Putin, Kremlin’de Esad ile bir araya geldi

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.07.2024 - 11:18, Güncelleme: 25.07.2024 - 11:18 132 kez okundu.
 

Putin, Kremlin’de Esad ile bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Temmuz akşamı Moskova’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, görüşmenin başında “İlişkilerimizin tüm yelpazesi hakkında konuşma fırsatımız var, birbirimizi uzun zamandır görmüyorduk. Elbette, bölgedeki durumun bir bütün olarak nasıl geliştiğine dair görüşlerinizle epey ilgileniyorum. Maalesef tırmanma eğiliminde, bunu görebiliyoruz. Bu durum Suriye’yi doğrudan ilgilendiriyor,” dedi. Moskova ile Şam arasındaki arasındaki ticari ve iktisadi ilişkilerde de pek çok sorunun biriktiğini kaydeden Putin, bu alanda umut verici gelişmelerin olduğuna dikkat çekti. Esad da buna karşılık olarak geçtiğimiz on yıllar boyunca Rusya ile Suriye’nin çok zorlu sınavlardan geçtiğini ve bu sınavlara iki ülke içinde zorlu bir dönüşümün eşlik ettiğini belirtti. Esad, aynı zamanda Moskova ile Şam’ın yıllar boyunca güvene dayalı bir ilişki düzeyini koruduğunu vurguladı ve bunun iki ülke halklarının olgunluğunun bir göstergesi olduğuna işaret etti. Suriye lideri, dünyadaki ve Avrasya bölgesindeki gelişmeler ışığında ‘olası perspektif ve senaryoları görüşmek üzere’ yapılan toplantının önemine dikkat çekti. Putin ile Esad, bir önceki telefon görüşmesini 23 Mart’ta Crocus City Hall’da meydana gelen terör saldırısının ardından gerçekleştirmişti. Suriye lideri konser salonuna yapılan saldırıyı kınamış ve Suriyelilerin Rusya halkının acı ve üzüntüsünü paylaştığını ifade etmişti. Putin ve Esad, Orta Doğu’daki kriz durumunu ve Suriye’deki durumu da ele almıştı. Bu haftanın başında Rusya lideri, iki ülke arasında arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 80. yıldönümü dolayısıyla Esad’ı kutladı. Mesajında Putin, Rusya’nın Suriye hükümetini ‘devlet egemenliğini, ülkenin birliğini ve toprak bütünlüğünü koruma çabalarında’ desteklemeye devam edeceğini ifade etti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Temmuz akşamı Moskova’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, görüşmenin başında “İlişkilerimizin tüm yelpazesi hakkında konuşma fırsatımız var, birbirimizi uzun zamandır görmüyorduk. Elbette, bölgedeki durumun bir bütün olarak nasıl geliştiğine dair görüşlerinizle epey ilgileniyorum. Maalesef tırmanma eğiliminde, bunu görebiliyoruz. Bu durum Suriye’yi doğrudan ilgilendiriyor,” dedi.

Moskova ile Şam arasındaki arasındaki ticari ve iktisadi ilişkilerde de pek çok sorunun biriktiğini kaydeden Putin, bu alanda umut verici gelişmelerin olduğuna dikkat çekti.

Esad da buna karşılık olarak geçtiğimiz on yıllar boyunca Rusya ile Suriye’nin çok zorlu sınavlardan geçtiğini ve bu sınavlara iki ülke içinde zorlu bir dönüşümün eşlik ettiğini belirtti.

Esad, aynı zamanda Moskova ile Şam’ın yıllar boyunca güvene dayalı bir ilişki düzeyini koruduğunu vurguladı ve bunun iki ülke halklarının olgunluğunun bir göstergesi olduğuna işaret etti.

Suriye lideri, dünyadaki ve Avrasya bölgesindeki gelişmeler ışığında ‘olası perspektif ve senaryoları görüşmek üzere’ yapılan toplantının önemine dikkat çekti.

Putin ile Esad, bir önceki telefon görüşmesini 23 Mart’ta Crocus City Hall’da meydana gelen terör saldırısının ardından gerçekleştirmişti.

Suriye lideri konser salonuna yapılan saldırıyı kınamış ve Suriyelilerin Rusya halkının acı ve üzüntüsünü paylaştığını ifade etmişti. Putin ve Esad, Orta Doğu’daki kriz durumunu ve Suriye’deki durumu da ele almıştı.

Bu haftanın başında Rusya lideri, iki ülke arasında arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 80. yıldönümü dolayısıyla Esad’ı kutladı.

Mesajında Putin, Rusya’nın Suriye hükümetini ‘devlet egemenliğini, ülkenin birliğini ve toprak bütünlüğünü koruma çabalarında’ desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.