Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
Köşe Yazarı
Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
 

İNSANI, HAYVANI, DOĞAYI SEVMEYEN BİRİSİ VATANI SEVEBİLİR Mİ?

Neymiş efendim? Çocukları köpeklerden korumak için onları uyutacaklarmış… Yani açıkçası “öldüreceklermiş…” Yani “Toplu kıyım, katliam” yapacaklarmış… Peki, siz insan yaşamını, insan sağlığını korumaya bu kadar çok düşkünsünüz de o çocukların babalarını, analarını neden yoksulluk bataklığından çekip çıkarmıyorsunuz? Neden onları açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm ediyorsunuz? Neden dedelerine, ninelerine 10 bin TL emekli maaşı vererek onları ölüme terk ediyorsunuz? Neden sapıklar tarafından o çocukların annelerinin öldürülmelerine göz yumuyorsunuz? Neden kadın cinayetlerini önlemiyorsunuz? Sokak hayvanlarının saldırısından koruduğunuz çocukları neden tarikatlarda, cemaatlerde koruyamıyorsunuz? Neden onların tacizlere, tecavüzlere uğramasını engelleyemiyorsunuz? Karaman Ensar Vakfında 45 çocuğa yapılan taciz, tecavüz olayını hâlâ unutmadık. O zamanki aile ve sosyal politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu, bu olay karşısında  “Bir defa rastlanmış olması, Vakfa halel getirmez!“ demişti. “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek Ensar Vakfını savunan bakan hakkında verilen gensoru AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.  Bu gensoru önergesinin reddinden sonra milletvekillerinin verdiği “Kahkahalı poz” tarihe geçti. Günümüzde de aynı poz “Çocuklarımızı düşünüyoruz” bahanesiyle kabul edilen “Katliam yasasının” arkasından verildi ve tarihin kirli anı defterine kaydoldu. Şimdi dönelim konumuza ve “Katliam yasasının” meclisten geçmesi için sabahlara kadar çalışan iktidara soralım: “Peki, sen 22 yıldan beri neredeydin? Bu hayvanları korumak için neden barınaklar yapmadın? Neden onları kısırlaştırma yoluna gitmedin? Üstelik “Hayvanları koruma yasasını” 2004 yılında siz çıkardınız ve bir de madde eklediniz: “Yakala, kısırlaştır, sal…” Ne oldu da şimdi bu karardan vazgeçiyorsunuz? Dilinden 24 saat Allah, peygamber sözcüklerini düşürmeyen sahte dincilere soruyoruz şimdi? Canlıların yaşama hakkını ayaklar altına alarak, çiğneyerek bir yasa çıkarmak ve bunun sonucunda kahkahalar atarak fotoğraflar çektirmek nasıl bir duygudur? Yıllar sonra çocuklarının, torunlarının yüzüne bakabilecek misiniz? CHP Ankara milletvekili Umut Akdoğan sizler için ne demişti? “Köpek sevmezsiniz, kedi sevmezsiniz, börtü böcek sevmezsiniz, ağaç sevmezsiniz, orman sevmezsiniz, emekliyi sevmezsiniz, emekçiyi sevmezsiniz, yazarı sevmezsiniz, sanatçıyı sevmezsiniz. Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu?”  
Ekleme Tarihi: 17 Ağustos 2024 - Cumartesi

İNSANI, HAYVANI, DOĞAYI SEVMEYEN BİRİSİ VATANI SEVEBİLİR Mİ?

Neymiş efendim? Çocukları köpeklerden korumak için onları uyutacaklarmış… Yani açıkçası “öldüreceklermiş…” Yani “Toplu kıyım, katliam” yapacaklarmış…

Peki, siz insan yaşamını, insan sağlığını korumaya bu kadar çok düşkünsünüz de o çocukların babalarını, analarını neden yoksulluk bataklığından çekip çıkarmıyorsunuz? Neden onları açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm ediyorsunuz?

Neden dedelerine, ninelerine 10 bin TL emekli maaşı vererek onları ölüme terk ediyorsunuz?

Neden sapıklar tarafından o çocukların annelerinin öldürülmelerine göz yumuyorsunuz?

Neden kadın cinayetlerini önlemiyorsunuz?

Sokak hayvanlarının saldırısından koruduğunuz çocukları neden tarikatlarda, cemaatlerde koruyamıyorsunuz?

Neden onların tacizlere, tecavüzlere uğramasını engelleyemiyorsunuz?

Karaman Ensar Vakfında 45 çocuğa yapılan taciz, tecavüz olayını hâlâ unutmadık.

O zamanki aile ve sosyal politikalar bakanı Sema Ramazanoğlu, bu olay karşısında  “Bir defa rastlanmış olması, Vakfa halel getirmez! demişti.

“Bir kereden bir şey olmaz” diyerek Ensar Vakfını savunan bakan hakkında verilen gensoru AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti.

 Bu gensoru önergesinin reddinden sonra milletvekillerinin verdiği “Kahkahalı poz” tarihe geçti.

Günümüzde de aynı poz “Çocuklarımızı düşünüyoruz” bahanesiyle kabul edilen “Katliam yasasının” arkasından verildi ve tarihin kirli anı defterine kaydoldu.

Şimdi dönelim konumuza ve “Katliam yasasının” meclisten geçmesi için sabahlara kadar çalışan iktidara soralım:

“Peki, sen 22 yıldan beri neredeydin? Bu hayvanları korumak için neden barınaklar yapmadın? Neden onları kısırlaştırma yoluna gitmedin?

Üstelik “Hayvanları koruma yasasını” 2004 yılında siz çıkardınız ve bir de madde eklediniz: “Yakala, kısırlaştır, sal…”

Ne oldu da şimdi bu karardan vazgeçiyorsunuz?

Dilinden 24 saat Allah, peygamber sözcüklerini düşürmeyen sahte dincilere soruyoruz şimdi?

Canlıların yaşama hakkını ayaklar altına alarak, çiğneyerek bir yasa çıkarmak ve bunun sonucunda kahkahalar atarak fotoğraflar çektirmek nasıl bir duygudur?

Yıllar sonra çocuklarının, torunlarının yüzüne bakabilecek misiniz?

CHP Ankara milletvekili Umut Akdoğan sizler için ne demişti?

“Köpek sevmezsiniz, kedi sevmezsiniz, börtü böcek sevmezsiniz, ağaç sevmezsiniz, orman sevmezsiniz, emekliyi sevmezsiniz, emekçiyi sevmezsiniz, yazarı sevmezsiniz, sanatçıyı sevmezsiniz. Sizin Tayyip Erdoğan dışında sevdiğiniz bir canlı yok mu?”

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.