Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
 

ISRAR EDECEĞİZ..

Sayın Cumhurbaşkanım, Bizim de Cumhurbaşkanımız olduğunuzu, bizim de görüşlerimizi, bizim yaşam tarzımızı dikkate almanız ve sizden ayrı bir kültürümüz olduğunu kabul etmeniz gerektiğini belirmekte  İSRAR edeceğiz. Türkiye’nin geleceğinin Şanghay beşlisi ülkelerinin değil; Avrupa Birliği ülkelerinin yaşam, demokrasi ve hukuk standardında olması gerektiğini söylemekte  İSRAR edeceğiz. Türkiye’de eğitim sisteminin imam hatip formatına dönüştürülmesine itiraz etmekte İSRAR edeceğiz. Türkiye’de İlâhiyat Fakülteleri’ndeki din felsefesi derslerinin, daha 11. Asırda, ”İçtihat kapısı kapanmıştır.”  Diyen İmam Gazali anlayışından kurtarılıp, Kur’an’ın modern ilim ve felsefenin ulaştığı açıdan yorumlayabilen bir seviyeye ulaştırılmasında istemekte  İSRAR edeceğiz.. Türkiye’de , dini, Cüppeli Ahmetlerin, cemaat liderlerin anlatmasının, aslında dine zarar verdiğini; bu çağ dışı açıklamaların gençleri, aslında dinden soğuttuğunu, onları “ DEİZM” ‘ e yönlendirdiğini, bize kızsanız da, seslendirmekte  İSRAR edeceğiz.. Milli Mücadeleyi ve sonuçlarını Kadir Mısıroğlu ve arkadaşlarının, tükenmez ve kabul edilemez bir Mustafa Kemal nefretiyle yorumlanmasına reddetmekte İSRAR edeceğiz. Türkiye’nin yüzünün Arap kültürüne değil; Batı ve Rönesans kültürüne dönmesini özlemekte İSRAR edeceğiz. Türkiye’nin  dış ticaret açığının kapatmak için, yatırıma ve üretime dönük sermaye girişinin temin edilmesine ihtiyaç olduğunu;  bunun için de, batı standartlarında hukuk sistemi ile demokratik ve  insan haklarına saygılı bir devlet yönetimin olup olmadığına bakıldığını haykırmakta İSRAR edeceğiz. Suça, şiddete bulaşmamış insanların, “genişletilmiş bir terör tehdidi “ tarifiyle tutuklu yargılanmalarının insan haklarına aykırı olduğuna inanmakta İSRAR edeceğiz. Kurduğunuz “mülâkat komisyonlarında”, avukatlıktan hakimliğe geçirilen, sonra  Danıştay üyeliğine seçilen, seçimlerde de, karşınızdaki adayın aleyhine tweet atan Aysel Demirel ile Bursa’da avukatken savcılığa geçen ve millete kan kusturan Zekeriya Öz’ün  referans listelerinde hangi AK Partililerin bulunduğunu araştırmakta  İSRAR edeceğiz. Seçim dönemlerinde AK Partili adayların yanından ayrılmayan, zaman zaman onların mikrofonlarını tutmaktan utanmayan mülki idare amirlerinin meslekî kariyerlerinde elde ettikleri ilerlemeleri takip ve teşhirini sağlamakta İSRAR edeceğiz. İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanlığı sırasında, TBMM binasında, TBMM’ Başkanlığı’nın yönetimine  bağlı Kasırlarda, Köşklerde Saraylarda, Meclisin Sosyal Tesislerinde yaptırılan tamirat ve tadilâtın yaptırılması ile  ikram hizmetlerinin temininde takip edilen usulleri; bu işleri yapanların sayın Başkanın  yönetimindeki vakıflarla ilgilerinin olup olmadığını sorgulamakta İSRAR edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen bizi başkalarıyla karıştırmayın. Biz , 7 Ocak 1946 şafağında  demokrasi ve çağdaş bir Türkiye için yola çıkanlardanız.. Kolay kolay, hatta hiç yılmayız.  
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2024 - Pazar

ISRAR EDECEĞİZ..

