Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
 

SİZ BUNA NİYE KIZIYORSUNUZ Kİ?

Normalleşme denilince kıyamet koparıyorsunuz? Peki, siz normalleşmeden ne anlıyorsunuz? Biliyor musunuz? Normalleşmiş bir ülkede, Yüksek Seçim Kurullarına her beş yılda bir, değişik noterlerden, değişik diploma suretleri sunulmaz. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, tek adam olmaz, hiçbir yönetici tanrılaşmaz. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, anayasalara sadakat vardır, o ülkelerde yemin edilip, sonra yemine ihanet edilmez. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, yasama organları,  Yürütme organlarını denetler, gerekiyorsa güvensizlik oyuyla görevlerine son verir. Siz bunu mu istemiyorsunuz?  Normalleşmiş ülkelerde, muhalefet liderini öldürmeye teşebbüs edenlere savcılar kayıtsız kalmaz, hakimler cezalarını geriye bırakmaz. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, kamu malına el uzatılmaz, kamu malı çalınmaz, sahiller yamyamlara dağıtılmaz, kamu malına el uzatanlar, devleti soyanlar, tuz alacak parası yokken kokain koklayanlar, başörtüsü alacak parası yokken yelkenli alıp kanun kaçaklarını Yunan adalarına taşıyanlar cezasız kalmaz. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, hakimler, savcılar, bağımsız kurumlar tek adamdan emir almaz, kararımızı o nasıl karşılar diye düşünmez, talimat beklemez. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, erinden orgeneraline kadar her rütbeden kahraman askerler hıyaneti sabit zihniyetin artığı hakimlere kırdırılmaz. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, Merkez Bankası Başkanlarına karışılmaz, onların görev süreleri tartışılmaz, görev süreleri keyfi olarak değiştirilmez. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, kamu harcamalarını kamu adına denetleyen Sayıştay gibi kurumların raporları hasır altı edilmez, siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, milli eğitim, okuduğu Kuran Ayetlerinin manasını bilmeyen cahil medreselilere teslim edilmez. Siz bunu mu istemiyorsunuz? Normalleşmiş ülkelerde, asgari ücret, açlık sınırının altında kalmaz, maaş ve ücretlere yapılan iyileştirmeler iki ay içinde enflasyona yem olmaz? Siz bunu mu istemiyorsunuz? Allah aşkına bir karar veriniz: Siz normal olmayan bir rejimde bir yaşamaya devam etmek mi istiyorsunuz?
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2024 - Cuma

SİZ BUNA NİYE KIZIYORSUNUZ Kİ?

Normalleşme denilince kıyamet koparıyorsunuz?

Peki, siz normalleşmeden ne anlıyorsunuz?

Biliyor musunuz?

Normalleşmiş bir ülkede, Yüksek Seçim Kurullarına her beş yılda bir, değişik noterlerden, değişik diploma suretleri sunulmaz.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, tek adam olmaz, hiçbir yönetici tanrılaşmaz.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, anayasalara sadakat vardır, o ülkelerde yemin edilip, sonra yemine ihanet edilmez.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, yasama organları,

 Yürütme organlarını denetler, gerekiyorsa güvensizlik oyuyla görevlerine son verir.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

 Normalleşmiş ülkelerde, muhalefet liderini öldürmeye teşebbüs edenlere savcılar kayıtsız kalmaz, hakimler cezalarını geriye bırakmaz.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, kamu malına el uzatılmaz, kamu malı çalınmaz, sahiller yamyamlara dağıtılmaz, kamu malına el uzatanlar, devleti soyanlar, tuz alacak parası yokken kokain koklayanlar, başörtüsü alacak parası yokken yelkenli alıp kanun kaçaklarını Yunan adalarına taşıyanlar cezasız kalmaz.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, hakimler, savcılar, bağımsız kurumlar tek adamdan emir almaz, kararımızı o nasıl karşılar diye düşünmez, talimat beklemez.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, erinden orgeneraline kadar her rütbeden kahraman askerler hıyaneti sabit zihniyetin artığı hakimlere kırdırılmaz.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, Merkez Bankası Başkanlarına karışılmaz, onların görev süreleri tartışılmaz, görev süreleri keyfi olarak değiştirilmez.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, kamu harcamalarını kamu adına denetleyen Sayıştay gibi kurumların raporları hasır altı edilmez, siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, milli eğitim, okuduğu Kuran Ayetlerinin manasını bilmeyen cahil medreselilere teslim edilmez.

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Normalleşmiş ülkelerde, asgari ücret, açlık sınırının altında kalmaz, maaş ve ücretlere yapılan iyileştirmeler iki ay içinde enflasyona yem olmaz?

Siz bunu mu istemiyorsunuz?

Allah aşkına bir karar veriniz:

Siz normal olmayan bir rejimde bir yaşamaya devam etmek mi istiyorsunuz?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.