Gürsel EKMEKÇİ-Yazar, ADD Eski Bşk.
Köşe Yazarı
Gürsel EKMEKÇİ-Yazar, ADD Eski Bşk.
 

Dünyanın En Enteresan Darbesi !

Dönemin en ‘’mimli’’ insanlarından biriydim. Gerek Atatürk’ün gazetesinin köşe yazarı, gerekse Atatürk’ün derneğinin il başkanı olarak, cemaate çakıp çakıştırmıştım yüzlerce kez. Korkudan yazılamayanları köşemde yazmış, korkudan söylenemeyenleri kürsülerde haykırmıştım. 15 temmuz gecesi, henüz kalkışma bastırılmamışken, en tedirgin kişilerdendim. Evime; -‘’Birazdan gelip beni alırlar’’ düşüncesiyle gittim. *** Korkulan olmadı. Ertesi sabah hayat normale döndü. Caddede-sokakta gördüğüm her chp’li dostum-ahbabımla kucaklaştık. Tamamı sevinçliydi; -‘’Darbe olsa ilk beni alacaklardı’’, Dediler. *** Şehrimin baro başkanı olan sevgili ağabeyimi aradım ilk. -‘’Abi geçmiş olsun’’. -‘’Sağol Gürselcim, ucuz atlattık, valla ilk beni alırlardı’’. *** O zamanlar iyi parti yoktu, mhp’li arkadaşlardan yanıma gelenler oldu. -‘’Valla helal sana Gürsel, kaç kez yazdın fetullahçı darbe olacak diye’’. -‘’Estafurullah’’. -‘’İlk bizi alırlardı be kardeşim’’. -‘’Boş verin, hadi yarasın bakalım’’. **** İsimlerini yazamam tabi. İki tane vali yardımcısı aslanlar gibi Atatürkçüydü şehrimizin. Uzun uzun oturduk bi ikindi vakti odalarında. Üçümüz. -‘’Verilmiş sadakamız vardı Gürsel, bu herifler ilk bizi alacaklardı’’ dediler sürekli. Bol bol keyif çayı içtik. Hatta ben hiç utanmadan höpürdettim ağzımı, kasten. **** Yok sanmayın sakın, varlar. Hem de ne fazlalar. Şehrin Atatürkçü polislerini ziyarete gittim. -‘’Başınız sağ olsun mu diyeyim, geçmiş olsun mu diyeyim. Özel Harekatın bombalanması beni çok sarstı kardeşlerim. Sizlerde bi yaramazlık var mı, bişey oldu mu’’? -‘’Sağ olasın Gürsel başkanım. İyiyiz ama, bunlar başarsaydı şimdi hepimiz içerdeydik’’. *** Sayıları bi elin parmağı kadar da kalsa, Mustafa Kemal’in gerçek askeri olan subay dostlarım ilk rakı soframızda pek kederliydiler. -‘’İlk bizi alacaklardı Gürsel Bey’’. *** Yahu, akp’li 3-5 arkadaşım var hepi topu. Onlar bile çok endişeliydi. -‘’Şimdi şurada oturduğumuza bakma kardeşim, halk sokağa dökülmese hepimiz hapisteydik ’’ diyip diyip durdular çay ocağında yan yana otururken. *** Memleketin tamamı, darbe olsaydı içeri ilk alınacaklardan biri olarak kendini görüyordu. Yani... Ortalıkta darbe yapmaya adam kalmadığı için, 15 temmuz başarısız oldu. Başka bişey sanmayın. Boğaz Köprüsünü tutan bi avuç asker zaten herşeyi açıklamaktadır. Darbe girişimin yıl dönümünde bu yalın gerçeği yazmak  boynumun borcudur.  
Ekleme Tarihi: 14 Temmuz 2023 - Cuma

Dünyanın En Enteresan Darbesi !

Dönemin en ‘’mimli’’ insanlarından biriydim.

Gerek Atatürk’ün gazetesinin köşe yazarı, gerekse Atatürk’ün derneğinin il başkanı olarak, cemaate çakıp çakıştırmıştım yüzlerce kez. Korkudan yazılamayanları köşemde yazmış, korkudan söylenemeyenleri kürsülerde haykırmıştım.

15 temmuz gecesi, henüz kalkışma bastırılmamışken, en tedirgin kişilerdendim. Evime;

-‘’Birazdan gelip beni alırlar’’ düşüncesiyle gittim.

***

Korkulan olmadı.
Ertesi sabah hayat normale döndü.

Caddede-sokakta gördüğüm her chp’li dostum-ahbabımla kucaklaştık. Tamamı sevinçliydi;

-‘’Darbe olsa ilk beni alacaklardı’’,

Dediler.

***

Şehrimin baro başkanı olan sevgili ağabeyimi aradım ilk.

-‘’Abi geçmiş olsun’’.
-‘’Sağol Gürselcim, ucuz atlattık, valla ilk beni alırlardı’’.

***

O zamanlar iyi parti yoktu, mhp’li arkadaşlardan yanıma gelenler oldu.

-‘’Valla helal sana Gürsel, kaç kez yazdın fetullahçı darbe olacak diye’’.
-‘’Estafurullah’’.
-‘’İlk bizi alırlardı be kardeşim’’.
-‘’Boş verin, hadi yarasın bakalım’’.

****

İsimlerini yazamam tabi. İki tane vali yardımcısı aslanlar gibi Atatürkçüydü şehrimizin. Uzun uzun oturduk bi ikindi vakti odalarında.

Üçümüz.

-‘’Verilmiş sadakamız vardı Gürsel, bu herifler ilk bizi alacaklardı’’ dediler sürekli.

Bol bol keyif çayı içtik.

Hatta ben hiç utanmadan höpürdettim ağzımı, kasten.

****

Yok sanmayın sakın, varlar. Hem de ne fazlalar.

Şehrin Atatürkçü polislerini ziyarete gittim.

-‘’Başınız sağ olsun mu diyeyim, geçmiş olsun mu diyeyim. Özel Harekatın bombalanması beni çok sarstı kardeşlerim. Sizlerde bi yaramazlık var mı, bişey oldu mu’’?
-‘’Sağ olasın Gürsel başkanım. İyiyiz ama, bunlar başarsaydı şimdi hepimiz içerdeydik’’.

***

Sayıları bi elin parmağı kadar da kalsa, Mustafa Kemal’in gerçek askeri olan subay dostlarım ilk rakı soframızda pek kederliydiler.

-‘’İlk bizi alacaklardı Gürsel Bey’’.

***

Yahu, akp’li 3-5 arkadaşım var hepi topu. Onlar bile çok endişeliydi.

-‘’Şimdi şurada oturduğumuza bakma kardeşim, halk sokağa dökülmese hepimiz hapisteydik ’’ diyip diyip durdular çay ocağında yan yana otururken.

***

Memleketin tamamı, darbe olsaydı içeri ilk alınacaklardan biri olarak kendini görüyordu.

Yani...

Ortalıkta darbe yapmaya adam kalmadığı için,
15 temmuz başarısız oldu. Başka bişey sanmayın.
Boğaz Köprüsünü tutan bi avuç asker zaten herşeyi açıklamaktadır.
Darbe girişimin yıl dönümünde bu yalın gerçeği yazmak  boynumun borcudur.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

15
Şubat
01
Şubat
23
Ocak
13
Ocak
05
Ocak
26
Aralık
22
Eylül
29
Ağustos
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.