Safiye Özşener - Araştırmacı, Yazar
Köşe Yazarı
Safiye Özşener - Araştırmacı, Yazar
 

İyilik

Cumhuriyet Halk Partisinin, resmi açılışı 6 Eylül’de olacak olan olağanüstü tüzük değişikliği kurultayı, Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü olan 4 Eylül'de Sivas'ta sembolik açılış ile yapıldı. Kurultay 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek. Bir ana muhalefet partisi yönetmek, parti içi seslerle denge kurabilmek, toplumda biriken öfkeyi doğru şekilde, doğru refleksle kanalize edebilmek, stratejik söylem ve tutum gerektirir. Ancak; son seçim sonucuyla adeta zafer sarhoşluğu yaşayan Özgür Özel’li  Muhalefet partisine karşı bir güven bunalımın olduğu da ortada.  CHP’yi ve kurultayı takip edenler, edecekler çalışmalara dair yorumları, gözlemlerini yazacaktır. Ben, Genel Başkan Özel’in partisinin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda Sivas’ta yaptığı konuşmada mesajlar verirken, “Yaklaşan seçimlerde CHP’nin iktidara geleceği ”vurgusuna takıldım. Yaklaşan değil, “Erken seçim” hemen şimdi Sayın Özel. Memlekette; acının, yokluğun, yoksulluğun yanına şimdilerde kaybolan çocuklar, gençler de eklendi. Yetmiyor, gencecik bir insan, ağaçlarını ve doğasını savunurken vurularak öldürülüyor. Artık bu “böyle gitmez” ve “erken seçim” hemen, şimdi demek için daha neyi bekliyorsunuz?  Bu kararı muktedirler almayacak, siz aldırtacaksınız. Erken seçim kararını vatandaş değil, siyasi aktörler aldırır. Ana muhalefet olarak sizi seçen halkın, sizden beklediği iyilikte budur. Bir an önce, aklın  ve bilimin ışıklı yolunda yürüyen, geliştirilmiş parlamenter sisteme yeniden geçiş. Yoksa o da mı vatandaşa düştü? Öğretmen pazartesi sınıfa gelir ve öğrencilerine sorar. -Geçen hafta hepinizden bir iyilik yapmanızı istemiştim. Osman, Temel ve Ali tahtaya gelin ve yaptığınız iyilikleri anlatın, der. Ali: -Bir teyzeyi karşıdan karşıya geçirdim. Temel: -Ben de Ali’ye yardım ettim. Osman: - Ben de Ali ile Ahmet’e yardım ettim, der. Öğretmen şaşkın bir halde: -Neden üçünüzde aynı kişiye yardım ettiniz peki? Hep birlikte cevap verirler: -Öğretmenim karşıya geçmek istemedi zorla geçirdik. Daha ne kadar zorlamamız lazım size “erken seçim” aldırtmak için? Henüz hala halk arkanızdayken, yapın artık şu iyiliği
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2024 - Perşembe

İyilik

Cumhuriyet Halk Partisinin, resmi açılışı 6 Eylül’de olacak olan olağanüstü tüzük değişikliği kurultayı, Sivas Kongresi'nin 105'inci yıl dönümü olan 4 Eylül'de Sivas'ta sembolik açılış ile yapıldı. Kurultay 9 Eylül’e kadar çalışmalarına Ankara’da devam edecek.

Bir ana muhalefet partisi yönetmek, parti içi seslerle denge kurabilmek, toplumda biriken öfkeyi doğru şekilde, doğru refleksle kanalize edebilmek, stratejik söylem ve tutum gerektirir.

Ancak; son seçim sonucuyla adeta zafer sarhoşluğu yaşayan Özgür Özel’li  Muhalefet partisine karşı bir güven bunalımın olduğu da ortada. 

CHP’yi ve kurultayı takip edenler, edecekler çalışmalara dair yorumları, gözlemlerini yazacaktır.

Ben, Genel Başkan Özel’in partisinin İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı'nda Sivas’ta yaptığı konuşmada mesajlar verirken, “Yaklaşan seçimlerde CHP’nin iktidara geleceği ”vurgusuna takıldım.

Yaklaşan değil, “Erken seçim” hemen şimdi Sayın Özel.

Memlekette; acının, yokluğun, yoksulluğun yanına şimdilerde kaybolan çocuklar, gençler de eklendi. Yetmiyor, gencecik bir insan, ağaçlarını ve doğasını savunurken vurularak öldürülüyor.

Artık bu “böyle gitmez” ve “erken seçim” hemen, şimdi demek için daha neyi bekliyorsunuz? 

Bu kararı muktedirler almayacak, siz aldırtacaksınız.

Erken seçim kararını vatandaş değil, siyasi aktörler aldırır. Ana muhalefet olarak sizi seçen halkın, sizden beklediği iyilikte budur.

Bir an önce, aklın  ve bilimin ışıklı yolunda yürüyen, geliştirilmiş parlamenter sisteme yeniden geçiş.

Yoksa o da mı vatandaşa düştü?

Öğretmen pazartesi sınıfa gelir ve öğrencilerine sorar.

-Geçen hafta hepinizden bir iyilik yapmanızı istemiştim. Osman, Temel ve Ali tahtaya gelin ve yaptığınız iyilikleri anlatın, der.

Ali:

-Bir teyzeyi karşıdan karşıya geçirdim.
Temel:

-Ben de Ali’ye yardım ettim.

Osman:

- Ben de Ali ile Ahmet’e yardım ettim, der.

Öğretmen şaşkın bir halde:

-Neden üçünüzde aynı kişiye yardım ettiniz peki?

Hep birlikte cevap verirler:

-Öğretmenim karşıya geçmek istemedi zorla geçirdik.

Daha ne kadar zorlamamız lazım size “erken seçim” aldırtmak için?

Henüz hala halk arkanızdayken, yapın artık şu iyiliği

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ulusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.