Rus şirketler Türkiye'de 23 bin eleman arıyor

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.07.2024 - 13:14, Güncelleme: 21.07.2024 - 13:14 77 kez okundu.
 

Rus şirketler Türkiye'de 23 bin eleman arıyor

Rus şirketler Türkiye'de 23 bin eleman arıyor
  Personel bulmakta güçlük çeken Rus şirketleri gözünü dünyanın her bölgesine dikti. Türkiye, Rus şirketlerinin en fazla eleman ilanı verdiği ülkeler arasında. Afrika da radara girdi. İnsan kaynakları servisi HeadHunter, Rus şirketlerin verdiği ilan sayısının Kenya'da 39, Zimbabwe'de 15 kat arttığını açıkladı. Verilen bilgilere göre Rus şirketler Afrika'da en çok bilişim uzmanı arıyor. Gazete Kamerun, Zambiya ve Cezayir gibi ülkelerde verilen ilanların da 5 ile 8 kat arasında arttığına dikkat çekti. İlan artışında ilk 10'da yer alan sadece 2 Avrupa ülkesi var. Arnavutluk 6, Belçika 10'uncu sırada. Haberde Kenya'da Rus şirketleri tarafından verilen ilan sayısının geçen yılın ilk yarısında 161 iken bu yıl 6 bin 400'e fırladığı bilgisi yer alıyor. Ayrıca bu yıl Rus şirketlerin ilk kez Nepal, Bahamalar, Barbados, Malawi, İzlanda, Sierra Leone, Gabon ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerde ilan verdiği öğrenildi. En çok ilan verilen ülkeler ise 143 binle Kazakistan ve 106 binle Belarus. Türkiye'de verilen ilan sayısı Sırbistan ile aynı: 23 bin. Kaynak RBC  
Rus şirketler Türkiye'de 23 bin eleman arıyor

 

Personel bulmakta güçlük çeken Rus şirketleri gözünü dünyanın her bölgesine dikti. Türkiye, Rus şirketlerinin en fazla eleman ilanı verdiği ülkeler arasında. Afrika da radara girdi. İnsan kaynakları servisi HeadHunter, Rus şirketlerin verdiği ilan sayısının Kenya'da 39, Zimbabwe'de 15 kat arttığını açıkladı.

Verilen bilgilere göre Rus şirketler Afrika'da en çok bilişim uzmanı arıyor. Gazete Kamerun, Zambiya ve Cezayir gibi ülkelerde verilen ilanların da 5 ile 8 kat arasında arttığına dikkat çekti.

İlan artışında ilk 10'da yer alan sadece 2 Avrupa ülkesi var. Arnavutluk 6, Belçika 10'uncu sırada.

Haberde Kenya'da Rus şirketleri tarafından verilen ilan sayısının geçen yılın ilk yarısında 161 iken bu yıl 6 bin 400'e fırladığı bilgisi yer alıyor.

Ayrıca bu yıl Rus şirketlerin ilk kez Nepal, Bahamalar, Barbados, Malawi, İzlanda, Sierra Leone, Gabon ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerde ilan verdiği öğrenildi.

En çok ilan verilen ülkeler ise 143 binle Kazakistan ve 106 binle Belarus. Türkiye'de verilen ilan sayısı Sırbistan ile aynı: 23 bin.

Kaynak RBC

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.