Sayın Cumhurbaşkanım,

Bizim de Cumhurbaşkanımız olduğunuzu, bizim de görüşlerimizi, bizim yaşam tarzımızı dikkate almanız ve sizden ayrı bir kültürümüz olduğunu kabul etmeniz gerektiğini belirmekte  İSRAR edeceğiz.

Türkiye’nin geleceğinin Şanghay beşlisi ülkelerinin değil; Avrupa Birliği ülkelerinin yaşam, demokrasi ve hukuk standardında olması gerektiğini söylemekte  İSRAR edeceğiz.

Türkiye’de eğitim sisteminin imam hatip formatına dönüştürülmesine itiraz etmekte İSRAR edeceğiz.

Türkiye’de İlâhiyat Fakülteleri’ndeki din felsefesi derslerinin, daha 11. Asırda, ”İçtihat kapısı kapanmıştır.”  Diyen İmam Gazali anlayışından kurtarılıp, Kur’an’ın modern ilim ve felsefenin ulaştığı açıdan yorumlayabilen bir seviyeye ulaştırılmasında istemekte  İSRAR edeceğiz..

Türkiye’de , dini, Cüppeli Ahmetlerin, cemaat liderlerin anlatmasının, aslında dine zarar verdiğini; bu çağ dışı açıklamaların gençleri, aslında dinden soğuttuğunu, onları “ DEİZM” ‘ e yönlendirdiğini, bize kızsanız da, seslendirmekte  İSRAR edeceğiz..

Milli Mücadeleyi ve sonuçlarını Kadir Mısıroğlu ve arkadaşlarının, tükenmez ve kabul edilemez bir Mustafa Kemal nefretiyle yorumlanmasına reddetmekte İSRAR edeceğiz.

Türkiye’nin yüzünün Arap kültürüne değil; Batı ve Rönesans kültürüne dönmesini özlemekte İSRAR edeceğiz.

Türkiye’nin  dış ticaret açığının kapatmak için, yatırıma ve üretime dönük sermaye girişinin temin edilmesine ihtiyaç olduğunu;  bunun için de, batı standartlarında hukuk sistemi ile demokratik ve  insan haklarına saygılı bir devlet yönetimin olup olmadığına bakıldığını haykırmakta İSRAR edeceğiz.

Suça, şiddete bulaşmamış insanların, “genişletilmiş bir terör tehdidi “ tarifiyle tutuklu yargılanmalarının insan haklarına aykırı olduğuna inanmakta İSRAR edeceğiz.

Kurduğunuz “mülâkat komisyonlarında”, avukatlıktan hakimliğe geçirilen, sonra  Danıştay üyeliğine seçilen, seçimlerde de, karşınızdaki adayın aleyhine tweet atan Aysel Demirel ile Bursa’da avukatken savcılığa geçen ve millete kan kusturan Zekeriya Öz’ün  referans listelerinde hangi AK Partililerin bulunduğunu araştırmakta  İSRAR edeceğiz.

Seçim dönemlerinde AK Partili adayların yanından ayrılmayan, zaman zaman onların mikrofonlarını tutmaktan utanmayan mülki idare amirlerinin meslekî kariyerlerinde elde ettikleri ilerlemeleri takip ve teşhirini sağlamakta İSRAR edeceğiz.

İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanlığı sırasında, TBMM binasında, TBMM’ Başkanlığı’nın yönetimine  bağlı Kasırlarda, Köşklerde Saraylarda, Meclisin Sosyal Tesislerinde yaptırılan tamirat ve tadilâtın yaptırılması ile  ikram hizmetlerinin temininde takip edilen usulleri; bu işleri yapanların sayın Başkanın  yönetimindeki vakıflarla ilgilerinin olup olmadığını sorgulamakta İSRAR edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanım, lütfen bizi başkalarıyla karıştırmayın.

Biz , 7 Ocak 1946 şafağında  demokrasi ve çağdaş bir Türkiye için yola çıkanlardanız..

Kolay kolay, hatta hiç yılmayız.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.