Günün Yazıları - Mehmet Arif DEMİRER - TEKAR (Türk Ermeni Araştırmaları Vakfı Başkanı)
Köşe Yazarı
Günün Yazıları - Mehmet Arif DEMİRER - TEKAR (Türk Ermeni Araştırmaları Vakfı Başkanı)
 

1 EKİM 1974’den 1 EKİM 2024’e KÖŞE YAZILARIM

Barış Harekatından sonra askerin başarısını CHP’nin seçim kazancına dönüştürmek için  koalisyon ortağı Erbaksn’ı “drop” (terk) eden Ecevit’in, ABD AMBARGO  tehdidine aldırış etmeden ülkeyi hükümetsiz bıraktığı günlerdi. ADALET Gazetesinin sahibi Turhan Dilligil’e gitmiş ve ikinci sayfanın sol üst köşesini istemiştim; haftanın altı günü BİZ BİZE BENZERİZ başlığı ile yazacaktım. O güne kadar şu yazı ve kitaplarım yayımlanmıştı: Haziran 1961, Cambridge VARSITY Gazetesi, tam sayfa: “Türkiye nerededir?” Cevap: Asya ile Avrupa arasında Köprüdür. Öyle kalmalıdır. Bu, ilkyazımdaki görüşüm hiç değişmedi. Eylül 1963, Münih, Sovyetler Birliği’ni Öğrenme Enstitüsü Dergi’sinde yayımlanan yazım: “Sovyetler Birliği Seyahatinden Bazı Hatıralar”. Aralık 1965, DÜNYA Gazetesinde, ikinci sayfası sol üst köşesinde 65 gün: ORAKLA ÇEKİÇ ARASINDA. Falih Rıfkı, bu yazı dizisi için 2000 TL ödemişti. 1 kg kıyma 8 TL idi. Nisan 1965 ilk kitabım: Orakla Çekiç Arasında: 17 Haziran (Brest) – 12 Eylül (Culfa) arası SSCB. Önsöz, el yazısı ile, ilk Moskova Büyükelçisi Orgeneral Ali Fuar CEBESOY Temmuz 1966, rahmetli Miray Tekelioğlu ile ortak: Rusya’da Açık Duruşmalar. Mayıs 1967, rahmetli Aclan Sayılgan ile ortak: Parazit. Şair Brodski Duruşması. Haziran 1971, Konutsuz Türkler. Türkiye’de gecekondu sorunu hakkında.     1 Ekim 1974’den 1982 yılı ortasına kadar yaklaşık 8 yıl ADALET’de yazdım. 1976 yılında beşinci kitabım yayımlandı: “ATATÜRK’ü Sevemeyenlerden (Doğu Perinçek ve bugün AKP) Siyah Lekeler ve Biz”. Kitabın “BİZ” parantezinde üç kişi idik: Falih Rıfkı, BAYAR ve ben. 1979 yılı sancılı bir yıldı. Ecevit, 11 AP’liye birer bakanlık vererek tek başına iktidar olmuş, ülkeyi çok kötü yönetmiş, ara seçiminde % 44 oyunu % 29’a düşürmüş ve istifa etmişti. O ortamda Aydın Yalçın, Osman Okyar, Yaşar Karayalçın, Mümin Erkunt ve ben Yeni FORUM A. Ş.’yi kurduk. Şirket dergiyi çıkardı. Benim için dergi yazarlığı ve yayımcılığı tecrübesi oldu. Çok iyi ve dengeli bir dergi idi. Koleksiyonu Ufuk Üniversitesi bağışladığım Demirer  Kitaplığında. Aydın Beyin vefatından sonra 1994 yılında dergiyi kapattık, şirketi tasfiye ettik. 1995 yılında adıma tescil ettiğim Demokrat TÜRKİYE Dergisini çıkarmaya ve yazmaya başladım. 2001 yılında adına resmen “Kemalist”i ekledim. 96 sayfa olan son sayısının tarihi, 30 Ağustos – 9 Eylül 2024, adı Null & Void. Türkiye’de ilk sesli (audibl) dergi. Mayıs 2009 – Mayıs 2024 on beş yıl ANAYURT gazetesinde haftada iki gün köşem vardı. Hiç aksatmamıştım. Nisan sonunda gazete el değiştirdi. Yazılarıma son verildi. Üzüldüm. Artık, arkadaşlarımla kurduğumuz Türk – Ermeni Konusunu Araştırma, TEKAR, Vakfı’nda öldürmediğimizi ABD belgeleri kanıtlayan 1 586 000 Osmanlı Ermeni’si hakkında yazıyorum. En son New York Times’da yayımlanmak üzere tam sayfa bir ilan hazırladım: Null & Void.      NYT’ın cevabını bekliyorum. İki hafta oldu. İlanı yayımlamayı ne kabul ne de ret ettiler !                   
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2024 - Pazartesi

