Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Ertuğrul Mat-Günün Getirdikleri-E.Milletvekili
 

ULAŞTIRMA BAKANI' NA

Sayın Bakan!, Hiç utanmıyor musunuz? Dünya Şampiyonu olan  takımımızın yaklaşık her biri 1.90 boyunda  Bayan Voleybol Millî Takımımızın  oyuncularını, koltuk mesafesi 50 santim olan ekonomi class yolcuları  gibi gönderiyorsunuz. 13 saat yolculuk boyunca, onlara işkence ediyorsunuz. Bundan utanmadan, şimdi dönüşte  business klasta  uçmaları i için çalıştığınızı söylüyorsunuz. Siz Ulaştırma Bakanı'sınız, bunu yapmak yerine THY ' ında ayda bir milyon dört yüz bin lira alan badem bıyıklılara , " Ne bu rezalet? " demiyorsunuz? Üstelik, eskiden dolmuş kuyruklarında beklediğiniz  günleri unutup,şimdi özel uçaklarla iki adımlık yere gitmeye utanmıyor musun? Bütün dünya, basketbol ve voleybol oyuncularını business klasta uçururken, otellerde rezervasyon yaparken boylarına göre yatak ayarlarken, siz  onların cüceler ülkesinden olduklarını sanıyorsunuz. Cüce onlar değil, siz siyasilersiniz. Yahu Alman mucizesi mimarlarından Merkel uluslararası toplantılara tarifeli uçakla gidiyordu bunu hatırlayıp utanmıyor musun? Sizin  gittiğiniz hangi ülkede, sizi  milli marşla karşılıyorlar? O kızlar binlerce insanı ayağa kaldırıp kaç ülkede  İstiklâl Marşı dinletiyor biliyor musun? Siz  ancak öldüğünüzde  köyünüzün camiinin minaresinden " Salâ" okutursunuz.O salâ okunurken de, kahvede okey oynayan üç beş kişi bile, " Rahmet olsun.." diye kıçını kaldırmaz.. Size hiç kimse söylemedi mi? Rahmetli Özal, Can Pulak' ın başkanlığındaki bir ekibi Sydney' e göndererek, Şampiyonlar şampiyonu Naim Süleymanoğlu' nu özel uçağı ile Türkiye ' ye getirtmişti. Sıradan siyasetçiler unutulur, şampiyonlar asla  unutulmaz.. Sayın Cumhurbaşkanı' nın 13 tane uçağı var; onların bakım sorumluluğu sizde, onlardan bir tanesini, " Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatları ile bu şampiyonlara tahsis edip  onları Amerika' ya gönderemez miydiniz? Yahu, Kıbrıs' a 7 uçakla gittiniz, Lefkoşe hava meydanından o uçak merdivenlerinden sizi  inerken  görenler, gülsünler mi, ağlasınlar mı, utansınlar mı? diye bir türlü  karar veremediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın  dışında, hanginiz için bir yere gittiğiniz de istiklâl marşı çalınıyor. Utanın biraz..  
Ekleme Tarihi: 30 Mayıs 2024 - Perşembe

ULAŞTIRMA BAKANI' NA

Sayın Bakan!, Hiç utanmıyor musunuz?

Dünya Şampiyonu olan  takımımızın yaklaşık her biri 1.90 boyunda  Bayan Voleybol Millî Takımımızın  oyuncularını, koltuk mesafesi 50 santim olan ekonomi class yolcuları  gibi gönderiyorsunuz.

13 saat yolculuk boyunca, onlara işkence ediyorsunuz.

Bundan utanmadan, şimdi dönüşte  business klasta  uçmaları i için çalıştığınızı söylüyorsunuz.

Siz Ulaştırma Bakanı'sınız, bunu yapmak yerine THY ' ında ayda bir milyon dört yüz bin lira alan badem bıyıklılara , " Ne bu rezalet? " demiyorsunuz?

Üstelik, eskiden dolmuş kuyruklarında beklediğiniz  günleri unutup,şimdi özel uçaklarla iki adımlık yere gitmeye utanmıyor musun?

Bütün dünya, basketbol ve voleybol oyuncularını business klasta uçururken, otellerde rezervasyon yaparken boylarına göre yatak ayarlarken, siz  onların cüceler ülkesinden olduklarını sanıyorsunuz.

Cüce onlar değil, siz siyasilersiniz.

Yahu Alman mucizesi mimarlarından Merkel uluslararası toplantılara tarifeli uçakla gidiyordu bunu hatırlayıp utanmıyor musun?

Sizin  gittiğiniz hangi ülkede, sizi  milli marşla karşılıyorlar?

O kızlar binlerce insanı ayağa kaldırıp kaç ülkede  İstiklâl Marşı dinletiyor biliyor musun?

Siz  ancak öldüğünüzde  köyünüzün camiinin minaresinden " Salâ" okutursunuz.O salâ okunurken de, kahvede okey oynayan üç beş kişi bile, " Rahmet olsun.." diye kıçını kaldırmaz..

Size hiç kimse söylemedi mi?

Rahmetli Özal, Can Pulak' ın başkanlığındaki bir ekibi Sydney' e göndererek, Şampiyonlar şampiyonu Naim Süleymanoğlu' nu özel uçağı ile Türkiye ' ye getirtmişti.

Sıradan siyasetçiler unutulur, şampiyonlar asla  unutulmaz..

Sayın Cumhurbaşkanı' nın 13 tane uçağı var; onların bakım sorumluluğu sizde, onlardan bir tanesini, " Sayın Cumhurbaşkanı'nın talimatları ile bu şampiyonlara tahsis edip  onları Amerika' ya gönderemez miydiniz?

Yahu, Kıbrıs' a 7 uçakla gittiniz, Lefkoşe hava meydanından o uçak merdivenlerinden sizi  inerken  görenler, gülsünler mi, ağlasınlar mı, utansınlar mı?

diye bir türlü  karar veremediler.

Sayın Cumhurbaşkanımızın  dışında, hanginiz için bir yere gittiğiniz de istiklâl marşı çalınıyor.

Utanın biraz..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.