Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
 

SAYIN CUMHURBAŞKANIM!

Bir vatandaş olarak size soruyor, sizden bilgi vermenizi istirham ediyorum.. - Ben ekonomistim, dediniz.. Ülkeyi mahvettiniz.. Dolar fırladı gitti.  Gòzkerı fırdıl fırdıl dönen, esnaf olarak gitse, herhangi bir bankadan on bin lira kredi alamayacak bir adama ekoomiyi teslim ettiniz. Bu adam Kur Korumalı Mevduat diye bir sistem getirdi, Rahmetli Erbakan'ın tabiriyle  “Rantiyeleri" boğazımıza oturttu, lokmamızı değil, nefesimizi çaldı. Kur Korumali Mevduatın hazineye getirdiği yük, iki bayram, ülkenin tüm emeklilerine gerçek bayram yaşatırdı. Bunu görüp, bir nefis murakabesi yapmıyor musunuz? Nas' ı ɓırakıp , Halk Bankası dolandırıcısı denilen adama, bütün bankaları, bütün ekonomiyi teslim ettiniz.. O da gelip," Artık irrasyonel- akıl dışı politikalar  terkedilecektir."dedi. Bu size bir hakaret mi, değil mi? Hakaretse, niye buna  sessiz kaldınız? Değilse, bundan çok daha önemsiz sözler için, her yıl neden binlerce dava açılması talimatı verdiniz? Siz, " Faiz sebep, enflasyon neticedir." diyerek, piyasaları baskıladınız, Merkez Bankası'nın bağımsız olmadığını gören yabancı yatırımcılar, ülkeyi terk ettiler. Şimdi, dış kaynaklardan kredi bulamayınca, faizlerin gereğinden fazla arttırılarak tefecilere  davetiye çıkarıldığını  görmüyor musunuz Sayın Cumhurbaşkanım? Şimdi  Londra da paralarına % 2- 3 faiz alan bankerler, paralarını getirip bozduruyor ve % 50 faizle hesap açıyorlar. Bunlara sebep sizin ekonomi ve dış politika anlayışınız değil mi Sayın Cumhurbaşkanım? Siz, Askeri Okulları, Askeri Hastahaneleri Askeri Tıp Fakülteleri'ni kapattınız, doktorlarımızı kovdunuz, şimdi çatışma bölgelerine silah tutmasını bilmeyen sivil acil müdahale doktorlarını değişimli olarak atıyorsunuz, siz Sayın Cumhurbaşkanım, hiç geriye dönüp baktığınızda bu konuda bir  mes' uliyet hisetmiyor musunuz? Sayın Cumhubaşkanım, bendeniz, 1946, 1950, 1960, 1971, 1980' ni yaşamış bir insan olarak, hep."Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla" diye nutuk atanların, bunu size  bir saygı ifadesi olmaktan çok, hesap gününde bir mazaret beyanı olarak kullanmak tedbiri olarak söylediklerin size arz ederim. Saygılarımla  
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2024 - Cuma

SAYIN CUMHURBAŞKANIM!

Bir vatandaş olarak size soruyor, sizden bilgi vermenizi istirham ediyorum..

- Ben ekonomistim, dediniz..

Ülkeyi mahvettiniz..

Dolar fırladı gitti. 

Gòzkerı fırdıl fırdıl dönen, esnaf olarak gitse, herhangi bir bankadan on bin lira kredi alamayacak bir adama ekoomiyi teslim ettiniz.

Bu adam Kur Korumalı Mevduat diye bir sistem getirdi, Rahmetli Erbakan'ın tabiriyle  “Rantiyeleri" boğazımıza oturttu, lokmamızı değil, nefesimizi çaldı.

Kur Korumali Mevduatın hazineye getirdiği yük, iki bayram, ülkenin tüm emeklilerine gerçek bayram yaşatırdı.

Bunu görüp, bir nefis murakabesi yapmıyor musunuz?

Nas' ı ɓırakıp , Halk Bankası dolandırıcısı denilen adama, bütün bankaları, bütün ekonomiyi teslim ettiniz..

O da gelip," Artık irrasyonel- akıl dışı politikalar  terkedilecektir."dedi.

Bu size bir hakaret mi, değil mi?

Hakaretse, niye buna  sessiz kaldınız?

Değilse, bundan çok daha önemsiz sözler için, her yıl neden binlerce dava açılması talimatı verdiniz?

Siz, " Faiz sebep, enflasyon neticedir." diyerek, piyasaları baskıladınız, Merkez Bankası'nın bağımsız olmadığını gören yabancı yatırımcılar, ülkeyi terk ettiler.

Şimdi, dış kaynaklardan kredi bulamayınca, faizlerin gereğinden fazla arttırılarak tefecilere  davetiye çıkarıldığını  görmüyor musunuz Sayın Cumhurbaşkanım?

Şimdi  Londra da paralarına % 2- 3 faiz alan bankerler, paralarını getirip bozduruyor ve % 50 faizle hesap açıyorlar.

Bunlara sebep sizin ekonomi ve dış politika anlayışınız değil mi Sayın Cumhurbaşkanım?

Siz, Askeri Okulları, Askeri Hastahaneleri Askeri Tıp Fakülteleri'ni kapattınız, doktorlarımızı kovdunuz, şimdi çatışma bölgelerine silah tutmasını bilmeyen sivil acil müdahale doktorlarını değişimli olarak atıyorsunuz, siz Sayın Cumhurbaşkanım, hiç geriye dönüp baktığınızda bu konuda bir  mes' uliyet hisetmiyor musunuz?

Sayın Cumhubaşkanım, bendeniz, 1946, 1950, 1960, 1971, 1980' ni yaşamış bir insan olarak, hep."Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla" diye nutuk atanların, bunu size  bir saygı ifadesi olmaktan çok, hesap gününde bir mazaret beyanı olarak kullanmak tedbiri olarak söylediklerin size arz ederim.

Saygılarımla

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.