Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
 

TANSU HANIMLA İLGİLİ BİR, İKİ ANI.

Cumhurbaşkanı Demirel, Tansu Hanım hakkında yanıldığını anlamış, araya tam manasıyla mesafe koymuş, randevu taleplerini bekletmeye başlatmıştı. Rahmetli Münif İslâmoğlu Demirel' in çok sevdiği insanlar arasındaydı. Demirel' den Münif Bey'in aracılığı ile randevu alınmıştı. Ben de, o tarihlerde Demirel' in Arnavutluk seyahatini organize etmek için sık sık, Çankaya Köşküne gidiyordum. Demirel  Tansu Hanım' ı Münif Beyle birlikte kabul etmişti. Toplantı sona ererken Tansu Hanım, Münif beye, " Bizi Sayın Cumhurbaşkanı ile biraz yalnız bırakır mısınız? " diyerek emr- i vaki yapmış yalnız kalınca da, Demirel'i  " Beni engellemeye devam  ederseniz, Cumhurbaşkanlığı sürenizi tartışmaya açarım.." diye tehdide yeltenmişti. Yani , Özal 7 senelik dönemi tamamlamadan öldüğü için, siz , 7 sene değil, 3 sene Cumhurbaşkanlığı yaparsınız.." demek istemişti. Demirel, gereken cevabı tabii ki  vermişti. Sonradan " Demirel' in  kadın olmasaydı, kucaklayıp pencereden atardım. " Dediği dillenmişti.Ben o sözleri  duymamıştım ama Demirel' i de o günkü kadar sinirli hiç görmemiştim *** Tansu Hanım'ın Başbakanlığı sırasında ben de Türk Parlamenterler Birliği'nde görevliydim.  Meclis kulislerinde sık sık karşılaşırdık; yanından hiç ayrılmayan rahmetli Mehmet Gölhan her seferinde beni kendilerine takdim eder  O da sahte bir tebessümle, "Memnun oldum.." derdi. Bir seferinde dayanamayıp,  " Hanım efendi!  " Sanırım, burada benden talihlisi yok, bendeniz sizinle tam beş kere tanışmak şerefine nail oldum.." dedim. Biraz bozuldu.
Ekleme Tarihi: 30 Nisan 2024 - Salı

TANSU HANIMLA İLGİLİ BİR, İKİ ANI.

Cumhurbaşkanı Demirel, Tansu Hanım hakkında yanıldığını anlamış, araya tam manasıyla mesafe koymuş, randevu taleplerini bekletmeye başlatmıştı. Rahmetli Münif İslâmoğlu Demirel' in çok sevdiği insanlar arasındaydı. Demirel' den

Münif Bey'in aracılığı ile randevu alınmıştı.

Ben de, o tarihlerde Demirel' in Arnavutluk seyahatini organize etmek için sık sık, Çankaya Köşküne gidiyordum.

Demirel  Tansu Hanım' ı Münif Beyle birlikte kabul etmişti.

Toplantı sona ererken Tansu Hanım, Münif beye, " Bizi Sayın Cumhurbaşkanı ile biraz yalnız bırakır mısınız? " diyerek emr- i vaki yapmış yalnız kalınca da, Demirel'i  " Beni engellemeye devam  ederseniz, Cumhurbaşkanlığı sürenizi tartışmaya açarım.." diye tehdide yeltenmişti.

Yani , Özal 7 senelik dönemi tamamlamadan öldüğü için, siz , 7 sene değil, 3 sene Cumhurbaşkanlığı yaparsınız.." demek istemişti.

Demirel, gereken cevabı tabii ki  vermişti.

Sonradan " Demirel' in  kadın olmasaydı, kucaklayıp pencereden atardım. " Dediği dillenmişti.Ben o sözleri  duymamıştım ama Demirel' i de o günkü kadar sinirli hiç görmemiştim

***

Tansu Hanım'ın Başbakanlığı sırasında ben de Türk Parlamenterler Birliği'nde görevliydim. 

Meclis kulislerinde sık sık karşılaşırdık; yanından hiç ayrılmayan rahmetli Mehmet Gölhan her seferinde beni kendilerine takdim eder 

O da sahte bir tebessümle, "Memnun oldum.." derdi.

Bir seferinde dayanamayıp, 

" Hanım efendi! 

" Sanırım, burada benden talihlisi yok, bendeniz sizinle tam beş kere tanışmak şerefine nail oldum.." dedim.

Biraz bozuldu.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.