Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
Köşe Yazarı
Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
 

Para ve bir avuç zengin her şeyin önüne geçti…

Kanla, canla, savaşla kazanılan topraklar haraç mezat satılıyor… Başta Araplar olmak üzere, Avrupalı, Amerikalı zenginler kuyruğa girmiş durumda… Ormanlarımız madenciler tarafından talan ediliyor. Yağmalanıyor. Kanadalı madenciler kendilerinin milyonlarca dönümlük ormanlarını bırakıp Türkiye’de maden çıkarıyorlar. Çünkü burada her şeyin üstünde ve geçerli olan para… Parayı veren düdüğü çalıyor… Para her şeyin önüne geçti. Ne dere kaldı ne tepe… Yakılıyor, yıkılıyor, kesiliyor… Ormanlarımız kelaynaklara döndü… Her şey para ile alınıp satılıyor. 22 yılda ulusalcılık, Kuvayı Milliye, vatanseverlik duygularını, vatan sevgisini yok ettiler. Varsa yoksa para… Varsa yoksa servet, mal – mülk… Parayı bastıran düdüğü çalıyor. Zengin Suriyeli göçmen, bastırıyor doları Türk vatandaşlığı hakkını kazanıyor; kendi insanımıza verilmeyen haklar ona veriliyor. Ne vatan, ne toprak, ne halk kaldı… Ne Atatürk ne laiklik kaldı. Para, servet, zenginlik her şeyin önüne geçti. Mal, mülk, zenginlik sahibi kodamanlar en büyük değer oldu… Her yerde onların sözü geçiyor. En önemli kurumların ve makamların başına onlar oturtuluyor. Verilen işi, görevi becerir mi, beceremez mi; yapar mı yapamaz mı, bunun düşünen yok… Diploma, liyakat yani bilgi birikimi, tecrübe, tahsil ikinci, üçüncü planda… Kadınların, çocukların, yaşlıların çöplüklerden yiyecek topladığı bir dönemde, bunlara iki üç maaş, binlerce TL ödeniyor. Ülkemizde en geçerli politika “Nepotizm”, yani akraba ve adam kayırma... Üç kuruş para gelecek diye tank – palet fabrikasını satıyorlar. Milliyetçi (!) MHP’lilerde ses seda yok. Adalarımızı Yunanlılar işgal ediyor, babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar, 22 yıldan bu yana karışan, görüşen yok. Ne yasa kaldı, ne kural. Başta yargı olmak üzere tüm devlet kurumlarını partizanlaştırdılar. partizanlaşmaya devam ediyorlar. Tarikatların, tekkelerin, cemaatlerin, şeyhlerin, imamların etkin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Cahiller, cühelalar el üstünde… Topluma yön veriyorlar. 77 yıl hapis cezasına çaptırılan imamlara ve tarikat liderlerine tek söz etmiyorlar; ettirmiyorlar. Şeriat düzeni tamamlanmak üzere… Ne bir ses, ne bir nefes… Çıt yok. At izinin it izine karıştığı bir dönem yaşıyoruz. Ama bitecek… Bitecek, çünkü önderimiz Atatürk; kılavuzumuz onun ilkeleridir… Ona uymayan kim olursa olsun, ister iktidar, ister muhalefet tümü de hizaya sokulacaktır… Çünkü biz bu vatanı sokakta bulmadık…  
Ekleme Tarihi: 18 Aralık 2023 - Pazartesi

Para ve bir avuç zengin her şeyin önüne geçti…

Kanla, canla, savaşla kazanılan topraklar haraç mezat satılıyor…

Başta Araplar olmak üzere, Avrupalı, Amerikalı zenginler kuyruğa girmiş durumda…

Ormanlarımız madenciler tarafından talan ediliyor.

Yağmalanıyor.

Kanadalı madenciler kendilerinin milyonlarca dönümlük ormanlarını bırakıp Türkiye’de maden çıkarıyorlar. Çünkü burada her şeyin üstünde ve geçerli olan para…

Parayı veren düdüğü çalıyor…

Para her şeyin önüne geçti.

Ne dere kaldı ne tepe…

Yakılıyor, yıkılıyor, kesiliyor…

Ormanlarımız kelaynaklara döndü…

Her şey para ile alınıp satılıyor.

22 yılda ulusalcılık, Kuvayı Milliye, vatanseverlik duygularını, vatan sevgisini yok ettiler.

Varsa yoksa para… Varsa yoksa servet, mal – mülk…

Parayı bastıran düdüğü çalıyor.

Zengin Suriyeli göçmen, bastırıyor doları Türk vatandaşlığı hakkını kazanıyor; kendi insanımıza verilmeyen haklar ona veriliyor.

Ne vatan, ne toprak, ne halk kaldı…

Ne Atatürk ne laiklik kaldı.

Para, servet, zenginlik her şeyin önüne geçti. Mal, mülk, zenginlik sahibi kodamanlar en büyük değer oldu…

Her yerde onların sözü geçiyor.

En önemli kurumların ve makamların başına onlar oturtuluyor.

Verilen işi, görevi becerir mi, beceremez mi; yapar mı yapamaz mı, bunun düşünen yok…

Diploma, liyakat yani bilgi birikimi, tecrübe, tahsil ikinci, üçüncü planda… Kadınların, çocukların, yaşlıların çöplüklerden yiyecek topladığı bir dönemde, bunlara iki üç maaş, binlerce TL ödeniyor.

Ülkemizde en geçerli politika “Nepotizm”, yani akraba ve adam kayırma...

Üç kuruş para gelecek diye tank – palet fabrikasını satıyorlar. Milliyetçi (!) MHP’lilerde ses seda yok.

Adalarımızı Yunanlılar işgal ediyor, babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar, 22 yıldan bu yana karışan, görüşen yok.

Ne yasa kaldı, ne kural.

Başta yargı olmak üzere tüm devlet kurumlarını partizanlaştırdılar. partizanlaşmaya devam ediyorlar.

Tarikatların, tekkelerin, cemaatlerin, şeyhlerin, imamların etkin olduğu bir dönem yaşıyoruz.

Cahiller, cühelalar el üstünde… Topluma yön veriyorlar. 77 yıl hapis cezasına çaptırılan imamlara ve tarikat liderlerine tek söz etmiyorlar; ettirmiyorlar.

Şeriat düzeni tamamlanmak üzere…

Ne bir ses, ne bir nefes… Çıt yok.

At izinin it izine karıştığı bir dönem yaşıyoruz. Ama bitecek…

Bitecek, çünkü önderimiz Atatürk; kılavuzumuz onun ilkeleridir…

Ona uymayan kim olursa olsun, ister iktidar, ister muhalefet tümü de hizaya sokulacaktır…

Çünkü biz bu vatanı sokakta bulmadık…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.