"Uçurtmayı Vurmasınlar" filmi MUBI tarafından restore edildi

Gündem (AA) - Anadolu Ajansı | 17.07.2024 - 13:00, Güncelleme: 17.07.2024 - 12:35 86 kez okundu.
 

"Uçurtmayı Vurmasınlar" filmi MUBI tarafından restore edildi

Dijital sinema platformu MUBI, yönetmen Tunç Başaran'ın "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmini restore etti.
ISTANBUL (AA) - MUBI'den yapılan açıklamaya göre, Feride Çiçekoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan 1989 yapımı film, 4K kalitesindeki yeni versiyonuyla yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.Oyuncu kadrosunda Ozan Bilen, Nur Sürer, Füsun Demirel, Güzin Özipek, Güzin Özyağcılar, Meral Çetinkaya, Rozet Hubeş ve Yasemin Alkaya'nın yer aldığı yapım, bir hapishanenin kadınlar koğuşunda annesiyle yaşayan 5 yaşındaki Barış ile siyasi mahkum İnci'nin arkadaşlığını konu alıyor.Yapıldığı dönem sinema çevrelerinde büyük ses getiren ve sevilen film, yeni sunumuyla 35 yıl sonra yeniden hayat buluyor.Muhabir: Fatih Türkyılmaz
Dijital sinema platformu MUBI, yönetmen Tunç Başaran'ın "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmini restore etti.

ISTANBUL (AA) - MUBI'den yapılan açıklamaya göre, Feride Çiçekoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan 1989 yapımı film, 4K kalitesindeki yeni versiyonuyla yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Oyuncu kadrosunda Ozan Bilen, Nur Sürer, Füsun Demirel, Güzin Özipek, Güzin Özyağcılar, Meral Çetinkaya, Rozet Hubeş ve Yasemin Alkaya'nın yer aldığı yapım, bir hapishanenin kadınlar koğuşunda annesiyle yaşayan 5 yaşındaki Barış ile siyasi mahkum İnci'nin arkadaşlığını konu alıyor.

Yapıldığı dönem sinema çevrelerinde büyük ses getiren ve sevilen film, yeni sunumuyla 35 yıl sonra yeniden hayat buluyor.


Muhabir: Fatih Türkyılmaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.