Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
Köşe Yazarı
Ali Eralp - Eğitimci-Araştırmacı-Yazar
 

Yaşlı kadın haykırıyordu, ağaçları değil beni kesiyorsunuz…

İktidar, bu günlerde yine ağaç kesmeye başladı. Özellikle zeytin ağaçlarını… Akbelen’den sonra şimdi sıra Bergama’ya geldi. 85 milyon insanın malı olan zeytin ağaçlarını kesip maden çıkaracaklarmış. Sanki koca Türkiye’de hiç yer kalmamış gibi… Yani “Ben böyle istiyorum. Keyfim böyle istiyor. Zeytin ağaçlarını keseceğim. Oralara maden, kömür arama ruhsatı vereceğim” diyor birileri... Biz de “Yapamazsınız” diyoruz. Doğayı, köylüleri, kurdu kuşu korumak için yüz binler direndi. Direnmeyi sürdürüyor. Yürüyüşler yaptılar. Gözaltına alındılar. Dağ başlarında copa, biber gazlarına karşı koydular… Çünkü bu vatan kimsenin babasının çiftliği değildir. Gece düşünüp, hayal ettiğini sabahleyin hayata geçiremezsin. Çünkü Türkiye MUZ CUMHURİYETİ değildir. Bin yıllık devlet geleneğine, deneyimine, zenginliğine sahiptir. Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, Türküyle Kürdüyle, Alevisiyle Sünnisiyle herkesin yurdudur. Türkiye anlık kararlarla, bedevi yasaları ile yönetilemez. O, Vatanını korumak isteyen binlerce, milyonlarca şehidin kanı ile sulanarak bu günlere gelmiştir. Sizin dedeleriniz, atalarınız Menemen’de Kubilayları keserken bizim atalarımız, cumhuriyetin temellerini sağlamlaştırıyordu. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ diyerek şehit veriyordu. Karadeniz’de, doğu Anadolu’da bu ağaç katliamını daha önce de yaptınız. Üç şeriatçı çıkıp, benim geleceğime, 85 milyonun kaderine yön veremez. İkiz Dere’de, Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacını kestiniz. Yargı, uygulamayı durdurdu. Ama 6 bin zeytin ağacı geri gelmedi. Ve siyanürle altın aramak için Kaz Dağlarında tamı tamamına 195 bin ağaç yok edildi. Kaz dağları kelaynaklara döndü… O yıllarda ağaç katliamını protesto edenler bir pankart açmışlardı:“DOĞAYI KATLEDENLER HAİNDİR…” Hainlik sadece savaşta, askerlikte, vatan savunmasında olmaz. Doğada da olur. Ekonomide de olur. Toplum yaşamında da olur. Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 1650 yıllık bir zeytin ağacının tescillendiğini biliyor musunuz? Ben bilmiyordum. Yeni öğrendim… Üç beş zengini daha da zengin etmek için, bu ağacın katliamına da izin verdiler. Neymiş efendim? Zeytin, Yahudi ağacı imiş… Yok edilmeli imiş… Böyle söylüyor yobaz takımı. Hadi ordan..!!! Göz göre göre toplum yaşantısını ayaklar altına alıyorlar Çocuklarımızın geleceğini karartıyorlar. İnsanlık mıdır bu? Müslümanlık mıdır bu?
Ekleme Tarihi: 20 Kasım 2023 - Pazartesi

Yaşlı kadın haykırıyordu, ağaçları değil beni kesiyorsunuz…

İktidar, bu günlerde yine ağaç kesmeye başladı. Özellikle zeytin ağaçlarını…

Akbelen’den sonra şimdi sıra Bergama’ya geldi. 85 milyon insanın malı olan zeytin ağaçlarını kesip maden çıkaracaklarmış. Sanki koca Türkiye’de hiç yer kalmamış gibi…

Yani “Ben böyle istiyorum. Keyfim böyle istiyor. Zeytin ağaçlarını keseceğim. Oralara maden, kömür arama ruhsatı vereceğim” diyor birileri... Biz de “Yapamazsınız” diyoruz.

Doğayı, köylüleri, kurdu kuşu korumak için yüz binler direndi. Direnmeyi sürdürüyor. Yürüyüşler yaptılar. Gözaltına alındılar. Dağ başlarında copa, biber gazlarına karşı koydular…

Çünkü bu vatan kimsenin babasının çiftliği değildir. Gece düşünüp, hayal ettiğini sabahleyin hayata geçiremezsin.

Çünkü Türkiye MUZ CUMHURİYETİ değildir.

Bin yıllık devlet geleneğine, deneyimine, zenginliğine sahiptir. Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, Türküyle Kürdüyle, Alevisiyle Sünnisiyle herkesin yurdudur. Türkiye anlık kararlarla, bedevi yasaları ile yönetilemez. O, Vatanını korumak isteyen binlerce, milyonlarca şehidin kanı ile sulanarak bu günlere gelmiştir.

Sizin dedeleriniz, atalarınız Menemen’de Kubilayları keserken bizim atalarımız, cumhuriyetin temellerini sağlamlaştırıyordu. ÇANAKKALE GEÇİLMEZ diyerek şehit veriyordu.

Karadeniz’de, doğu Anadolu’da bu ağaç katliamını daha önce de yaptınız.

Üç şeriatçı çıkıp, benim geleceğime, 85 milyonun kaderine yön veremez.

İkiz Dere’de, Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Yırca köyünde 6 bin zeytin ağacını kestiniz.

Yargı, uygulamayı durdurdu. Ama 6 bin zeytin ağacı geri gelmedi.

Ve siyanürle altın aramak için Kaz Dağlarında tamı tamamına 195 bin ağaç yok edildi. Kaz dağları kelaynaklara döndü…

O yıllarda ağaç katliamını protesto edenler bir pankart açmışlardı:“DOĞAYI KATLEDENLER HAİNDİR…”

Hainlik sadece savaşta, askerlikte, vatan savunmasında olmaz. Doğada da olur.

Ekonomide de olur. Toplum yaşamında da olur.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 1650 yıllık bir zeytin ağacının tescillendiğini biliyor musunuz? Ben bilmiyordum. Yeni öğrendim… Üç beş zengini daha da zengin etmek için, bu ağacın katliamına da izin verdiler.

Neymiş efendim? Zeytin, Yahudi ağacı imiş… Yok edilmeli imiş… Böyle söylüyor yobaz takımı.

Hadi ordan..!!!

Göz göre göre toplum yaşantısını ayaklar altına alıyorlar Çocuklarımızın geleceğini karartıyorlar.

İnsanlık mıdır bu? Müslümanlık mıdır bu?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.