Fuat YETGİN
Köşe Yazarı
Fuat YETGİN
 

Hasat Hasara Dönüşmesin

Büyük bir Deprem afeti yaşadık. Allah Ülkemize ve Aziz milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmaz inşallah. Ölenlerimize Allahtan Rahmet yaralılarımıza şifalar dilerim. Devletimiz ve Milletimiz elinden gelen yardımı yapmak için koştu yaraları sarmaya çalıştı, çalışıyor ama bu yara derin, pansumanla iyi olacak bir yara değil. Buna milletçe sahip çıkmamız gerekir. Depremzedelerimiz çok büyük bir sarsıntı ve acı içindeler. Depremzedelerimizin yaşadıklarını ve duydukları acıları bizlerin hissetmesi mümkün değil. Bu sarsıntı dalga dalga hepimize yansıyacak, yansıyor belki ülkemiz için de güvenlik sorunu olacaktır. İsraftan kaçınmamız. Bunu unutmamamız ve unutturmamamız gerekir. Hayat devam ediyor. Deprem bölgesi Türk Tarımı için önemli bir bölgedir. Tarlalar ekili, meyveler dalda, Hayvancılık ortada kaldı. Hasat vakti bunların hasadı gerekir. Bu günden tezi yok Depremzedelerimize ait Tarım işletmelerinin işletilmesi Devletin teşvikleriyle Ziraat odaları, Vakıflar ve Gönüllü kuruluşlar tarafından İmece ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Sivil Toplum Örgütlerinin işbirliği ile yapılacak bir Proje çerçevesinde yapılabilir. Gelirleri İşletme sahibi Depremzedelerimize verilebilir. Ekonomik olarak da yapılacak HASAT HASARA dönüşmez. Yapılan maddi yardımlar çok önemli ve değerli her uzanan elden Allah razı olsun. Ama İnsanın İnsana ihtiyacı var. Sıcak bir dokunuş, dost bir el ister insan. Travma yaşayan Depremzede kardeşlerimizin rehabilitasyonu için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen sosyal proje ile isteyen her Aile, bir Depremzede Ailemizi Kardeş aile edinebilir, sorunlarını ve dertlerini paylaşır, yalnızlık duygusundan kurtarabilir. Aziz milletimizin tarih ve ruh köklerinde var olan, İmece ruhu, paylaşım bilinci feragat ve fedakârlık şuuru buna elverir. Milletçe bunun üstesinden gelebilir, Yaralarımızı sararız. Yeter ki güvenli bir ortam yaratılabilsin. Saygılarımla….
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2023 - Cumartesi

Hasat Hasara Dönüşmesin

Büyük bir Deprem afeti yaşadık. Allah Ülkemize ve Aziz milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmaz inşallah. Ölenlerimize Allahtan Rahmet yaralılarımıza şifalar dilerim. Devletimiz ve Milletimiz elinden gelen yardımı yapmak için koştu yaraları sarmaya çalıştı, çalışıyor ama bu yara derin, pansumanla iyi olacak bir yara değil. Buna milletçe sahip çıkmamız gerekir. Depremzedelerimiz çok büyük bir sarsıntı ve acı içindeler. Depremzedelerimizin yaşadıklarını ve duydukları acıları bizlerin hissetmesi mümkün değil. Bu sarsıntı dalga dalga hepimize yansıyacak, yansıyor belki ülkemiz için de güvenlik sorunu olacaktır. İsraftan kaçınmamız. Bunu unutmamamız ve unutturmamamız gerekir.

Hayat devam ediyor. Deprem bölgesi Türk Tarımı için önemli bir bölgedir. Tarlalar ekili, meyveler dalda, Hayvancılık ortada kaldı. Hasat vakti bunların hasadı gerekir. Bu günden tezi yok Depremzedelerimize ait Tarım işletmelerinin işletilmesi Devletin teşvikleriyle Ziraat odaları, Vakıflar ve Gönüllü kuruluşlar tarafından İmece ile Tarım ve Orman Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Sivil Toplum Örgütlerinin işbirliği ile yapılacak bir Proje çerçevesinde yapılabilir. Gelirleri İşletme sahibi Depremzedelerimize verilebilir. Ekonomik olarak da yapılacak HASAT HASARA dönüşmez.

Yapılan maddi yardımlar çok önemli ve değerli her uzanan elden Allah razı olsun. Ama İnsanın İnsana ihtiyacı var. Sıcak bir dokunuş, dost bir el ister insan. Travma yaşayan Depremzede kardeşlerimizin rehabilitasyonu için, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen sosyal proje ile isteyen her Aile, bir Depremzede Ailemizi Kardeş aile edinebilir, sorunlarını ve dertlerini paylaşır, yalnızlık duygusundan kurtarabilir.

Aziz milletimizin tarih ve ruh köklerinde var olan, İmece ruhu, paylaşım bilinci feragat ve fedakârlık şuuru buna elverir. Milletçe bunun üstesinden gelebilir, Yaralarımızı sararız. Yeter ki güvenli bir ortam yaratılabilsin. Saygılarımla….

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.