Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
 

İMZA ATMAK, RAZI OLMAKTIR.

Siz Avrupa Konseyi üyesi iseniz ve Anayasa'nızda  onların hukukunu üstün hukuk kabul etmişseniz   Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararlarına uymak mecburiyetindesiniz.. 2004 tarihinde  TBMM AK Parti Grup Salonu'nda Türk Parlâmenterler Birliği ile Avrupa Konseyi Hukuk Komisyonu' nun  müştereken yaptığı seminer de, "Türk Yüksek Yargı Organları'nın içtihatları ile parlamentoya ışık tutacağına inandığımızı" söylemiştik. Ama ne yazık ki , Yüksek Yargı Organları seçimlerine yapılan siyasi müdahalerle  İnsan Hakları Evrensel Beyannamesindeki değerler yerine, tarikat ve cemaat kültürüne yönelmiş bir hukuk anlayışı yaratıldı. Can Atalay, Osman Kavala, Selahattin, Demirtaş ve 90 yaşını geçmiş Generaller konusunda üst hukukun kararlarına uymazsanız, zaten sizi bünyesine  almayan, almayacak ve alması asl mümkün olmayacak olan Avrupa Birliğı' nden sonra geriye kalmış tek dayanak olan  Avrupa Koseyi'nden de atılırsanız, size dünyada, siyasi, mali,askeri, hukuki her kapı kapanır. Unutmayınız, orduya, yargıya, devletin tüm organlarına  yerleştirdiğiniz tarikat mensupları, şeyhlerinin verdiği izin hudutları içinde size tabidirler.. O izin kalktığı an 15 Temmuz' da olduğu gibi jetler Marmaris' e uçar, tanklar Meclis'e  doğru yola çıkar,  Kan akar kan.. Bunun çaresi, sadece seçim kazanmak değildir. Adil olmaktır. Niye  evrensel insan haklarına değer veren ülkelerde darbe teşebbüsleri olmuyor? Çünkü orada, yazılı ve görsel basın da, hakimler de savcılar da,  kamu görevlileri de, seçenler de,  seçilenler de sadece evrensel insan haklarına uyarlar. Orada trafik polisini ilgilendiren devletlinin nereye gittiği, nereye yetişeceği değil ihlâl edilen trafik   kurallardır.. Orada devlet güvenliğini ilgilendiren hususlarda tereddütler varsa önceki cumhurbaşkanının da, görevdeki cumhurbaşkanının da ofisi haber bile verilmeden aranır.. Kimse de poposunu" Niye? Hangi cüretle? " diye bağırarak  yırtmaz.. Dikkat ediniz, ben size çocuk tecavüzlerinin bile dikkate  alınmadığı tarikatlarının darbe teşebbüslerinden  bahsetmiyorum, Ben size  gelmekte olan bir başka darbe teşebbüsünü  ihbar ediyorum; Avrupa Konseyi'nin  kod adı," Evrensel İnsan Hakları " olan bir darbe teşebbüsü biliniz ki, yakındır. Bunu askerî veya polisiye tedbirlerle, önleyemezsiniz! Sadece samimi, gerçek, laik  ve çağdaş demokrasi, tarikatların da, uluslararası kuruluşların da  CİA' în de darbesini önler.  
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2024 - Cumartesi

İMZA ATMAK, RAZI OLMAKTIR.

Siz Avrupa Konseyi üyesi iseniz ve Anayasa'nızda  onların hukukunu üstün hukuk kabul etmişseniz   Avrupa İnsan Hakları

Mahkemesi Kararlarına uymak mecburiyetindesiniz..

2004 tarihinde  TBMM AK Parti Grup Salonu'nda Türk Parlâmenterler Birliği ile Avrupa Konseyi Hukuk Komisyonu' nun  müştereken yaptığı seminer de, "Türk Yüksek Yargı Organları'nın içtihatları ile parlamentoya ışık tutacağına inandığımızı" söylemiştik. Ama ne yazık ki , Yüksek Yargı Organları seçimlerine yapılan siyasi müdahalerle  İnsan Hakları Evrensel Beyannamesindeki değerler yerine, tarikat ve cemaat kültürüne yönelmiş bir hukuk anlayışı yaratıldı.

Can Atalay, Osman Kavala, Selahattin, Demirtaş ve 90 yaşını geçmiş Generaller konusunda üst hukukun kararlarına uymazsanız, zaten sizi bünyesine  almayan, almayacak ve alması asl mümkün olmayacak olan Avrupa Birliğı' nden sonra geriye kalmış tek dayanak olan  Avrupa Koseyi'nden de atılırsanız, size dünyada, siyasi, mali,askeri, hukuki her kapı kapanır.

Unutmayınız, orduya, yargıya, devletin tüm organlarına  yerleştirdiğiniz tarikat mensupları, şeyhlerinin verdiği izin hudutları içinde size tabidirler..

O izin kalktığı an 15 Temmuz' da olduğu gibi jetler Marmaris' e uçar, tanklar Meclis'e  doğru yola çıkar,  Kan akar kan..

Bunun çaresi, sadece seçim kazanmak değildir.

Adil olmaktır.

Niye  evrensel insan haklarına değer veren ülkelerde darbe teşebbüsleri olmuyor?

Çünkü orada, yazılı ve görsel basın da, hakimler de savcılar da,  kamu görevlileri de, seçenler de,  seçilenler de sadece evrensel insan haklarına uyarlar.

Orada trafik polisini ilgilendiren devletlinin nereye gittiği, nereye yetişeceği değil ihlâl edilen trafik   kurallardır..

Orada devlet güvenliğini ilgilendiren hususlarda tereddütler varsa önceki cumhurbaşkanının da, görevdeki cumhurbaşkanının da ofisi haber bile verilmeden aranır..

Kimse de poposunu" Niye? Hangi cüretle? " diye bağırarak  yırtmaz..

Dikkat ediniz, ben size çocuk tecavüzlerinin bile dikkate  alınmadığı tarikatlarının darbe teşebbüslerinden  bahsetmiyorum,

Ben size  gelmekte olan bir başka darbe teşebbüsünü  ihbar ediyorum;

Avrupa Konseyi'nin  kod adı," Evrensel İnsan Hakları " olan bir darbe teşebbüsü biliniz ki, yakındır.

Bunu askerî veya polisiye tedbirlerle, önleyemezsiniz!

Sadece samimi, gerçek, laik  ve çağdaş demokrasi, tarikatların da, uluslararası kuruluşların da  CİA' în de darbesini önler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.