Gürsel EKMEKÇİ-Yazar, ADD Eski Bşk.
Köşe Yazarı
Gürsel EKMEKÇİ-Yazar, ADD Eski Bşk.
 

Kalpak

Seçimlerin az öncesiydi. O talihsiz dil sürçmesi canımı sıktı biraz. Coni, Toni, Hans, Mans bissürü herifin adını saydı durdu Sn Devlet Bahçeli.  Müdahale etmek zorunda kaldım en son; - "Tamam öyle çok sevmem, etmem ama o kadar da değil yani... Sevgili  Cumhurbaşkanıma kimse bişey yapamaz ben sağ oldukça"... Dedim valla! Ekran başından da olsa dedim! **** Böyle görülmedik bi rezalet sonrası Sn. Bahçeli'nin siyasal yaşamı biter, mhp kapanır, yok olup gider diye düşündüm. Siz öyle düşünmediniz mi sanki? Tam tersi oldu. Parti, toplam oy sayısını korumakla kalmadı, Meclis'e yolladığı vekil sayısını da arttırdı. 3 vekil de 3 vekildir yani. **** Bu esnada akp seçimi kazandığı halde vekil sayısı 26 adet azalmış, chp seçimi kaybettiği halde vekil sayısı 22 adet artmıştı.  Hadi diyelim, bize göre olağan işlerdir bunlar. Belirsizliğe alışkın insanlarız nihayetinde. Bilmem anımsar mısınız, 10 yıl kadar oluyor, öyle bi karıştı ki kafalarımız, ileri mi alacaz, geri mi alacaz, aynen mi duracak, tüm bi pazar günü memlekette saatin kaç olduğu belli değildi. Pazartesini zor ettikti arkadaş Bu seçim de aynen öyle oldu.  **** Sizden iyi olmasın, İtalyan bi arkadaşım vardır. Henüz hiç Türkiye'ye gelmediği halde insanımıza, türkülerimize, halk edebiyatımıza aşık ve övünmek gibi olacak idare edin, Beşiktaş'ımıza hayrandır.  Sıkı Atatürkçüdür. Laf ettirmez. Edeni de sevmez. Salt benimle gonuştuğu (pardon konuştuğu) için Giresuncayı Türkçe zanneder. Uzatmiyim, en az sizler kadar umutla bekliyordu vatanımızdaki "hayırlı" haberi. Oysa ben, bi türlü anlatıp da ikna edemedim seçimi kimin kazandığını! **** Çocukcağız, neden o zaman balkon konuşması yapıyor ki diye sorduğu an sızmış, uyumuşum artık. Uyandığımda vatanım yerinde duruyordu. Kuvvetlice bi oh çektim. Kolay mıdır değiştirmek, dönüştürmek? **** Sizlere bari sorayım; Tip, Tkp, Sol Parti gibi oluşumların bu denli silik kalmasına mı üzüleyim? Kafa kesici bikaç ismin yüce meclise taşınmasına mı üzüleyim? Atatürk'le meselesi olan bazı düz heriflerin, hem de chp bünyesinden vekil yapılmasına mı üzüleyim? Bunların yanında Sn. Erdoğan'ın muhtemelen 5 yıl daha tepemizde durması nedir ki? **** Seçimin gerçek özeti hdp'dir sanırım.  Bu partinin "güneydoğuda tulum çıkarmış" desteği olmasaydı Bay Kemal'in hezimete uğradığıdır. En yorumlanası olan kuşkusuz budur. Saatlerce düşünmek gerekir üzerinde.  Bi daha bu milletin karşısına 6 kişi birden çıkmayın kardeşim, bu memleket herdaim tek adamların memleketidir. Bi sonuç da maalesef budur. **** Aslında son cümlemi yazdım. Yazımı bitirdim ama. Takıldı aklıma yahu... Lütfen yanlışım varsa düzeltiniz. Denk gelmemiş, duymamış olabilirim. Bizim 6 kişi, tüm seçim kampanyası boyunca hiç Atatürk dediler mi? Yeminle gonuşayım, pardon konuşayım, bizim İtalyan arkadaşın profil fotosu bile kalpaklı Mustafa Kemal.  O kalpağı takmayan hiç kimse bu vatan için çözüm değildir.  Bi ohh daha çekeyim, durun.  
Ekleme Tarihi: 16 Mayıs 2023 - Salı

Kalpak

Seçimlerin az öncesiydi.