1 EKİM 1974’den 1 EKİM 2024’e KÖŞE YAZILARIM

Barış Harekatından sonra askerin başarısını CHP’nin seçim kazancına dönüştürmek için  koalisyon ortağı Erbaksn’ı “drop” (terk) eden Ecevit’in, ABD AMBARGO  tehdidine aldırış etmeden ülkeyi hükümetsiz bıraktığı günlerdi. ADALET Gazetesinin sahibi Turhan Dilligil’e gitmiş ve ikinci sayfanın sol üst köşesini istemiştim; haftanın altı günü BİZ BİZE BENZERİZ başlığı ile yazacaktım. O güne kadar şu yazı ve kitaplarım yayımlanmıştı:

Haziran 1961, Cambridge VARSITY Gazetesi, tam sayfa: “Türkiye nerededir?” Cevap: Asya ile Avrupa arasında Köprüdür. Öyle kalmalıdır. Bu, ilkyazımdaki görüşüm hiç değişmedi.

Eylül 1963, Münih, Sovyetler Birliği’ni Öğrenme Enstitüsü Dergi’sinde yayımlanan yazım: “Sovyetler Birliği Seyahatinden Bazı Hatıralar”.

Aralık 1965, DÜNYA Gazetesinde, ikinci sayfası sol üst köşesinde 65 gün: ORAKLA ÇEKİÇ ARASINDA. Falih Rıfkı, bu yazı dizisi için 2000 TL ödemişti. 1 kg kıyma 8 TL idi.

Nisan 1965 ilk kitabım: Orakla Çekiç Arasında: 17 Haziran (Brest) – 12 Eylül (Culfa) arası SSCB. Önsöz, el yazısı ile, ilk Moskova Büyükelçisi Orgeneral Ali Fuar CEBESOY

Temmuz 1966, rahmetli Miray Tekelioğlu ile ortak: Rusya’da Açık Duruşmalar.

Mayıs 1967, rahmetli Aclan Sayılgan ile ortak: Parazit. Şair Brodski Duruşması.

Haziran 1971, Konutsuz Türkler. Türkiye’de gecekondu sorunu hakkında.    

1 Ekim 1974’den 1982 yılı ortasına kadar yaklaşık 8 yıl ADALET’de yazdım. 1976 yılında beşinci kitabım yayımlandı: “ATATÜRK’ü Sevemeyenlerden (Doğu Perinçek ve bugün AKP) Siyah Lekeler ve Biz”. Kitabın “BİZ” parantezinde üç kişi idik: Falih Rıfkı, BAYAR ve ben.

1979 yılı sancılı bir yıldı. Ecevit, 11 AP’liye birer bakanlık vererek tek başına iktidar olmuş, ülkeyi çok kötü yönetmiş, ara seçiminde % 44 oyunu % 29’a düşürmüş ve istifa etmişti. O ortamda Aydın Yalçın, Osman Okyar, Yaşar Karayalçın, Mümin Erkunt ve ben Yeni FORUM A. Ş.’yi kurduk. Şirket dergiyi çıkardı. Benim için dergi yazarlığı ve yayımcılığı tecrübesi oldu. Çok iyi ve dengeli bir dergi idi. Koleksiyonu Ufuk Üniversitesi bağışladığım Demirer  Kitaplığında.

Aydın Beyin vefatından sonra 1994 yılında dergiyi kapattık, şirketi tasfiye ettik.

1995 yılında adıma tescil ettiğim Demokrat TÜRKİYE Dergisini çıkarmaya ve yazmaya başladım. 2001 yılında adına resmen “Kemalist”i ekledim. 96 sayfa olan son sayısının tarihi, 30 Ağustos – 9 Eylül 2024, adı Null & Void. Türkiye’de ilk sesli (audibl) dergi.

Mayıs 2009 – Mayıs 2024 on beş yıl ANAYURT gazetesinde haftada iki gün köşem vardı. Hiç aksatmamıştım. Nisan sonunda gazete el değiştirdi. Yazılarıma son verildi. Üzüldüm.

Artık, arkadaşlarımla kurduğumuz Türk – Ermeni Konusunu Araştırma, TEKAR, Vakfı’nda öldürmediğimizi ABD belgeleri kanıtlayan 1 586 000 Osmanlı Ermeni’si hakkında yazıyorum.

En son New York Times’da yayımlanmak üzere tam sayfa bir ilan hazırladım: Null & Void.      NYT’ın cevabını bekliyorum. İki hafta oldu. İlanı yayımlamayı ne kabul ne de ret ettiler !                 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.