Rus ve ABD uçaklarından tehlikeli yakınlaşma

Dünya (Web Sitesi) - Web Sitesi | 21.07.2024 - 14:26, Güncelleme: 21.07.2024 - 14:26 324 kez okundu.
 

Rus ve ABD uçaklarından tehlikeli yakınlaşma

Rus ve ABD uçaklarından tehlikeli yakınlaşma
Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait iki B-52 bombardıman uçağının Barents Denizi’nde sınır ihlali yapmasını önlemek için MiG-29 ve MiG-31 savaş uçaklarının havaya kaldırıldığını duyurdu. Bakanlık, “Barents Denizi suları üzerindeki Rus hava sahasının kontrolünü sağlayan sistemler, Rusya Federasyonu devlet sınırına yaklaşan bir grup hava hedefi tespit etti” ifadelerine yer verdiği açıklamasında, hava hedefini tespit etmek ve Rusya Federasyonu devlet sınırının ihlalini önlemek adına MiG-29 ve MiG-31 savaş uçaklarının derhal havalandığı kaydedildi. Rus pilotların, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir çift B-52H stratejik bombardıman uçağı tespit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Rus uçaklarının yaklaşması sonucu ABD bombardıman uçaklarının Rusya devlet sınırından U dönüşü yaparak uzaklaştığı vurgulandı. Rusya sınırının ihlal edilmesine izin verilmediğine değinen Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının, uçuşu tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak ve güvenlik tedbirlerini gözeterek gerçekleştirdiği de kaydedildi. Kaynak Sputnik
Rus ve ABD uçaklarından tehlikeli yakınlaşma

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait iki B-52 bombardıman uçağının Barents Denizi’nde sınır ihlali yapmasını önlemek için MiG-29 ve MiG-31 savaş uçaklarının havaya kaldırıldığını duyurdu.

Bakanlık, “Barents Denizi suları üzerindeki Rus hava sahasının kontrolünü sağlayan sistemler, Rusya Federasyonu devlet sınırına yaklaşan bir grup hava hedefi tespit etti” ifadelerine yer verdiği açıklamasında, hava hedefini tespit etmek ve Rusya Federasyonu devlet sınırının ihlalini önlemek adına MiG-29 ve MiG-31 savaş uçaklarının derhal havalandığı kaydedildi.

Rus pilotların, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir çift B-52H stratejik bombardıman uçağı tespit ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Rus uçaklarının yaklaşması sonucu ABD bombardıman uçaklarının Rusya devlet sınırından U dönüşü yaparak uzaklaştığı vurgulandı.

Rusya sınırının ihlal edilmesine izin verilmediğine değinen Savunma Bakanlığı, Rus uçaklarının, uçuşu tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara sıkı sıkıya bağlı kalarak ve güvenlik tedbirlerini gözeterek gerçekleştirdiği de kaydedildi.

Kaynak Sputnik

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.