Atiye Keskin (Kubanlı) - Yazar
Köşe Yazarı
Atiye Keskin (Kubanlı) - Yazar
 

Kaş Yapayım Derken

Hz. Peygamber zamanında Yahudilerin baş hahamı (Ma- lik bin Sayf) Peygamberin huzuruna gelerek ashabın huzurunda dinî mevzularda kendisi de bir Peygamber gibi konuşmak ve fikir yürütmek ister. Bir ara Hz. Peygamber: «Tevrat’ta ‘Allah şişman alimi sevmez.’ Yazılı bunu biliyor musun? Halbuki sen şişman bir alimsin. Yahudilerin sana yedirdikleri çok yaramış der.” Sahabeler için için gülerken Malikin buna dehşetli canı sıkılır, yüz elli kiloya yakın şişman vücudu ile birden ayağa kalkıp huzurdan ayrılmaya hazırlanırken öfkesinden:  -Allah beşeriyete hiç bir kitap indirmemiştir sözlerini sarf eder. Sinirlenip Hz. Peygamberi inkâr etmek isterken, müşrikler gibi bütün kitapları inkar ediverir... Yahudiler, hadiseyi işitince çok üzülürler. «Musa'ya inen Tevrat’ı neden inkâr ettin!” diye kendisine hücum edince, Haham Malik: -“Asabım bozuldu öfkemden söyleyiverdim.”der. Yahudiler:  -“Biz senin gibi hırsa kapılınca kitabımızı inkâr eden Haham istemeyiz, başka bir gün daha fazla sinirlenince Allah’ı da inkâr edersin, bize yaramazsın.” diye hemen yerine Ka'b bin Eşref'i tayin ederler. İnsanların karakterleri, zekâlarının üstünlüğü ve terbiyeleri, hırslandıkları ve menfaatlerine dokunulduğu zaman açığa vurulur. Muayyen kalıplardan kurtulamayıp mutlaka kendi fikrini ve kendi görüşlerini beğenen, hiç bir faziletin nefislerinde  barınamadığı insanlara ve onu lider olarak barındıran cemiyetlere her devirde yazık olmuştur.  
Ekleme Tarihi: 15 Mart 2024 - Cuma

Kaş Yapayım Derken

Hz. Peygamber zamanında Yahudilerin baş hahamı (Ma- lik bin Sayf) Peygamberin huzuruna gelerek ashabın huzurunda dinî mevzularda kendisi de bir Peygamber gibi konuşmak ve fikir yürütmek ister. Bir ara Hz. Peygamber: «Tevrat’ta ‘Allah şişman alimi sevmez.’ Yazılı bunu biliyor musun? Halbuki sen şişman bir alimsin. Yahudilerin sana yedirdikleri çok yaramış der.” Sahabeler için için gülerken Malikin buna dehşetli canı sıkılır, yüz elli kiloya yakın şişman vücudu ile birden ayağa kalkıp huzurdan ayrılmaya hazırlanırken öfkesinden: 

-Allah beşeriyete hiç bir kitap indirmemiştir sözlerini sarf eder. Sinirlenip Hz. Peygamberi inkâr etmek isterken, müşrikler gibi bütün kitapları inkar ediverir...

Yahudiler, hadiseyi işitince çok üzülürler. «Musa'ya inen Tevrat’ı neden inkâr ettin!” diye kendisine hücum edince, Haham Malik: -“Asabım bozuldu öfkemden söyleyiverdim.”der.

Yahudiler: 

-“Biz senin gibi hırsa kapılınca kitabımızı inkâr eden Haham istemeyiz, başka bir gün daha fazla sinirlenince Allah’ı da inkâr edersin, bize yaramazsın.” diye hemen yerine Ka'b bin Eşref'i tayin ederler.

İnsanların karakterleri, zekâlarının üstünlüğü ve terbiyeleri, hırslandıkları ve menfaatlerine dokunulduğu zaman açığa vurulur.

Muayyen kalıplardan kurtulamayıp mutlaka kendi fikrini ve kendi görüşlerini beğenen, hiç bir faziletin nefislerinde  barınamadığı insanlara ve onu lider olarak barındıran cemiyetlere her devirde yazık olmuştur.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.