Yaz Covid'i', FLiRT

Sağlık (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.07.2024 - 15:59, Güncelleme: 13.07.2024 - 15:59 556 kez okundu.
 

Yaz Covid'i', FLiRT

Yaz Covid'i', FLiRT
Dünya Sağlık Örgütüne göre (WHO) FLiRT adı verilen yeni bir Covid varyant grubu dünya çapına baskın hale geldi. FLiRT, varyantların genetik kodlarındaki mutasyonların isimleri kullanılarak oluşturulan gayriresmi bir takma ad. Omicron varyantından mutasyona uğrayan ve baskın hala gelen JN.1'in türevi. Başak proteinlerinde kilit üç mutasyon bulunuyor. Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre bu sayede antikorlardan korunuyorlar. Dünya Sağlık Örgütü'nün Mayıs ayındaki enfeksiyonları inceleyen son raporu, vaka sayılarının önceki aylara göre düştüğünü gösteriyor. Ancak bu veriler hâlâ düzenli raporlama yapan sınırlı sayıda ülkeden alınıyor. Dünya çapında Covid-19 testleri ve raporlanması artık eskisi kadar yaygın değil. Bazı ülkelerdeyse vaka sayıları artıyor. Semptomlar diğer Covid-19 türleriyle aynı. Dünya Sağlık Örgütü belirtilerin virüse maruz kalınmasından "genellikle 5-6 gün sonra başladığını ve 1-14 gün sürdüğünü" söylüyor. En yaygın semptomlar: Ateş, titreme, boğaz ağrısı Daha az görülen semptomlar: Kas ağrısı, kol ve bacaklarda ağırlık, aşırı yorgunluk, burun akması veya tutulması, veya hapşırık, bağ ağrısı, göz ağrısı, baş dönmesi, yeni ve kalıcı öksürük, göğüs darlığı ve ağrısı, nefes darlığı, ses kısıklığı, uyuşma ya da karıncalanma, iştah kaybı, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı veya ishal, tat ya da koku duygusunda kayıp ya da değişiklik, uyumada zorlanma  
Yaz Covid'i', FLiRT

Dünya Sağlık Örgütüne göre (WHO) FLiRT adı verilen yeni bir Covid varyant grubu dünya çapına baskın hale geldi.

FLiRT, varyantların genetik kodlarındaki mutasyonların isimleri kullanılarak oluşturulan gayriresmi bir takma ad. Omicron varyantından mutasyona uğrayan ve baskın hala gelen JN.1'in türevi.

Başak proteinlerinde kilit üç mutasyon bulunuyor. Johns Hopkins Üniversitesi'ne göre bu sayede antikorlardan korunuyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Mayıs ayındaki enfeksiyonları inceleyen son raporu, vaka sayılarının önceki aylara göre düştüğünü gösteriyor.

Ancak bu veriler hâlâ düzenli raporlama yapan sınırlı sayıda ülkeden alınıyor. Dünya çapında Covid-19 testleri ve raporlanması artık eskisi kadar yaygın değil.

Bazı ülkelerdeyse vaka sayıları artıyor.

Semptomlar diğer Covid-19 türleriyle aynı. Dünya Sağlık Örgütü belirtilerin virüse maruz kalınmasından "genellikle 5-6 gün sonra başladığını ve 1-14 gün sürdüğünü" söylüyor.

En yaygın semptomlar:

Ateş, titreme, boğaz ağrısı

Daha az görülen semptomlar:

Kas ağrısı, kol ve bacaklarda ağırlık, aşırı yorgunluk, burun akması veya tutulması, veya hapşırık, bağ ağrısı, göz ağrısı, baş dönmesi, yeni ve kalıcı öksürük, göğüs darlığı ve ağrısı, nefes darlığı, ses kısıklığı, uyuşma ya da karıncalanma, iştah kaybı, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı veya ishal, tat ya da koku duygusunda kayıp ya da değişiklik, uyumada zorlanma

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.