O talihsiz dil sürçmesi canımı sıktı biraz. Coni, Toni, Hans, Mans bissürü herifin adını saydı durdu Sn Devlet Bahçeli. 

Müdahale etmek zorunda kaldım en son;

- "Tamam öyle çok sevmem, etmem ama o kadar da değil yani...

Sevgili  Cumhurbaşkanıma kimse bişey yapamaz ben sağ oldukça"...

Dedim valla! Ekran başından da olsa dedim!

****

Böyle görülmedik bi rezalet sonrası Sn. Bahçeli'nin siyasal yaşamı biter, mhp kapanır, yok olup gider diye düşündüm.

Siz öyle düşünmediniz mi sanki?

Tam tersi oldu. Parti, toplam oy sayısını korumakla kalmadı, Meclis'e yolladığı vekil sayısını da arttırdı.

3 vekil de 3 vekildir yani.

****

Bu esnada akp seçimi kazandığı halde vekil sayısı 26 adet azalmış, chp seçimi kaybettiği halde vekil sayısı 22 adet artmıştı. 

Hadi diyelim, bize göre olağan işlerdir bunlar. Belirsizliğe alışkın insanlarız nihayetinde. Bilmem anımsar mısınız, 10 yıl kadar oluyor, öyle bi karıştı ki kafalarımız, ileri mi alacaz, geri mi alacaz, aynen mi duracak, tüm bi pazar günü memlekette saatin kaç olduğu belli değildi. Pazartesini zor ettikti arkadaş

Bu seçim de aynen öyle oldu. 

****

Sizden iyi olmasın, İtalyan bi arkadaşım vardır. Henüz hiç Türkiye'ye gelmediği halde insanımıza, türkülerimize, halk edebiyatımıza aşık ve övünmek gibi olacak idare edin, Beşiktaş'ımıza hayrandır. 

Sıkı Atatürkçüdür. Laf ettirmez. Edeni de sevmez.

Salt benimle gonuştuğu (pardon konuştuğu) için Giresuncayı Türkçe zanneder.

Uzatmiyim, en az sizler kadar umutla bekliyordu vatanımızdaki "hayırlı" haberi. Oysa ben, bi türlü anlatıp da ikna edemedim seçimi kimin kazandığını!

****

Çocukcağız, neden o zaman balkon konuşması yapıyor ki diye sorduğu an sızmış, uyumuşum artık.

Uyandığımda vatanım yerinde duruyordu.

Kuvvetlice bi oh çektim.

Kolay mıdır değiştirmek, dönüştürmek?

****

Sizlere bari sorayım;

Tip, Tkp, Sol Parti gibi oluşumların bu denli silik kalmasına mı üzüleyim?

Kafa kesici bikaç ismin yüce meclise taşınmasına mı üzüleyim?

Atatürk'le meselesi olan bazı düz heriflerin, hem de chp bünyesinden vekil yapılmasına mı üzüleyim?

Bunların yanında Sn. Erdoğan'ın muhtemelen 5 yıl daha tepemizde durması nedir ki?

****

Seçimin gerçek özeti hdp'dir sanırım. 

Bu partinin "güneydoğuda tulum çıkarmış" desteği olmasaydı Bay Kemal'in hezimete uğradığıdır.

En yorumlanası olan kuşkusuz budur. Saatlerce düşünmek gerekir üzerinde. 

Bi daha bu milletin karşısına 6 kişi birden çıkmayın kardeşim, bu memleket herdaim tek adamların memleketidir.

Bi sonuç da maalesef budur.

****

Aslında son cümlemi yazdım. Yazımı bitirdim ama.

Takıldı aklıma yahu... Lütfen yanlışım varsa düzeltiniz. Denk gelmemiş, duymamış olabilirim.

Bizim 6 kişi, tüm seçim kampanyası boyunca hiç Atatürk dediler mi?

Yeminle gonuşayım, pardon konuşayım, bizim İtalyan arkadaşın profil fotosu bile kalpaklı Mustafa Kemal. 

O kalpağı takmayan hiç kimse bu vatan için çözüm değildir. 

Bi ohh daha çekeyim, durun.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

15
Şubat
01
Şubat
23
Ocak
13
Ocak
05
Ocak
26
Aralık
22
Eylül
29
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.