Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na

Siz Cumhuriyet Savcıları, Yargı dünyasına ilk adımı atarken: “Görevimi adalete bağlı kalarak, bilim ve fenne uygun olarak, tarafsızlıkla yerine getireceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim.” diye yemin ettiniz. Siz Cumhuriyet’in savcısınız. Cumhuriyet Savcıları elbette” bilim ve fenne uygun hareket etmek “kelimelerinden “Muasır (çağdaş)medeniyet seviyesini “ anlayacaklardır. Muasır medeniyetin tarifini evrensel hukuk sistemi için de insan hakları evrensel bildirgesi yapmaktadır. Biz buna gönül verdik. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te muasır medeniyet seviyesine ülkemizi ve yaşamımızı ulaştırmayı hedef tayin etmiştir. Sizin de bu değerler için mücadele etmenizin yemininiz gereği olduğuna inanıyoruz. Uzun zamandır, sosyal medyada Atatürk’e hakaret etmek, O’nun özel hayatıyla ilgili ipe sapa gelmez paylaşımlar yapmak, yaygınlaştı. Üstelik  bu yayınlarla öfkelenip cevap verenler hakkında ceza ve tazminat davaları açan, bunu  bir kazanç kapısı yapanlar da var. Size arz etmek husus şudur. Atatürk’ün manevi hatırasını korumak için çıkarılan kanun ilga (yüŕürlükten kaldırıldı)mı? edildi? Bu suç, takibi şikâyete bağlı bir suç değil. Niye bu kanunu  tatbik edip, suçluların yakasına yapışmıyorsunuz? Hadi bu kanunu unuttunuz, ya TCK’ nun 216 maddesinin 2.Fıkrası, ona ne oldu? "Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır." Bu madde niçin son dönemlerde sadece dini değerler açısından ele alınmaktadır? Hiç düşündünüz mü? Atatürkçülük de bir sosyal sınıftır ve bu sosyal sınıf ülkemizi sizin de sadık kalmaya yemin ettiğiniz “ Bilim ve Fen’ “ e uygun düşünmeye ulaştırmayı hedef almıştır. Niçin Atatürkçü sosyal sınıfı inciten, hatta “ halkın bir kısmının kin ve nefretine muhatap eden sosyal medya yayınlarına kayıtsız kalıyorsunuz? Oturduğunuz kürsünün arkasında “Adalet, mülk devletindir.” diye yazıyor. Mülk Devlettir. Devlet Cumhuriyettir. Niçin Cumhuriyeti korumuyorsunuz. Niçin, 65 yıllık bir hukuk ve siyaset uygulayıcının her gün gözlerinin yaşarmasına seyirci kalıyorsunuz? Saygılarımla .
Ekleme Tarihi: 05 Haziran 2024 - Çarşamba

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na

Siz Cumhuriyet Savcıları,

Yargı dünyasına ilk adımı atarken:

“Görevimi adalete bağlı kalarak, bilim ve fenne uygun olarak, tarafsızlıkla yerine getireceğime namusum ve vicdanım üzerine yemin ederim.” diye yemin ettiniz.

Siz Cumhuriyet’in savcısınız.

Cumhuriyet Savcıları elbette” bilim ve fenne uygun hareket etmek “kelimelerinden “Muasır (çağdaş)medeniyet seviyesini “ anlayacaklardır.

Muasır medeniyetin tarifini evrensel hukuk sistemi için de insan hakları evrensel bildirgesi yapmaktadır.

Biz buna gönül verdik.

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te muasır medeniyet seviyesine ülkemizi ve yaşamımızı ulaştırmayı hedef tayin etmiştir.

Sizin de bu değerler için mücadele etmenizin yemininiz gereği olduğuna inanıyoruz.

Uzun zamandır, sosyal medyada Atatürk’e hakaret etmek, O’nun özel hayatıyla ilgili ipe sapa gelmez paylaşımlar yapmak, yaygınlaştı.

Üstelik  bu yayınlarla öfkelenip cevap verenler hakkında ceza ve tazminat davaları açan, bunu  bir kazanç kapısı yapanlar da var.

Size arz etmek husus şudur.

Atatürk’ün manevi hatırasını korumak için çıkarılan kanun ilga (yüŕürlükten kaldırıldı)mı? edildi?

Bu suç, takibi şikâyete bağlı bir suç değil.

Niye bu kanunu  tatbik edip, suçluların yakasına yapışmıyorsunuz?

Hadi bu kanunu unuttunuz, ya TCK’ nun 216 maddesinin 2.Fıkrası, ona ne oldu?

"Halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Bu madde niçin son dönemlerde sadece dini değerler açısından ele alınmaktadır?

Hiç düşündünüz mü?

Atatürkçülük de bir sosyal sınıftır ve bu sosyal sınıf ülkemizi sizin de sadık kalmaya yemin ettiğiniz “ Bilim ve Fen’ “ e uygun düşünmeye ulaştırmayı hedef almıştır.

Niçin Atatürkçü sosyal sınıfı inciten, hatta “ halkın bir kısmının kin ve nefretine muhatap eden sosyal medya yayınlarına kayıtsız kalıyorsunuz?

Oturduğunuz kürsünün arkasında “Adalet, mülk devletindir.” diye yazıyor.

Mülk Devlettir.

Devlet Cumhuriyettir.

Niçin Cumhuriyeti korumuyorsunuz.

Niçin, 65 yıllık bir hukuk ve siyaset uygulayıcının her gün gözlerinin yaşarmasına seyirci kalıyorsunuz?

Saygılarımla .

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.