak tatbikatı
Rusya ve Çin Deniz Kuvvetleri, dün Çin'in güney açıklarında 'Deniz İşbirliği 2024' ortak tatbikatını başlattı. Moskova ve Pekin'in tepkisini çeken Washington'daki NATO Zirvesi'nin hemen sonrasında Rusya ve Çin donanmaları ortak tatbikat için bir araya geldi. Uygulama aşaması 15-17 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan manevralar sırasında hava savunma talimi ve kurtarma faaliyetleri ile denizaltıyla mücadele talimleri yürütülecek. Çin Savunma Bakanlığı, NATO Zirvesi başlayan tatbikatın uluslararası ve bölgesel durumlarla hiçbir ilgisi olmadığını belirterek Moskova ve Pekin'in üçüncü bir ülkeyi hedef almadığının altını çizdi. Bakanlık, Rusya ve Çin donanmalarının tatbikat sırasında füze tehditlerine yönelik deniz taarruzu ve hava savunması alanındaki imkan ve kabiliyetlerini güçlendireceğini ifade etti. Kaynak: Sputnik
NATO Zirvesi'nin ardından Rusya ve Çin ortak tatbikatı

Rusya ve Çin Deniz Kuvvetleri, dün Çin'in güney açıklarında 'Deniz İşbirliği 2024' ortak tatbikatını başlattı.

Moskova ve Pekin'in tepkisini çeken Washington'daki NATO Zirvesi'nin hemen sonrasında Rusya ve Çin donanmaları ortak tatbikat için bir araya geldi.

Uygulama aşaması 15-17 Temmuz'da gerçekleştirilecek olan manevralar sırasında hava savunma talimi ve kurtarma faaliyetleri ile denizaltıyla mücadele talimleri yürütülecek.

Çin Savunma Bakanlığı, NATO Zirvesi başlayan tatbikatın uluslararası ve bölgesel durumlarla hiçbir ilgisi olmadığını belirterek Moskova ve Pekin'in üçüncü bir ülkeyi hedef almadığının altını çizdi.

Bakanlık, Rusya ve Çin donanmalarının tatbikat sırasında füze tehditlerine yönelik deniz taarruzu ve hava savunması alanındaki imkan ve kabiliyetlerini güçlendireceğini ifade etti.

Kaynak: Sputnik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.