Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
Köşe Yazarı
Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
 

2024 YILINA GİRDİK. ASIL KIYAMET SEÇİMLERDEN SONRA KOPACAK…

Cumhurbaşkanı, 2024 “Bizim şahlanma yılımız” olacak demiş.Bu şahlanma hikâyesinin tarihine baktım; ucu ta 2018’lere kadar gidiyor. 2018’den bu yana “Şahlana şahlana” 2024 yılına gelip dayanmışız. Ama yine de bumasalın sonunu bir türlü getirememişiz. Tam 5 yıl sürmüş. Dile kolay… Hala ortada şahlanma yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de A Haber, canlı TV yayınındaaynı dili konuşuyor. Türkiye’nin makro göstergelerine bakıldığında ekonomideki gelişmelerin bazı beklentilerin çok üstünde olduğunu vurguluyor ve ardından ekliyor: “Her şeyden önce ekonominin en temel göstergesi büyümedir. Türkiye büyümede OECD’de 2. ülke konumundadır.” Türkiye ikinci konumda ama 2024’ün daha ilk gününde iktidar, iğneden ipliğe, her şeyezam yapmaya başladı bile. Yalanla dolanla ekonomi yürütülür mü? Sen istediğin kadar gerçekleri çarpıt, halkın gözünde saklamaya, gizlemeye çalış. Doğrular mutlaka ortaya çıkacaktır. Halkımızın bir kesimi de iktidarın din – iman propagandalarının etkisi altında kalıp onlar gibi konuşuyor. Ama günü, saati geldiğinde onlar da yaşayarak gerçekleri göreceklerdir. Sokak anketçisi muhabir bir bayana soruyor: “Oyunu kime vereceksin?” Bayan yanıt veriyor: “AKP’YE…” “Peki, hayattan, alışverişlerden memnun musun?” “Hayır, memnun değilim. Her şey çok pahalı…” “Peki, kim yapıyor bu pahalılığı?” “CHP…” “Ama CHP iktidarda değil ki…” “Olsun. Ben yine de oyumu AKP’ye vereceğim. Allah onları başımızdan eksik etmesin… Onlar Dinleri, imanları bütün insanlar…” Bu tip insanlar bugünkü ortamda azaldılar. Halkın büyük bir kesimi AKP’nin iç yüzünü görmeye başladı artık. Azınlık da olsalar hem kendilerini hem bizi yakıyorlar. Çünkü adeta beyinleri uyuşturulmuş, donmuş gibi… BU KONUDA BAKIN, NAZIM HİKMET NE DİYOR? “Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, --- demeğe de dilim varmıyor ama --- kabahatin çoğu senin, canım kardeşim! Sevgili halkım, yerel seçimlerden sonra bu günleri mumla arayacaksınız. Çünkü TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE… Merkez bankası bomboş. Sanayi, tarım, hayvancılık bitti. Üretim yok. İktidar bu açığı sizden alacağı vergilerle kapatacak… Zam üstüne zam yapacak… Gelin yol yakınken belediye seçimlerinde aklımızı başımıza toplayalım, ona göre oy kullanalım. Sonra ağlamanın, sızlamanın size bir faydası olmayacak. Tekrarlıyorum. Turpun büyüğü heybede. ONDAN SONRA NE MOLLALAR, NE İMAMLAR, NE TARİKATLAR SİZİ KURTARAMAYACAK…
Ekleme Tarihi: 07 Ocak 2024 - Pazar

2024 YILINA GİRDİK. ASIL KIYAMET SEÇİMLERDEN SONRA KOPACAK…

Cumhurbaşkanı, 2024 “Bizim şahlanma yılımız” olacak demiş.Bu şahlanma hikâyesinin tarihine baktım; ucu ta 2018’lere kadar gidiyor.

2018’den bu yana “Şahlana şahlana” 2024 yılına gelip dayanmışız. Ama yine de bumasalın sonunu bir türlü getirememişiz.

Tam 5 yıl sürmüş. Dile kolay… Hala ortada şahlanma yok.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de A Haber, canlı TV yayınındaaynı dili konuşuyor.

Türkiye’nin makro göstergelerine bakıldığında ekonomideki gelişmelerin bazı beklentilerin çok üstünde olduğunu vurguluyor ve ardından ekliyor:

“Her şeyden önce ekonominin en temel göstergesi büyümedir. Türkiye büyümede OECD’de 2. ülke konumundadır.”

Türkiye ikinci konumda ama 2024’ün daha ilk gününde iktidar, iğneden ipliğe, her şeyezam yapmaya başladı bile.

Yalanla dolanla ekonomi yürütülür mü?

Sen istediğin kadar gerçekleri çarpıt, halkın gözünde saklamaya, gizlemeye çalış. Doğrular mutlaka ortaya çıkacaktır.

Halkımızın bir kesimi de iktidarın din – iman propagandalarının etkisi altında kalıp onlar gibi konuşuyor. Ama günü, saati geldiğinde onlar da yaşayarak gerçekleri göreceklerdir.

Sokak anketçisi muhabir bir bayana soruyor:

“Oyunu kime vereceksin?”

Bayan yanıt veriyor: “AKP’YE…”

“Peki, hayattan, alışverişlerden memnun musun?”

“Hayır, memnun değilim. Her şey çok pahalı…”

“Peki, kim yapıyor bu pahalılığı?”

“CHP…”

“Ama CHP iktidarda değil ki…”

“Olsun. Ben yine de oyumu AKP’ye vereceğim. Allah onları başımızdan eksik etmesin…

Onlar Dinleri, imanları bütün insanlar…”

Bu tip insanlar bugünkü ortamda azaldılar. Halkın büyük bir kesimi AKP’nin iç yüzünü görmeye başladı artık. Azınlık da olsalar hem kendilerini hem bizi yakıyorlar. Çünkü adeta beyinleri uyuşturulmuş, donmuş gibi…

BU KONUDA BAKIN, NAZIM HİKMET NE DİYOR?

“Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende.

Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer

ve hâlâ şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak

kabahat senin,

--- demeğe de dilim varmıyor ama ---

kabahatin çoğu senin, canım kardeşim!

Sevgili halkım, yerel seçimlerden sonra bu günleri mumla arayacaksınız. Çünkü TURPUN BÜYÜĞÜ HEYBEDE…

Merkez bankası bomboş. Sanayi, tarım, hayvancılık bitti. Üretim yok. İktidar bu açığı sizden alacağı vergilerle kapatacak… Zam üstüne zam yapacak…

Gelin yol yakınken belediye seçimlerinde aklımızı başımıza toplayalım, ona göre oy kullanalım. Sonra ağlamanın, sızlamanın size bir faydası olmayacak.

Tekrarlıyorum. Turpun büyüğü heybede.

ONDAN SONRA NE MOLLALAR, NE İMAMLAR, NE TARİKATLAR SİZİ KURTARAMAYACAK…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.