Günün Yazıları - Mehmet Arif DEMİRER - TEKAR (Türk Ermeni Araştırmaları Vakfı Başkanı)
Köşe Yazarı
Günün Yazıları - Mehmet Arif DEMİRER - TEKAR (Türk Ermeni Araştırmaları Vakfı Başkanı)
 

BEN ÖZGÜR ÖZEL OLSAYDIM

Emekli maaşlarına zam ya da GEZİ Olayları sanıklarına ilişkin taleplerimi bir liste olarak takdim eder ve T. C. Cumhurbaşkanı ile Dış Politika konularını görüşürdüm. İlk olarak ABD Başkanı Biden’ın “24 Nisan 1915” yazılı Beyaz Saray beyanındaki KGB’yi dahi aşan gerçekdışı, dezenformatik suçlamalara derhal cevap verilmesini ve cevabın T. C. Washington Büyükelçimiz tarafından Beyaz Saray’a BİZZAT teslim edilmesini önerirdim. Ne demiş Biden yazılı beyanında? “1915 yılında Türkler, 1.5 milyon Ermeni’yi (vatandaşlarını) ülke dışına gönderdi (“deported”), katletti (“massacred”) ve ölüme sürükledi (“forced marching to death”)”. Cevap son derece kısa, yalın ve belgesel olmalıydı: İki ABD arşiv belgesi, İki ABD akademisyeninin beyanı ve Erivan araştırmacısı Bn. Edita Gzoyan’ın 2014 makalesi ile. Yabancı yazarların belgeleri kanıtlamaktadır ki;  28.5.1918 tarihinde 1 586 000 Ermeni HAYATTA idi. Partisini yerel seçimlerde 1. Parti konumuna getiren Ana Muhalefet lideri ben olsaydım emekli maaşlarına zam yanı sıra Cumhurbaşkanına; “Bunu yapmadığınız takdirde yalanlar giderek gerçekmiş gibi algılanıyor.” diyerek, Biden’ın yalanlarını gösterirdim. Sayın Özel neden böyle konuşmadı? Çünkü Tanıdığım CHP milletvekiline gönderdiğim iletiden aldığım yanıtlatan anlaşıldığına göre; CHP’de bu konuda hazırlığı olan birisi yok. (Mustafa Kemal Paşa, 1920: “Ermeni vukuatı bütün Hristiyan dünyasını aleyhimize sevk eden sebeplerin en mühimlerinden…”; Şükrü Elekdağ, 2010: “… dış politikamızın ana eksenlerine de ipotek koymaktadır.” ) AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE 24 Nisan 2024 öncesi CUMHURİYET Gazetesi Ankara bürosundan, 24 Nisan 1915 konusu ile ilgili yarım sayfa ilan için fiyat almıştık: Tamamen yabancı belgelere dayalı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni aklayan ilan içeriğini gördükten sonra, İstanbul bürosu Hukuk Servisinin kararı: “Hukuken uygun değil. Red.” yanıtı geldi. Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin bu tutumu, kamuoyu tarafından bilinmelidir. CHP böyle, adı Kemal Atatürk tarafından verilen Cumhuriyet gazetesi yönetimi böyle, TAŞNAKLAR ise, 4 köşe.  Mehmet Arif DEMİRER
Ekleme Tarihi: 11 Mayıs 2024 - Cumartesi

BEN ÖZGÜR ÖZEL OLSAYDIM

Emekli maaşlarına zam ya da GEZİ Olayları sanıklarına ilişkin taleplerimi bir liste olarak takdim eder ve T. C. Cumhurbaşkanı ile Dış Politika konularını görüşürdüm.

İlk olarak ABD Başkanı Biden’ın “24 Nisan 1915” yazılı Beyaz Saray beyanındaki KGB’yi dahi aşan gerçekdışı, dezenformatik suçlamalara derhal cevap verilmesini ve cevabın T. C. Washington Büyükelçimiz tarafından Beyaz Saray’a BİZZAT teslim edilmesini önerirdim.

Ne demiş Biden yazılı beyanında?

“1915 yılında Türkler, 1.5 milyon Ermeni’yi (vatandaşlarını) ülke dışına gönderdi (“deported”), katletti (“massacred”) ve ölüme sürükledi (“forced marching to death”)”.

Cevap son derece kısa, yalın ve belgesel olmalıydı:

  • İki ABD arşiv belgesi,
  • İki ABD akademisyeninin beyanı ve
  • Erivan araştırmacısı Bn. Edita Gzoyan’ın 2014 makalesi ile.

Yabancı yazarların belgeleri kanıtlamaktadır ki;  28.5.1918 tarihinde 1 586 000 Ermeni HAYATTA idi.

Partisini yerel seçimlerde 1. Parti konumuna getiren Ana Muhalefet lideri ben olsaydım emekli maaşlarına zam yanı sıra Cumhurbaşkanına; “Bunu yapmadığınız takdirde yalanlar giderek gerçekmiş gibi algılanıyor.” diyerek, Biden’ın yalanlarını gösterirdim.

Sayın Özel neden böyle konuşmadı?

Çünkü Tanıdığım CHP milletvekiline gönderdiğim iletiden aldığım yanıtlatan anlaşıldığına göre; CHP’de bu konuda hazırlığı olan birisi yok.

(Mustafa Kemal Paşa, 1920: “Ermeni vukuatı bütün Hristiyan dünyasını aleyhimize sevk eden sebeplerin en mühimlerinden…”;

Şükrü Elekdağ, 2010: “… dış politikamızın ana eksenlerine de ipotek koymaktadır.” )

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE

24 Nisan 2024 öncesi CUMHURİYET Gazetesi Ankara bürosundan, 24 Nisan 1915 konusu ile ilgili yarım sayfa ilan için fiyat almıştık:

Tamamen yabancı belgelere dayalı olan Türkiye Cumhuriyeti’ni aklayan ilan içeriğini gördükten sonra, İstanbul bürosu Hukuk Servisinin kararı: “Hukuken uygun değil. Red.” yanıtı geldi.

Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin bu tutumu, kamuoyu tarafından bilinmelidir.

CHP böyle, adı Kemal Atatürk tarafından verilen Cumhuriyet gazetesi yönetimi böyle, TAŞNAKLAR ise, 4 köşe. 

Mehmet Arif DEMİRER

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Metre ailesi.com
(12.05.2024 11:40 - #1184)
Cumhuriyeti anlıyamıyorum.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Necati Saygılı
(12.05.2024 19:40 - #1188)
CB başta bütün Siyasi Parti Başkanlarına, Milletvekillerine Bakan olanlara ve Müsteşar seviyesinde makamlarda halen bulunanlara ve bundan böyle yerlerine gelecek zevata Ermeni İddiaları konusu nedir? ne değildir? Bu konuyu gündem yapanların çıkarları nedir; hangi suçu işlemektedirler? Kanıtları nelerdir? Ne yapılmalı ne yapılmamalı konulu resmi müfredat hazırlanıp kurs verilmeli/kurs görmeliler. Hiç kusura bakmasınlar; onların cehaleti yüzünden Türk Milleti küllen ve merhum masum mağdur insanlarımız, şehit ve Gazilerimiz haksız yere suçlanmaktadır; üstelik bu yalan kemikleşmektedir. İstiyorlarsa o müfredatı hazırlayabilecek değerli bilgi ve belgelere sahip çok sayıda insanımız vardır. TEKAR Vakfımız bunun öncülüğünü yapmalı; çünkü yapabilir. Necati Saygılı
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.