Günün Getirdikleri - Ertuğrul MAT - E.Milletvekili
Köşe Yazarı
Günün Getirdikleri - Ertuğrul MAT - E.Milletvekili
 

BAŞMOMUTAN KİM?

Anayasamızın 40.Maddesine göre: - Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yüce varlığından ayrılmaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur. Harp kuvvetlerinin komutası barışta özel kanuna göre Genelkurmay Başkanlığına ve seferde Bakanlar Kurulunun teklifi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından tâyin edilecek kimseye verilir. TBMM'ni temsilen Başkumandan olan Sayın Cumhurbaşkanı takip ettiği yanlış politikalar yüzünden "Türkiye'nin Israil' in hedefi haline geldiğini" ifade ve itiraf etmiştir. Bu sebeple Meclise hem bilgi, hem de hesap vermelidir. Ne Dışişleri, ne de Milli Savunma Bakanı meclisin muhatabı değildir. Cumhurbaşkanı kendisinin meclise hesap vermesini kabullenemedikleri için bu görevlendirmelerini yapmıştır. Muhalefetin bunu kabul etmesi ne mümkündür, ne de doğru. Muhalefet bu gizli oturumu terk etmelidir. Eğer Sayın Cumhurbaşkanı, "Ben meclise değil, millete hesap veririm." diyorlarsa millî bekamızın tehdit edildiği bu günlerde, erken seçim kararı alıp, millete hesap vermelidirler.  
Ekleme Tarihi: 14 Ekim 2024 - Pazartesi

BAŞMOMUTAN KİM?

Anayasamızın 40.Maddesine göre:

- Başkomutanlık, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yüce varlığından ayrılmaz ve Cumhurbaşkanı tarafından temsil olunur. Harp kuvvetlerinin komutası barışta özel kanuna göre Genelkurmay Başkanlığına ve seferde Bakanlar Kurulunun teklifi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından tâyin edilecek kimseye verilir.

TBMM'ni temsilen Başkumandan olan Sayın Cumhurbaşkanı takip ettiği yanlış politikalar yüzünden "Türkiye'nin Israil' in hedefi haline geldiğini" ifade ve itiraf etmiştir.

Bu sebeple Meclise hem bilgi, hem de hesap vermelidir.

Ne Dışişleri, ne de Milli Savunma Bakanı meclisin muhatabı değildir.

Cumhurbaşkanı kendisinin meclise hesap vermesini kabullenemedikleri için bu görevlendirmelerini yapmıştır.

Muhalefetin bunu kabul etmesi ne mümkündür, ne de doğru.

Muhalefet bu gizli oturumu terk etmelidir.

Eğer Sayın Cumhurbaşkanı, "Ben meclise değil, millete hesap veririm." diyorlarsa millî bekamızın tehdit edildiği bu günlerde, erken seçim kararı alıp, millete hesap vermelidirler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.