Atiye Keskin (Kubanlı) - Yazar
Köşe Yazarı
Atiye Keskin (Kubanlı) - Yazar
 

Ehli Salib Gibi

Fatih Sultan Mehmed, halkı dinî inanışlarında, papazları dinî faaliyetlerinde serbest bırakmıştır. İslâm dininin insanlara verdiği kıymetten faydalanan Ortodoks Kiliseleri ve başında bulunan papazlar bu büyük hüsnüniyeti suistimâl etmiş, Türkün kuvvetli zamanlarında el etek öpüp zayıf zamanlarında kiliseleri bir silâh deposu haline getirerek isyankârlara yardımcı oldukları tarihî bir hakikattir. Tarihte Venedikliler tarafından cüzzamlılar gibi muayyen bir köye sürülmüş ve hiç kıymet bulmamış papazlar, Kıbrısta ancak Türklerin Kıbrıs'ı işgal etmelerinden sonra kıymet bulmuşlar. Lala Mustafa Paşa tarafından Kıbrıs Başpiskoposu Venediklilerin sürgününden kurtarılarak kiliselerin başına getirilmiştir. Bunlar tarihî vesikalarla sabittir.  Cahil papazlardan bâzıları her çağda hıristiyanlığa leke sürmüşlerdir...  Fatih Sultan Mehmed'den sonra bir çok devirlerde muzır faaliyetleri görülmüştür. Son olarak II. Mahmut tarafından  Ege adalarındaki Rumları isyana sevkettikleri  delillerle sabit olunca Patrik Grigoryos ile bazı Metropolit'ler  Fener Patrikhanesi'nin orta kapısında asılmıştır.  Rumlar,şimdi kapalı olan bu kapıyı serbestçe gidip ziyaret etmektedirler. Her seferinde Türkler tarafından iyi muamele gören Papazların Kıbrıs'ta insanlık sevgisine örnek olmaları ne kadar arzulanır.    
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2024 - Pazartesi

Ehli Salib Gibi

Fatih Sultan Mehmed, halkı dinî inanışlarında, papazları dinî faaliyetlerinde serbest bırakmıştır. İslâm dininin insanlara verdiği kıymetten faydalanan Ortodoks Kiliseleri ve başında bulunan papazlar bu büyük hüsnüniyeti suistimâl etmiş, Türkün kuvvetli zamanlarında el etek öpüp zayıf zamanlarında kiliseleri bir silâh deposu haline getirerek isyankârlara yardımcı oldukları tarihî bir hakikattir.

Tarihte Venedikliler tarafından cüzzamlılar gibi muayyen bir köye sürülmüş ve hiç kıymet bulmamış papazlar, Kıbrısta ancak Türklerin Kıbrıs'ı işgal etmelerinden sonra kıymet bulmuşlar. Lala Mustafa Paşa tarafından Kıbrıs Başpiskoposu Venediklilerin sürgününden kurtarılarak kiliselerin başına getirilmiştir. Bunlar tarihî vesikalarla sabittir. 

Cahil papazlardan bâzıları her çağda hıristiyanlığa leke sürmüşlerdir... 

Fatih Sultan Mehmed'den sonra bir çok devirlerde muzır faaliyetleri görülmüştür.

Son olarak II. Mahmut tarafından  Ege adalarındaki Rumları isyana sevkettikleri  delillerle sabit olunca Patrik Grigoryos ile bazı Metropolit'ler  Fener Patrikhanesi'nin orta kapısında asılmıştır. 

Rumlar,şimdi kapalı olan bu kapıyı serbestçe gidip ziyaret etmektedirler.

Her seferinde Türkler tarafından iyi muamele gören Papazların Kıbrıs'ta insanlık sevgisine örnek olmaları ne kadar arzulanır.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.