Singapurlular uzun yaşamın sırrını neye borçlu?

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.10.2024 - 12:35, Güncelleme: 13.10.2024 - 12:35 316 kez okundu.
 

Singapurlular uzun yaşamın sırrını neye borçlu?

Singapurlular uzun yaşamın sırrını neye borçlu?
Bu ülkede 1960 yılında ortalama yaşam ömrü 65 yaş olarak hesaplanıyordu. Bugün ise 86 yaşını geçebileceği tahmin ediliyor. Singapur'daki 100 yaşını geçmiş kişilerin sayısı 2010-2020 arasındaki 10 yıllık dönemde iki katına çıktı. Uzun ömür ortalamasındaki bu büyük sıçrama, büyük ölçüde hükümetin bilinçli politikalarına ve yatırımlarına bağlanıyor. Bu ilerleme sayesinde Ağustos 2023'te Singapur dünyanın altıncı "Mavi Bölgesi" oldu. Son zamanlarda nüfus bilimi uzmanları tarafından doğruluğu sorgulansa da uzun ve sağlıklı yaşama, büyük ölçüde kültür, yaşam tarzı, diyet ve toplum olma bilinci etki ediyor. Singapur sakinleri, ömrün uzunluğu kadar, yaşam kalitesini de önceliyor. Singapur’daki kamu sağlığı kurumunun, daha sağlıklı beslenme tercihlerini teşvik ettiğini anlatan ilgililer, "Zorunlu etiketleme ve içeceklerdeki şeker içeriğinin azaltılması gibi önlemler, toplum sağlığı bilincinde ve tercihlerinde gözle görülür bir fark yarattı” diyor. Singapur'un sağlık sistemi, hem hasta bakımında ulaşılan kalite, hem de maliyetleri kontrol altında tutma bağlamında küresel çapta ödüllendirildi. 2023 Legatum Refah Endeksi, ülkeyi, vatandaşların sağlığı ve sağlık hizmetlerine erişimi açısından dünyanın en iyisi olarak seçti. Singapur’da tüm vatandaşlar ücretsiz sağlık hizmeti alabildikleri gibi özel sağlık sistemine erişim de mümkün.  
Singapurlular uzun yaşamın sırrını neye borçlu?

Bu ülkede 1960 yılında ortalama yaşam ömrü 65 yaş olarak hesaplanıyordu. Bugün ise 86 yaşını geçebileceği tahmin ediliyor.

Singapur'daki 100 yaşını geçmiş kişilerin sayısı 2010-2020 arasındaki 10 yıllık dönemde iki katına çıktı.

Uzun ömür ortalamasındaki bu büyük sıçrama, büyük ölçüde hükümetin bilinçli politikalarına ve yatırımlarına bağlanıyor.

Bu ilerleme sayesinde Ağustos 2023'te Singapur dünyanın altıncı "Mavi Bölgesi" oldu.

Son zamanlarda nüfus bilimi uzmanları tarafından doğruluğu sorgulansa da uzun ve sağlıklı yaşama, büyük ölçüde kültür, yaşam tarzı, diyet ve toplum olma bilinci etki ediyor.

Singapur sakinleri, ömrün uzunluğu kadar, yaşam kalitesini de önceliyor.

Singapur’daki kamu sağlığı kurumunun, daha sağlıklı beslenme tercihlerini teşvik ettiğini anlatan ilgililer, "Zorunlu etiketleme ve içeceklerdeki şeker içeriğinin azaltılması gibi önlemler, toplum sağlığı bilincinde ve tercihlerinde gözle görülür bir fark yarattı” diyor.

Singapur'un sağlık sistemi, hem hasta bakımında ulaşılan kalite, hem de maliyetleri kontrol altında tutma bağlamında küresel çapta ödüllendirildi.

2023 Legatum Refah Endeksi, ülkeyi, vatandaşların sağlığı ve sağlık hizmetlerine erişimi açısından dünyanın en iyisi olarak seçti.

Singapur’da tüm vatandaşlar ücretsiz sağlık hizmeti alabildikleri gibi özel sağlık sistemine erişim de mümkün.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.